براساس ابلاغ بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی توسط معاون اول رییس جمهوری ارائه می شود؛
اعتبار 3000 میلیارد ریالی برای اعطای مشوقهاي صادراتی با اولویت صادرات دانشبنیان
براساس ابلاغ بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که توسط معاون اول رییس جمهوری انجام شده است، مبلغ 3000 میلیارد ریال از محل اعتبار ردیف 79-550000 برای اعطای مشوقهاي صادراتی مربوط به صادرات غیر نفتی و غیرپتروشیمی با اولویت صادرات دانش بنیان در نظر گرفته شده است..
براساس ابلاغ بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که توسط معاون اول رییس جمهوری انجام شده است، مبلغ 3000 میلیارد ریال از محل اعتبار ردیف 79-550000 برای اعطای مشوقهاي صادراتی مربوط به صادرات غیر نفتی و غیرپتروشیمی با اولویت صادرات دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که در چارچوب برنامه ملی پیشبرد برون گرایی اقتصاد ملی و تحقق اهداف توسعه صادرات غیرنفتی در سال 1395 به تصویب رسیده است را به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد.
این بسته حمایتی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که شامل برنامه های حمایتی، صیانتی و تشویقی توسعه صادرات غیرنفتی کشور می شود از محل اعتبارت مصوب جهت اجرا توسط سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شده است تا صادرکنندگان کالا و خدمات به طرق مختلف و از محل منابع پیش بینی شده به شرح ذیل مورد تشویق قرار گیرند:
الف ـ منابع پیش بینی شده شامل صندوق توسعه ملی، منابع بانکی و منابع بودجه ای؛
ب ـ نحوه استفاده از مشوق های منابع پیش بینی شده در قانون بودجه سال 1395 کل کشور برای حمایت از صادرات غیرنفتی؛
ج ـ پرداخت جوایز صادراتی کالا و خدمات؛
د ـ سایر حمایت ها.
این بسته حمایتی به استناد مصوبه هیات وزیران و در راستای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقامتی و با توجه به تصمیمات هفدهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقامتی از سوی کارگروه منتخب ستاد شامل وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، امور خارجه و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به ستاد برای ابلاغ ارائه شده است .
این ابلاغیه در چارچوب مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و در راستای حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی و پرداخت یارانه تشویقی صادرات، به منظور تحقق اهداف توسعه صادرات غیرنفتی در سال 1395 صادر شده و برای کلیه دستگاه های اجرایی لازم الاجراست.
ماده یک این بسته حمایتی شامل منابع صندوق توسعه ملی می شود که یک میلیارد سپرده ارزی دو ساله در چند بانک عامل توسط صندوق توسعه ملی که تا سقف 2 میلیارد دلار قابل افزایش است با نرخ ثابت حداکثر 5/3 درصد به عنوان نرخ نهایی ارائه تسهیلات به متقاضی، برای ارائه تسهیلات ارزی به خریداران خارجی کالاها و خدمات ایرانی در قالب اعتبار خریدار ارائه می شود.
همچنین در این ماده آمده است سپرده گذاری مبلغ بیست هزار میلیارد ریال در یک دوره یک ساله با نرخ 16 درصد برای بخش صنعت و 14 درصد برای بخش کشاورزی و صنایع دانش بنیان از طریق بانک های عامل شامل بانک توسعه صادرات، بانک سپه، بانک صادرات، بانک کشاورزی و بانک صنعت و معدن.
در بخش دیگری از ماده یک بسته حمایت از توسعه صادرات غیر نفتی آمده است که سپرده گذاری ارزی صندوق نزد بانک های عامل برای ارائه تسهیلات جهت تامین سرمایه در گردش شرکت های صادراتی فعال در زمینه صادرات کالا و صادرات خدمات فنی و مهندسی مطابق رویه های موجود صندوق صورت می گیرد.
در ماده دوم این بسته آمده است منابع بانکی بسته حمایت از توسعه صادرات غیر نفتی مطابق درصد اعلامی بانک مرکزی از سر جمع اعطای تسهیلات موسسات مالی و اعتباری است که بانک مرکزی به تفکیک هر یک از بانک های عامل به صورت ارشادی ارائه می کند، بانک مرکزی نیز موظف است به منظور پیشبرد و تحقق این امر مشوق های لازم از جمله تخفیف نسبت سپرده قانونی را برای بانک ها و سایر موسسات مالی مورد نظر لحاظ کند.
ماده سوم این بسته نیز شامل منابع پیش بینی شده در قانون بودجه سال 95 کل کشور برای حمایت از صادرات غیر نفتی می شود که بر این اساس مبلغ 3 هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات ردیف 79- 550000 برای اعطای مشوق های صادراتی مربوط به صادرات غیر نفتی و غیر پتروشیمی با اولویت صادرات دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
همچنین براساس این ابلاغی، مبلغ یک هزار میلیارد ریال یارانه سود تسهیلات واحدهای تولیدی با اولویت تولیدات صادراتی از محل اعتبار ردیف 100-550000 و پیش بینی مبلغ 5 هزار میلیارد ریال از محل هدفمندسازی یارانه ها بر اساس درآمدهای حاصل از اجرای بندهای ب و د تبصره 14 قانون بودجه سال 95 ارائه می شود.
ارسال به دوستان