با تصویب هیات وزیران صورت گرفت

حل معضل استقرار شرکتهاي دانش بنيان؛

 

به منظور تسهيل استقرار شرکت‌هاي دانش‌بنيان، بر اساس ماده 8 قانون «حمايت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنيان و تجاري‌سازي نوآوري‌ها و اختراعات» و ماده 29 آيين‌نامه اجرايي قانون مذکور، اين شرکت‌ها مجازند مرکز فعاليت خود را در محدوده تهران و ديگر شهرها، با رعايت مقررات زيست‌محيطي، مستقر کنند.

در «ضوابط و معيارهاي استقرار واحدهاي صنعتي و توليدي»، تصويب‌نامه هيات وزيران به شماره 78946/ت39127 هـ مورخ 15/4/90، پيش از اين، 14 گروه صنعتي مورد شناسايي قرار گرفته و از نظر زيست‌محيطي رده‌بندي شده‌ بودند، اما از آن‌جا که در مصوبه مذکور مصاديق گروه دوازدهم صنايع (صنايع پيشرفته و نوين) شناسايي نشده و رده‌بندي لازم نيز براي آن‌ها صورت نگرفته بود، مشکلات متعددي براي استقرار اين واحدها ايجاد شد.

همچنين، در مصوبات قبلي هيات وزيران (بند 8 تصميم‌نامه شماره 99757/ 43084 مورخ 18/5/1388 و تصويب‌نامه شماره 124946/ ت48608هـ مورخ 9/7/1392) موضوع استقرار شرکت‌هاي دانش‌بنيان و واحدهاي صنايع پيشرفته اندکي تسهيل شده بود ولي همچنان مشکلاتي وجود داشت که خوشبختانه با تلاش‌هاي دکتر ستاري، معاون محترم علمي و فناوري رئيس‌جمهور، مصوبه جامعي براي حل موضوع به تصويب هيات وزيران رسيد (مصوبه شماره 120997/ ت 48608 هـ).

بر مبناي ماده 2 مصوبه مذکور، امکان استقرار و اخذ جواز تاسيس و پروانه بهره‌برداري براي شرکت‌هاي دانش‌بنيان و صنايع پيشرفته در مکان‌هاي زير فراهم شده است:

 پارک‌هاي علم و فناوري و مراکز رشد مصوب شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري

 شهرک‌هاي دانش سلامت موضوع ماده 34 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه

 شهرک‌ها و نواحي صنعتي قانوني

 کاربري‌هاي صنعتي و کارگاهي داخل شهرها و روستاها يا مکان‌هاي صنعتي مجاز (صرفا براي صنايع رده يک)

همچنين، ماده 5 اين مصوبه بيان مي‌کند:

«شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنيان و واحدهاي صنايع پيشرفته توسط کارگروه موضوع ماده 3 آيين‌نامه اجرايي قانون حمايت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنيان و تجاري‌سازي نوآوري‌ها و اختراعات موضوع تصويب‌نامه شماره 141602/ت 46513 هـ مورخ 21/8/1391 تعيين مي‌شود.»

بنابراين متقاضيان استقرار در محدوده شهرهاي داراي ممنوعيت استقرار براي استفاده از اين مصوبه بايد تقاضاي خود را در سامانه www.Daneshbonyan.isti.ir ثبت کنند. «کارگروه ارزيابي و تشخيص صلاحيت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنيان و نظارت بر اجرا» نيز پس از طي مراحل ارزيابي، نتيجه بررسي تقاضا را مصوب مي‌کند و مصوبه مرتبط با هر شرکت به سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استان و ساير مراجع ذي‌صلاح ابلاغ خواهد شد. 

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZG1a