حمایت از نوآوری‌های صنعت سینما شتاب می‌گیرد

ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم خلاق برای حمایت از مهیا‌سازی بسترهای اقتصادی سینمای خلاق، از انتشار آمارهای اقتصادی سینما حمایت کرد.

سینما از جمله صنایع خلاقی است که در برخی کشورهای توسعه یافته از گردش مالی قابل توجهی برخوردار است. هر چند در بسیاری از کشورهای منطقه مانند کشورهای عربی، سینما به معنای واقعی رشد نکرده است و این کشورها، عموماً از تولیدات وارداتی سینمایی بهره می‌برند اما در ایران مردم به صورت عمومی علاقه خاصی به سینمای ایرانی دارند.

اما با این وجود رشد اقتصادی سینما و شرکت‌های خلاق فعال در این زمینه متناسب با ظرفیت‌های کشور نیست.

به گفته پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، سینما یکی از حوزه های اصلی صنایع نرم و خلاق است. این صنعت در آمریکا و اروپا نزدیک به صد میلیارد دلار گردش مالی دارد و توانسته است نزدیک به 3 میلیون شغل ایجاد کند.

وی ادامه داد: دلیل این حجم از گردش مالی، ایجاد یک زنجیره پویا و اکوسیستم توانمند است که در آن هر فرد و شرکت، بخشی از کار را بر عهده گرفته است و یک زنجیره به هم پیوسته را تشکیل داده‌اند.

کرمی همچنین بیان کرد: بنابراین شکل گیری مراکز نوآوری و شتابدهنده‌های حوزه صنعت سینما در کشور ضروری است و برای آن تاکید می کنم. معاونت علمی نیز آماده هر گونه حمایت و همکاری در راه اندازی این مراکز است.

پس برای توسعه این هنر و صنعت در کنار شکل گیری اکوسیستم نوآوری سینمای ایران لازم است تا بسترهای علمی و اقتصادی صنعت سینما دگرگون شود و آمارها و حقایق اقتصادی این حوزه در دسترس فعالان خلاق صنعت سینما قرار گیرد.

بر این اساس، ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، اقدامات مختلفی را در این حوزه آغاز کرده است، حمایت از فرهنگسازی و  انتشار کتاب‌ها و تحقیقات عمل‌گرایانه، بخشی از این اقدامات و برنامه سینمایی را در بر می‌گیرد. در راستای تحقق این برنامه، این ستاد همچنین از انتشار کتابی تحت عنوان «بررسی و تحلیل نظام آمار اقتصادی سینما» حمایت کرد.

در این کتاب که توسط یکی از اعضای هیات علمی پژوهشکده مطالعات فناوری، با همکاری دیگر نویسندگان، تالیف شده است، با ارائه آمار و اطلاعات دقیق همراه با نمودار و جدول‌هایی سعی شده است وضعیت نوآوری و نفوذ آن در صنعت سینما به نحوی معرفی شود که برای فعالان خلاق، قابل استفاده باشد.


موضوعاتی چون «تبیین فنی، اقتصادی و آماری صنعت سینما»، «رویکرد نوآورانه صنعت سینما» و «آمارنامه تحلیلی از صنعت سینما»، برخی از محورهای این کتاب بنیادی را شامل می‌شود.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری

پایان پیام/ 33

//isti.ir/ZUtr