ایرانساخت
دستگاه تصویربرداری و اسپکترومتری در کشور تولید شد
با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، یک عضو هیئت علمی دانشگاه قم با همکاری تعدادی از همکاران دانشگاهی خود موفق شد تا فناوری دستگاه تصویر برداری و اسپکترومتری را بومی سازی کند. این دستگاه کاربری های متنوعی از جمله در تشخیص اسناد و اوراق بهادار جعلی دارد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مریم بحرینی مدیر عامل شرکت دانش بنیان نور فناوری تک پرتو نوران در اینباره گفت: این شرکت ابتدا یک مجموعه استارتاپی بود که طرح خود را برای تولید این دستگاه به ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت عرضه کرد. این ستاد فراخوان ها و همایش های متعددی را برای بومی سازی فناوری های مرتبط با این حوزه برگزار می کند. در یکی از این فراخوان ها ، این طرح توانست امتیاز علمی لازم را برای بهره مندی از حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را کسب کند.
بحرینی ضمن تشریح جزئیات تبدیل استارتاپ به شرکت دانش بنیان و مراحل اولیه جذب حمایت افزود: این دستگاه توانایی تصویر برداری تا هزار برابر بزرگ تر را دارد و هم زمان از توانایی اسپکتروسکوپی نیز برخوردار است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان نور فناوری تک پرتو نوران، بیان داشت: اسپکتروسکوپی جذبی و عبوری در بازه 380 تا 780 نانو متر از جمله توانایی های این دستگاه است که آن را قادر میسازد تا انواع مواد را در مقیاس میکرومتری آنالیز کند.
وی یکی از کاربری های دستگاه را تشخیص اسناد جعلی خواند و افزود: انواع جوهرهای به کار رفته در اسناد و اوراق بهادار با این دستگاه قابل تشخیص خواهد بود و به غیر از این کاربری های متنوعی از جمله در پتروشیمی، نفت و گاز ، داروسازی و دیگر صنایع و رشته ها برای آن تعریف شده است.
وی افزود: این دستگاه در حال حاضر به صورت کامل بومی سازی شده است و با قیمت حداکثر یک دوم نمونه مشابه خارجی در بازار داخل عرضه شد. با توجه به این که این شرکت نوپا است هنوز نتوانستهایم سهم قابل توجهی از بازار داخلی را کسب کنیم، ولی با توجه به آزمایشات انجام گرفته، امیدوار هستیم به زودی مصرف کننده داخلی با توجه به تفاوت قیمت و تشابه کیفیت، جایگزین کردن این محصول ایرانی را به جای نمونه مشابه خارجی در دستور کار قرار دهد.
ارسال به دوستان