با پشتیبانی بنیاد ملی علم ایران محقق می‌شود؛

مدیریت استعدادها در هزاره سوم

هر انسانی، می‌تواند در گروه خاصی از فعالیت‌ها، با صرف انرژی کمتری به سطح بالای مهارت دست پیدا کند اما این شرط زمانی محقق می‌شود که جامعه زمینه‌‌های مناسب را جهت ظهور استعدادها فراهم آورد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آذر ماه سال گذشته بود که نخستین همایش مدیریت استعداد با حضور صاحب نظران ایرانی و خارجی توسط صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی (بنیاد ملی علم ایران) برگزار شد. در این همایش اهدافی همچون آشنايي با آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در زمینه استعداد یابی، شناسایی نیازهای تحقیقاتی و اولویت بندی آنها و در نهايت كمك به حفظ منافع ملی، همکاری علمي با مراكزتحقيقاتي و آموزشي سايركشورها و سازمان‏هاي بين‌المللي و تشويق و بكارگيري محققين و پژوهشگران نخبه در زمینه استعداد یابی دنبال شد.

در این راستا صندوق در ادامه همایش سال گذشته دومین همایش را 1 و 2 اسفند ماه سال جاری با هدف حمایت از استعدادهای بالفعل و بالقوه کشور و همچنین شناسایی نهادهای استعداد پرور برگزار می‌کند که پیرو آن نخستین نشست شورای سیاستگذاری این همایش با حضور جمعی از مدیران و فرهیختگان علمی کشور تشکیل شد که در این نشست نصرت اله ضرغام به عنوان رییس همایش و محمد تقی احمدیان به عنوان دبیر همایش سخنانی کرده و پس از آن اهداف همایش، محورها، جامعه مخاطب مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین فرهاد رهبر، تقدیسی، نصرالله جهانگرد، سعید سهراب پور، غلامعلی افروز، ملک افضلی به عنوان اعضای این شورا ارائه نظر کردند.

دومین دوره این همایش با عنوان "مدیریت استعداد در هزاره سوم" توسط صندوق و با همکاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود تا از تمامي استعدادهاي موجود در جامعه استفاده شود از این طریق هزينه‌هاي كشور كاهش و در آمد ناشي از توليد علم بطور قابل توجهي افزايش پیدا می‌کند که این مسئله خود نيازمند به آشنايي با شيوه‌هاي رايج استعداديابي و استعدادپروري در جهان است كه پس از به روز كردن آن با توجه به فرهنگ در وضعيت اجتماعي كشورمان مي‌توانيم الگويي نو در جهان براي آن تعريف كنيم.

هر انسانی، می‌تواند در گروه خاصی از فعالیت ها، با صرف انرژی کمتری به سطح بالای مهارت دست پیدا کند اما این شرط زمانی محقق می¬شود که جامعه زمینه ‌های مناسب را جهت ظهور استعدادها فراهم آورد. شاید یکی از موثرترین راه‌های موجود جهت استعداد پروری و نخبه پروری در قدم اول آگاهی رساندن باشد. در وهله دوم پرورش نخبگان جامعه، عامل اصلی بهره وری و رشد و توسعه ملت‌ها است. کشورها و سازمان‌ها باید افزون تر از آنکه به بودجه، هزینه و صنایع توجه نشان دهند به تعلیم و تربیت نخبگان همت گمارند. بايد توجه داشت كه برنامه هايي نظير برنامه توسعه ششم در كشور تنها در صورتي مي تواند به اهداف نهايي خود نايل شود كه از هم اكنون به يافتن و پرورش استعدادها و تخصص هايي كه در پايان اين طرح براي ادامه موفق آن نياز است، همت بگماريم. در واقع برگزاری این همایش نیز اقدامی جهت نهادینه کردن مدیریت استعدادها در کشور است.


کلمات کلیدی
//isti.ir/Zu1b