ستاری در برنامه تلویزیونی تیتر امشب بیان کرد:
«نیروی انسانی خلاق و کارآمد» نقطه پرگار توسعه کشور بر محور اقتصاد دانشبنیان
خلاقیت نیروی انسانی جوان فعال در این شرکتها، نقطهی پرگار توسعه و پیشرفت کشور بر محور اقتصاد دانشبنیان است و ضمن آنکه حمایت و توانمندسازی آنان در دستور کار معاونت علمی و فناوری است، دیگر دستگاهها نیز ایفاگر نقشی مهم و سرنوشساز در تحقق این مهم هستند...
خلاقیت نیروی انسانی جوان فعال در این شرکتها، نقطهی پرگار توسعه و پیشرفت کشور بر محور اقتصاد دانشبنیان است و ضمن آنکه حمایت و توانمندسازی آنان در دستور کار معاونت علمی و فناوری است، دیگر دستگاهها نیز ایفاگر نقشی مهم و سرنوشساز در تحقق این مهم هستند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری راست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به مناسبت هفته دولت در ویژهبرنامه «تیتر امشب» شبکه خبر سیما حضور یافت و در خصوص زیست بوم فناوری و تلاش جدی دولت برای توسعه اقتصاد دانش بنیان با حمایت از توسعه شرکتهای این حوزه و تحولات جدی پیش روی اقتصاد کشور با جهش این اقتصاد سخن گفت.
نقطه پرگار توسعه و پیشرفت کشور نیروی انسانی خلاق و کارآمد است
رییس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، با بیان اینکه نیروی انسانی خلاق و فناور فعال شرکتهای دانشبنیان، نقطه پرگار توسعه و پیشرفت کشور بر محور اقتصاد دانشبنیان هستند ، اظهار کرد: خلاقیت نیروی انسانی جوان فعال در این شرکتها، نقطهی پرگار توسعه و پیشرفت کشور بر محور اقتصاد دانشبنیان است و ضمن آنکه حمایت و توانمندسازی آنان در دستور کار معاونت علمی و فناوری است، دیگر دستگاهها نیز نقش مهمی را در تحقق این مهم ایفا می کنند.
ستاری با بیان اینکه حل مشکل واردات خارجی نیازمند یک بازساخت فرهنگی است، افزود: چالش واردات محصولات دارای مشابه داخلی و توجه نکردن به تولیدات داخلی، دارای ریشههای فرهنگی ناشی از اقتصاد متکی به منابع ماست که می بایست با تغییرفرهنگ عمومی فرهنگسازی به نفع اقتصاد دانشبنیان اصلاح شود.
تحقق اقتصاد دانشبنیان نیازمند مفاهیمی چون زیست بوم کارآفرینیاست
ستاری، با اشاره به اجرایی شدن تمامی بندهای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان افزودبااجرایی شدن تمامی بندهای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، ضمن ایجاد زیست بوم کارآفرینی، مفاهیمی که در سنت و ارزش های ما وجود داشتند اما به فراموشی سپرده شده بودند، بازاحیا و بومی سازی شده و وارد ادبیات اقتصادی کشور شدند.
وی ادامه داد: قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان ضمن ایجاد زیست بوم فناوری به دنبال احیا و بومی سازی مفاهیم نوآورانه و فناورانه در ساختار اقتصاد است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با بیان اینکه اقتصاد دانشبنیان دارای مفاهیم و لازمههای خاص خود برای اجراست، گفت: این اقتصاد نیازمند شکلگیری و بومی شدن مفاهیم خود است که زیست بوم کارآفرینی، خلاقیت، نوآوری، حل مشکلات جامعه از راه فناوری و ارزشگذاری به کارآفرینی و ... از مهمترین آنهاست و تزریق پول نمیتواند به ایجاد اقتصاد دانشبنیان منجر شود.
فعالیت صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر را تکامل بخش اقتصاد دانشبنیان
ستاری، صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر را یکی دیگر از مفاهیم بنیادین اقتصاد دانشبنیان برشمرد و با اشاره به ثبت و فعالیت 6 مورد از این صندوقها، گفت: باورود مفاهیم جدید اقتصاد دانشبنیان به اقتصاد کشور، صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر وارد عرصه حمایت از فعالان عرصه فناوری شدهاند به طوری که اکنون 6 مورد از این صندوقها به ثبت رسید و بیش از 30 صندوق در فرآیند ثبت قرار دارند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، بر ضرورت توجه به نیروی انسانی خلاق به عنوان پایه و اساس اقتصاد دانشبنیان، درک ارزش والای این سرمایه را نیازمند اصلاح فرهنگ جامعه دانست و افزود: اقتصاد دانشمحور و فناور پایه ای جز نیروی انسانی خلاق ندارد؛ هنگامیکه از اقتصاددانش محور و فناور سخن به میان می آوریم، باید بدانیم این اقتصاد پایه ای جز نیروی انسانی جوان، خلاق و نوآور ندارد و با تعریف استخدام دولتی به عنوان تنها راهکار اشتغال، اعتماد به نفس و خلاقیت آنان را از بین می بریم.
معاونت علمی و فناوری بستری نرمافزاری و زمینهساز تحول اقتصاد دانشبنیان
رییس هیأت امنای پارک فناوری پردیس، از توسعه روبه رشد شرکتها نوپای کشورمان خبر داد و گفت: ترویج فرهنگ کارآفرینی و تلاش برای ایجاد زیست بوم کارآفرینی در دانشگاه های کشور، تحولات جدی را طی دو سال اخیر در دانشگاه های کشور رقم زد به طوری که اکنون تعداد شرکتهای استارتآپی از مرز هزار فراتر رفته است.
ستاری، از معاونت علمی و فناوری به عنوان یک بستر نرم افزاری برای تحقق اقتصادددانش بنیان یاد کرد و افزود: این معاونت به عنوان یک بستر نرم افزاری و زمینهساز، می تواند ضمن توسعه فرهنگ اقتصاد دانشبنیان، فضای تعامل و همکاری با تمامی دستگاه ها بر مبنای همکاری ذانی و اعتماد متقابل را برای توسعه ی این اقتصاد رقم بزند.
ستاری، یکی از زمینههای بازگشت و فعالیت نخبگان را ظرفیت مطلوب فعالیت فناورانه و ایجاد ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: بسیاری از نخبگان به کشور باز میگردند تا فعالیت در شرکتهای دانشبنیان خود را آغاز کنند و این امر نشاندهنده ظرفیت مطلوب کشور در ایجاد ارزش ازوده از کسب و کارهای نوین و فناورانه است.
وی به ظرفیت عظیم بازار e-commerce ایران، به عنوان یکی از این زمینهها اشاره کرد و گفت: ایران در آیندهای نزدیک دارای بازاری بیش از هشتادمیلیارددلاری در حوزه e-commerce میشود که همین موضوع اکنون نیز زمینه ساز بازگشت بسیاری از نخبگان ایرانی به کشور و ایجاد ارزش افزوده با ایجاد شرکتهای دانشبنیان در این حوزه بهشمار میرود.
بیش از چهارهزار و پانصد استعداد برتر تحت پوشش جوایز بنیاد ملی نخبگان قرار گرفتهاند
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، ایران را کشوری دارای ظرفیتی خارقالعاده در ایجاد شرکت های دانشبنیان حوزه خدماتی دانست و افزود: بالاتر بودن درصد شهرنشینی ایران نسبت به کشورهایی چون ایتالیا، اتریش و آلمان یا سرانه ی GDP بالاتر از بمبئی، وجود بیش از 4.7 میلیون دانشجو و رتبه دوم فارغالتحصیلان رشتههای فنی و مهندسی همپای کشرهای توسعهیافته، بخشی از مزیت هایی هستند که توسعه اقتصادی کشورمان را بر مبنای توسعه شرکت های خدماتی دانش بنیان تضمین میکنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به قرار گرفتن بیش از چهارهزار و پانصد استعداد برتر کشور تحت پوشش جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان، بیان کرد: اعطای جوایز تحصیلی در بنیاد ملی نخبگان به طور جدی پیگیری می شود و با ارائهدعدد قابل توجهی نزدیک به کشورهای توسعه یافته، تاکنون بیش از چهار هزار و پانصد استعداد برتر تحت پوشش این جوایز قرار گرفتند.
پیگیری جدی برنامههای فضایی کشور در شورای عالی فضایی
دبیر شورای عالی فضایی، برنامهریزی راهبردی درازمدت برای حوزه فضایی کشور را از وظایف این شورا برشمرد و گفت: شورای عای فضایی، تدوین اهداف و برنامه های طولانی مدت کشور در این حوزه به عهده دارد و با تشکیل جلسه، تدوین و پیگیری برنامههای این حوزه را ادامه میدهد.
ارسال به دوستان