هفتمین جلسه برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان با حضور مهندس محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت
توسعه همکاری بینالمللی با تدوین برنامه اقتصاد دانشبنیان
۴ طرح مورد قبول جامعه بینالملل؛ برای تعیین شاخصهای اقتصاد دانشبنیان: اصلاح رژیم نهادی و اقتصادی، توسعه سرمایه انسانی و دانش، ساماندهی نظام نوآوری، توسعه زیرساختها و توانمندی داخلی در فناوری اطلاعات و ارتباطات..
در هفتمین جلسه برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان در جلسه روز سهشنبه هفته جاری با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهوری برای نهاییسازی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
هفتمین جلسه برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان با حضور مهندس محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، علیاصغر توفیق معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بهزاد قرهیاضی رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، حسین ابویی مهریزی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای کارگروه برگزار شد. جلسههای دانشبنیان از آنجایی اهمیت یافت که برنامه ملی اقتصاد مقاومتی با تاکید رهبر معظم انقلاب حول ۱۱ محور تعیین شد. یکی از این موارد مربوط به اقتصاد دانشبنیان است که تعیین محورها و شاخصهای اقتصاد دانشبنیان به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شده است. موضوع مورد نظر توسط مسئولان این حوزه برای رسیدن به نتیجه نهایی در حال بررسی است. به گفته مهندس محمدرضا نعمتزاده برنامه ملی اقتصاد دانشبنیان در جلسه روز سه شنبههفته جاری با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهوری برای نهاییسازی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه ملاک تعیین محورهای اقتصاد دانشبنیان بر مبنای تعریف بانک جهانی است، گفت: یکی از عوامل انتخاب تعریف بانک جهانی برای تعیین شاخصهای اقتصاد دانشبنیان همکاری با سایر کشورها در آینده است از اینرو باید شاخصهایی را تعیین کرد که برای جامعه بینالملل قابل قبول باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ۴ طرح مورد قبول جامعه بینالملل، افزود: برای تعیین شاخصهای اقتصاد دانشبنیان ۴ طرح شامل اصلاح رژیم نهادی و اقتصادی، توسعه سرمایه انسانی و دانش، ساماندهی نظام نوآوری، توسعه زیرساختها و توانمندی داخلی در فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته شده است. براساس این ۴ طرح ارتباطات بینالملل را رشد و توسعه خواهیم داد.
مهندس نعمتزاده با اشاره به اینکه شاخصهایی برای هر کدام از این طرحها در نظر گرفته شده، گفت: در جلسههای پیش رو این شاخصهامورد نقد و بررسی قرار میگیرند تا بتوان براساس آن برای اقتصاد دانشبنیان برنامهریزی کرد و شاخصهایی که با این موضوع هماهنگ نباشد حذف یا اصلاح خواهد شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به شاخصهای تعیین شده برای اقتصاد دانش بنیان، گفت: با تعیین شاخص برای فارغالتحصیلان دانشگاهی باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که دانشجویان در دانشگاهها باید به گونهای تربیت شوند که خلق سرمایه و نوآوری کنند. به عبارتی دانشجویان در دانشگاهها به خوبی آموزش دیده میشوند اما بعد از فارغالتحصیلی آن بازده لازم را برای بازار نخواهند داشت. مهندس نعمتزاده با بیان اینکه امروزه بسیاری از بذر گیاهان از خارج وارد کشور میشود، تصریح کرد: میتوان با تشکیل گروههای پژوهشی بسیاری از بذرهایی که از خارج وارد میشوند مانند بذر گوجه فرنگی و خیار را در داخل کشور بهدست آورد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هفته آینده مدیرعامل شرکت زیمنس به ایران سفر خواهد کرد، اظهار کرد: این شرکت فعالیتهای پژوهشی خوبی را در کارنامه خود دارد و بسیاری از فناوریها را با فراگیری از گروه پژوهشی خود بهدست آورده که میتوان به عنوان یک الگو از تجربیات آنان استفاده کرد.
اقتصاد دانشبنیان بر مبنای۱۱ شاخص
همچنین بهزاد قرهیاضی، رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با بیان اینکه با همفکری ستاد فرماندهی فعالیتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اقتصاد دانشبنیان مورد بررسی قرار گرفت، گفت: ستاد فرماندهی برای هر کدام از ۱۱ برنامه اقتصاد مقاومتی برخی شاخصها را تعیین کرده، از اینرو برای اقتصاد دانشبنیان ۱۱ شاخص تعیین شد.
رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با اشاره به ۱۱ شاخص مورد نظر ستاد فرماندهی، افزود: ۱۱ شاخص توسط ستاد فرماندهی برای اقتصاد دانشبنیان در نظر گرفته شده که شامل شاخص اقتصاد دانشبنیان، شاخص نوآوری جهانی، شاخص دستیابی به فناوری، شاخص عملکرد رقابت صنعتی، شاخص ظرفیت نوآوری ملی، درصد ارزشافزوده محصولات با فناوری پیشرفته از تولید ناخالص داخلی، درصد صادرات کالاها با فناوری پیشرفته به کل صادرات غیرنفتی، سهم صادرات کالاهای با فناوری برتر نسبت به کل صادرات، نسبت هزینههای پژوهش و توسعه به تولید ناخالص داخلی، سهم فناوری از رشد اقتصادی و سهم دانشبنیان از رشد اقتصادی است. همچنین در این جلسه علیاصغر توفیق به ارائه طرحهای مورد نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخت و گفت: برای هرکدام از طرحهای مورد نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت شاخصهایی تعریف شده است. هر کدام از شاخصهای مورد نظر برای ۴ طرح مد نظر وزارت صنعت در زیر ارائه شده است.
ارسال به دوستان