در راستای استفاده از ظرفیت‌های علمی بین‌المللی صورت می گیرد؛

حضور صندوق حمایت از پژوهشگران در اجلاس شورای جهانی پژوهش 2016

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای نخستین بار نماینده‌ای از ایران در اجلاس منطقه‌ای شورای جهانی پژوهش که سال 2015 در کشور استرالیا برگزار شد حضور پیدا کرد. شورای جهانی پژوهش (Global Research Council) سازمانی بین‌المللی متشکل از سران بنیاد‌های علم دنیا است که کار خود را با اهداف بهبود ارتباط و همکاری میان بنیاد های علم دنیا و...دنبال می‌کند؛

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی (بنیاد ملی علم ایران) در اجلاس منطقه ای شورای جهانی پژوهش سال 2016 به عنوان نماینده ایران شرکت خواهد کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای نخستین بار نماینده‌ای از ایران در اجلاس منطقه‌ای شورای جهانی پژوهش که سال 2015 در کشور استرالیا برگزار شد حضور پیدا کرد. شورای جهانی پژوهش (Global Research Council) سازمانی بین‌المللی متشکل از سران بنیاد‌های علم دنیا است که کار خود را با اهداف ذیل دنبال می‌کند:

  • بهبود ارتباط و همکاری میان بنیاد های علم دنیا
  • ارتقا و ترویج اشتراک اطلاعات و بهترین شیوه های همکاری تحقیقاتی
  • فراهم کردن فضایی برای جلسات منظم سران بنیاد های علم
  • استفاده از فرصت ها و توجه به دغدغه های مشترک در حمایت از امر پژوهش و آموزش
  • ارائه راه کار برای موسساتی که قصد ایجاد چشم اندازی جهانی در زمینه پژوهش دارند
  • بررسی ساز و کارهایی که پژوهش و جامعه پژوهشی را در عرصه جهانی حمایت می کنند

شورای جهانی پژوهش علاوه بر اجلاس جهانی، سالیانه یک بار در قالب اجلاس منطقه‌ای تشکیل جلسه می‌دهد. در این اجلاس مدیران بین الملل بنیادهای علم و شوراهای پژوهشی عضو هر قاره حضور یافته و در خصوص موضوعاتی از پیش تعیین شده به بحث و سیاستگذاری می‌پردازند.
در سال 2015 اجلاس منطقه‌ای به تفکیک پنج قاره و به شرح ذیل برگزار شد:
1. آفریقا به میزبانی آفریقای جنوبی
2. آمریکای شمالی و جنوبی به میزبانی کلمبیا
3. آسیا-اقیانوسیه به میزبانی استرالیا
4. اروپا به میزبانی رم
5. خاورمیانه/آفریقای شمالی به میزبانی عمان
در این اجلاس دو موضوع اصلی (پژوهش میان رشته‌ای و جایگاه زنان در امر پژوهش) به همراه دو موضوع فرعی (ظرفیت سازی و همکاری پژوهشی در منطقه آسیا و اقیانوسیه و اخلاق در پژوهش) در دستور کار قرار داشت.
نتایج حاصل از این اجلاس به همراه نتایج دیگر اجلاس‌های منطقه‌ای شورای جهانی پژوهش به کمیته‌ای مستقل ارجاع داده می‌شود . این کمیته نیز پس از بررسی و جمع بندی، نتایج نهایی را جهت بررسی و تصمیم گیری در اجلاس اصلی شورای جهانی پژوهش که در سال 2016 و در کشور هندوستان برگزار می‌شود مطرح می کند تا سران شوراهای پژوهشی و بنیاد های علمی جهان در خصوص آن به بحث و تبادل نظر پرداخته و نتیجه گیری نهایی را به عمل آورند.
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی (بنیاد ملی علم ایران) در اجلاس سال 2016 نیز به عنوان نماینده ایران شرکت خواهد داشت.



کلمات کلیدی
//isti.ir/Z9Q9