ضرغام اعلام کرد؛
حمایت از پروژههای تحقیقاتی مگاساینس/عضویت ایران درسازمان جهانی پژوهش
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: در حال پیگیری برای عضویت در سازمان جهانی پژوهش هستیم تا این اتفاق امسال نهایی شود و حضور فعال ایران در این سازمان را شاهد باشیم..
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: در حال پیگیری برای عضویت در سازمان جهانی پژوهش هستیم تا این اتفاق امسال نهایی شود و حضور فعال ایران در این سازمان را شاهد باشیم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نصرت الله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی (بنیاد ملی علم ایران) درباره فعالیتهای صندوق در سال جاری اظهار کرد: در سال گذشته سیاست صندوق شناسایی و ارتقاء ظرفیتهای علمی کشور بود تا بر اساس اطلاع رسانی صندوق افراد از نحوه حمایت از فعالیتهای علمی آگاهی پیدا کنند تا حمایتهای صندوق محدود به تهران نشود و حمایتی متوازن را از تمام فعالیتهای پژوهشی و فناورانه کشور شاهد باشیم. این تلاش برای اطلاع رسانی درصندوق امسال نیز ادامه دارد تا زمانی که اطمینان حاصل شود تمامی فعالان حوزه علمی کشور از فعالیتهای صندوق آگاهی دارند.
دستاورهای 717 پروژه تحقیقاتی مصوب شده در صندوق
ضرغامتعداد پروژههای تحقیقاتی ارسال شده به صندوق را در سال گذشته 1627 پروژه دانست و گفت: از این تعداد 717 پروژه تحقیقاتی در صندوق مصوب شد البته در هر پروژه مصوب شده پژوهشگر تعهداتی را دارا است که بر این اساس در این پروژههای مصوب پژوهشگران متعهد به ارائه 1158 مقاله ISI، 82 مقاله علمی و پژوهشی، 20 ثبت اختراع، 63 تحقیق منجر به ساخت نمونه و محصول، چاپ 17 کتاب، ارائه 55 دانش فنی، برگزاری 3 کنگره شدند.
وی عنوان کرد: همچنین 90 درخواست ثبت اختراع نیز به صندوق ارسال شد که تعداد 51 عدد مصوب شد کهدر حال حاضر در حال گذراندن مراحل ثبت اختراع در خارج از کشور هستند. سال گذشته 174 رخداد علمی درخواست حمایت خود را به صندوق ارسال کردند که با حمایت 48 مورد موافقت شد. علاوه بر این در کنار کنگرهها 164 کارگاه آموزشی نیز برگزار شد زیرا صندوقهیچ کنگرهای را حمایت نمیکند مگر در کنار آن کارگاه آموزشی برگزار شود.
برگزاری 10 نمایشگاه و حمایت از 810 طرح پسا دکتری
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: نتیجه حمایت از رخدادهای علمی منجر به برگزاری 10 نمایشگاه خواهد شد در سال گذشته بیش از 810 طرح پسا دکتریبا امضای تفاهم نامه همکاری مراکز علمی برای حمایت مصوب شد. البته حمایت از 215 رساله دکتری و 305 پروژه تحقیقاتی نیز مصوب شده است.
ضرغام ابراز کرد: سیاست صندوق در سال گذشته بر این بود تا علاوه بر حمایت از ظرفیتهای پژوهشی از ظرفیتهای بالقوه نیز حمایت به عمل آید. ظرفیتهای بالقوه شاید ناشناخته و پیچیده باشد اما تلاش ما این است تا با حمایت از ظرفیتهای بالقوه علمیسطح دانش جامعه را بالا ببریمتازمینه رشد علم، فناوری و نوآوری بالاتر رود.
وی با بیان اینکه برای این کار پروژهای نیز در صندوق تعریف شده است خاطرنشان کرد:علمی که به مردم ارائه میشود نخست باید آگاهی و پس از آن دانش را بین مردم ترویج دهد تا بعد از آن تغییر نگرش و عمل به آن ایجاد شوداز این طریق میتوانیمبه ارتقاء ظرفیتهای فردی و اجتماعی کمک کنیم که زمینه اساسی برای توسعه علم و فناوری است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران توضیح داد: اگر خانوادهها بدانند توسعه علمی چه نقشی در زندگی آنها، جامعه و کشور دارد بی شک بیشتر به این مسئله توجه کرده و حمایت آنها برای رشد زمینههای علمی بیشتر میشود.در واقعبا بالا بردن سطح آگاهی مردم ظرفیت بزرگتری برای توسعه علمی و فناوری کشور ایجاد میشود بنابراین در صندق روی این مسئله تاکید داریم تا در خانوادهها برای پرورش استعداد فرزندان کمک کنیم و در این زمینه مشغول آماده سازی بسته های آموزشی هستیم.
حمایت از پژوهش سراهای دانش آموزی و مهدهای کودک
ضرغام عنوان کرد: اساس پیشرفت و رشد توسعه هر کشوری بستگی به سرمایههای انسانی و اجتماعی آن دارد و در این میان مسئله و نقش فرهنگ مطرح است بنابراین علاوه بر خانوادهها برای مهدهای کودک نیز برنامه ویژهای داریم با این هدف مطالعات و تحقیقات را برای شناسایی و پرورش استعداد کودکان حمایت ویژه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه همچنین در رابطه با مدارس نیز سال گذشته برنامه حمایت از پژوهشسراهای دانش آموزی را در نظر داشتیم گفت: این حمایت با این هدف نهادینه کردن فرهنگ مطالعه انجام میشود تا دانش آموزان با مقوله بررسی، مطالعه و پژوهش آشنا شوند. در حال مذاکره هستیم تا حمایتها از این پژوهش سراها را آغاز کنیمزیرا این حرکت نیز در راستای حمایت از ظرفیتهای بالقوه پژوهشی هستند.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی اظهار کرد: حمایت از دانشجویان کارشناسی در قالب هستههای علمی، دانشجویان کارشناسی ارشد در قالب پروژههای تحقیقاتی از دیگر برنامههای صندوق از گذشته است که از امسال رسالههای دکتری هم مورد حمایت قرار میگیرند.از سال گذشته با انعقاد تفاهم نامهها و به صورت آزاد فارغ التحصیلان دکتری از مراکز معتبر برای انجام فعالیتهای تحقیقاتی مورد حمایت صندوق قرار میگرفتند که امسال این فعالیت گستردهتر انجام میشود. البته استادیارهای جوان، اساتید خانم و مناطق محروم با اولویت خاصیمورد حمایت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه امسال اولویتهای تحقیقاتی صندوق به کمک سازمانهای اجرایی نهایی شده و در قالب اولویتها علاوه بر دریافت پروژههای تحقیقاتی در راستای حل معضلات کشور، پروژه های تحقیقاتی نیز سفارش میدهیم گفت: حرکت صندوق به سمت حمایت از فعالیتهای گروهی و تیمی است تا از این طریق ظرفیت پژوهشی بالایی را در کشور ایجاد کند البته سال گذشته تحت عنوان سینرژی گرنت حمایتهایی را انجام دادیم که امسال گستردهتر خواهد شد.
حمایت از پروژههای تحقیقاتی مگا ساینس
ضرغام خاطر نشان کرد: ارائه کرسی پژوهشی به دانشمندان کشور از دیگر فعالیتهای صندوق استتا از طریق تیم های پژوهشی که در داخل این کرسیها شکل میگیرد ظرفیت و توان کارهای تحقیقاتی بزرگ افزایش یابد. همچنین همکاری تحقیقاتی بین دانشگاهها، بین پژوهشگران داخل کشور و خارج کشور را حمایت میکنیم. همچنین حمایت از پروژههای تحقیقاتی مگا ساینس را با کمک دیگر مراکز علمی دیگر کشورها انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه سال گذشته صندوق به عضویت یاسا درآمد، گفت: امسال اولین نشست را با مشارکت یاسابرگزار میکنیم تا به لحاظ اطلاعات علمی و مالی از تسهیلات ارائه شده توسط آنها برای توسعه علمی کشور بهره بریم همچنین سال گذشته با بنیاد علم آلمان، روسیه تفاهمنامه امضا شد که این اقدام را با دیگر کشورها نیز توسعه خواهیم داد.
برگزاری نخستین کارگاههای آموزشی حقوق مالکیت فکری
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: حمایت از داراییهای فکری کشور امسال بیشتر خواهد شد و اولین کارگاههای آموزشی در قالب حقوق مالکیت فکری به زودی برگزار میشود متخصصینی از سازمان جهانی حقوق مالکیت فکری برای شرکت در این کارگاهها دعوت میشوند تا علاوه بر اداره این کارگاههای آموزشی اساتید و دانشجویان حاضر در کارگاه از یافتههای جدید محققان بهره مند شوند.
ضرغام ابراز کرد: در حال پیگیری برای عضویت در سازمان جهانی پژوهش هستیم تا این اتفاق امسال نهایی شود و حضور فعال ایران در این سازمان را شاهد باشیم. همچنین امسال نخستین بنیاد حمایت از پژوهش، فناوری و نوآوری را تاسیس کردیم تا منابعی را برای حمایت از پژوهشهای علمی جذب کنیم.
تقریبا با بودجهای معادل24/0 درصد بودجه تحقیقاتی کل کشور، 6 درصد تولید علم کشور را صندوق حمایت میکند.امسال یک مرکز نوآوری را در سازمان پژوهش تاسیس میکنیم که روی کاتالیستهای با پایه سیلیکون فعالیت میکند.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به طور جدیاز فعالیتهای صندوق حمایت کرده و پشتیبان فعالیتهای صندوق به ویژه در ارتباطات بین المللی هستند که موفقیت های صندوق را مدیون حمایتهای دکتر ستاری می دانیم. تلاش ما در مجموعه این است که در چارچوب اسناد بالا دستی برنامهراهبردی را تطبیق و فعالیت صندوق را هر روز گستردهتر انجام دهیم. تلاش ما کوچک سازی، سبک سازی، ایجاد چالاکی سازمانی در صندوق و کاهش هزینههای جاری است. خوشبختانه هزینه های جاری صندوق به 6/2درصد منابع هزینه شده، رسیده است.
ارسال به دوستان