با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری؛

نخستین شتاب‌دهنده زیست‌فناوری پزشکی کشور افتتاح شد

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، ضمن بازدید از شرکت دانش‌بنیان آریوژن فارمد، از بخش‌های مختلف شتاب‌دهنده «پرسیس» بازدید و آن را افتتاح کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، در بازدید از شرکت دارویی «آریوژن فارمد»، به حرکت پرشتاب اقتصاد دانش بنیان کشورمان با تولیدات بومی حوزه زیست فناوری گفت: تولیدات دارویی و تجهیزات پزشکی دارای ارزش افزوده بالا و سودآوری به طور میانگین چهل درصدی هستند که این امر نقطه‌قوت کشور به منظور حرکت چرخ‌های اقتصاد دانش بنیان کشور و بر مبنای تولیدات فناورانه است.


ستاری با اشاره به توانمندی و ظرفیت‌های عظیم کشورمان در زیست‌فناوری، گفت: خوشبختانه در حوزه زیست‌فناوری، قابلیت‌های منحصر به‌فردی داریم و این حوزه یکی از زمینه‌هایی است که فناوران کشورمان به کمک آن می‌توانند در آینده کسب و کارهای نوین و فناور پرشماری را سامان دهند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، خوداتکایی کشور در تولید داروهای زیست‌فناوری را ناشی از جهت‌گیری صحیح بخش‌های علمی و فناور کشور دانست و گفت: در حال حاضر بیش از 98 درصد داروهای مورد نیاز کشور با تکیه به توانمندی داخلی تولید می‌شود که بخش عمده‌ای از این اقلام مبتنی بر زیست‌فناوری هستند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری به جایگاه ویژه محصولات زیست‌فناوری در ارزش افزوده و تولید ثروت ملی اشاره کرد و گفت: داروهای بیوتک علاوه بر ارزش افزوده بالا و نقش مهمشان در اقتصاد کشورها، به کاهش هزینه‌های تحمیلی به بیماران نیازمند این داروها کمک می‌کنند؛ به طوری‌که هزینه برخی اقلام دارویی تا میزان یک هفتم نسبت به نوع وارداتی کم‌تر بوده و این امر کاهش دغدغه‌های جدی بیماران در تامین دارو را به همراه داشته است.

ستاری، شرکت‌های فناور پیشرو، دانشگاه‌های توانمند و فعالیت قدیمی‌ترین انجمن علمی کشور در حوزه زیست‌فناوری را از ظرفیت‌های پیشرفت کشورمان در این عرصه عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی محصولات شرکت‌های این حوزه و زمینه‌سازی صادرات آن‌ها یکی از اولویت‌های جدی معاونت علمی و فناوری است بنابراین صادرات محصولات این حوزه به عنوان زمینه‌ساز تحول جدی اقتصادی کشور در رأس اولویت‌های حمایتی قرار دارد.

 

ارائه دانش‌فنی بومی  ساخت داروهای بیوتک در سایت مشترک

رییس ستاد توسعه زیست‌فناوری، با اشاره به روند رو به رشد صادرات داروهای زیست فناوری تولیدی به کشورهای خاورمیانه و اروپایی گفت:  توافق‌نامه‌هایی به منظور ایجاد سایت مشترک با کشورهای مالزی و ترکیه و دیگر کشورها صورت گرفته است که بدون پرداخت هزینه‌ و با به اشتراک گذاشتن دانش فنی و سرمایه طرف مقابل در ساخت داروهای بیوتک مشارکت می‌کنیم.

وی افزود: این امر در توسعه و کسب تجربه شرکت‌های داخلی نقش مهمی ایفا می‌کند چراکه عرضه داروهای صادراتی دارای شرایط خاص و نیازمند ضرورت‌هایی چون کارآزمایی و آزمایش‌های بالینی خاص که مشارکت در این عرصه زمینه حضور و تولیدات داخلی و ایجاد ارزش افزوده بالا را ممکن می‌کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری را یکی از حلقه‌های واسط حمایت از فعالان این عرصه عنوان کرد و گفت: علاوه بر این صندوق که عمدتاً شرکت‌های نوپای زیست‌فناوری را تحت پوشش قرار می‌دهد، صندوق نوآوری و شکوفایی نیز حمایت‌های لازم از شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه را در دستور کار خود دارد.

ستاری همچنین به نقش استان البرز در رشد محصولات زیست فناوری اشاره کرد و گفت: عمده شرکت‌های زیست‌فناوری کشورمان در استان البرز مستقرند و حضور بزرگ‌ترین تجمع شرکت‌های فعال این حوزه در این استان، ظرفیت ویژه‌ای را برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور به وجود آورده است.

 

نجات مبتلایان به بیماری‌های خاص با تولید داروهای مؤثر بومی

آریوژن فارمد، با تمرکز بر تولید داروهای بیوتکنولوژی یا بیوفارماسئوتیکال، به بهبود و درمان بیماری‌های خاص مثل سرطان، بیماری های اتوایمون و هموفیلی  کمک می‌کند.

این شرکت فناور فعال در حوزه دارویی، با دارا بودن خط تولید کامل از بانک سلولی، فرمانتورهای کشت سلولی، تجهیزات پیشرفته کروماتوگرافی و پالایش پروتئین‌های نوترکیب، تا سیستم‌های مختلف میکرو فیلتراسیون، اولترافیلتراسیون و سیستم‌های مختلف نگهداری و توزیع مواد بیولوژیک، ماده موثره آنتی بادی‌های مونوکلونال درمانی مانند ریتوکسی مب با نام تجاری «زیتاکس»، تراستوزومب با نام تجاری «آریوتراست» و داروی اتانرسپت با نام «آلتبرل» را تولید و به بازار دارویی داخلی و بین‌المللی عرضه کرده است.

در بخش تولید ماده اولیه موثره با تکنولوژی رولر باتل، شامل خط تولید کامل از بانک سلولی، رولر انکوباتورهای کشت سلولی با ظرفیت 810 رولر باتل بصورت همزمان، تجهیزات پیشرفته کروماتوگرافی و پالایش پروتئین‌های نوترکیب و ...، ماده موثره فاکتور هفت انعقادی خون با نام تجاری «آریوسون» تولید می‌شود.

 

همچنین با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، شتاب‌دهنده «پرسیس» به عنوان نخستین شتاب‌دهنده تخصصی کشور در حوزه زیست‌فناوری پزشکی افتتاح شد و مورد بازدید قرار گرفت که در این بازدید سید حمید طهائی استان‌دار البرز، علی وطنی معاون توسعه فناوری، مهدی صفاری‌نیا پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری، سید محمد صاحبکار سرپرست امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان، هاله حامدی‌فر مدیرعامل شرکت دارویی سیناژن و جمعی از فعالان فناور حوزه دارویی زیست‌فناوری کشور، ستاری را همراهی کردند.

 

شرکت‌های زیست‌فناوری پزشکی در مسیر  توانمندی و تجاری‌سازی گام بر می‌دارند

شتاب‌دهنده «پرسیس» از تیم‌ها و استارتاپ‌های متخصص در حوزه دارو و تجهیزات زیست ‌فناوری پزشکی و طب بازساختی استارت‌اپ‌ها، ایده‌های نوآورانه وطرح‌های فناورانه دارای اولویت ملی را مورد حمایت قرار داده و زمینه رشد و تجاری‌سازی آن‌ها را فراهم می‌کند.

تأمین زیرساخت آزمایشگاه مورد نیاز، آموزش‌های فنی، تجاری‌سازی و تأمین منابع سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها در کنار ارائه مشاوره تخصصی به تیم‌های منتخب در طول دوره شتاب‌ دهی، از دیگر خدماتی است که شتاب‌دهنده پرسیس در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌دهد.

استارتاپ‌ها در انتهای دوره‌های شتاب‌دهی با سازوکارهای مختلفی مثل فروش نهایی محصول و یا سرمایه‌گذاری مشترک، گام مناسب بعدی را بردارند و همچنین استارتاپ‌ها از امکان ارائه و معرفی محصول به سرمایه‌گذاران که غالبا شرکت‌های تولیدکننده محصولات زیست‌فناوری پزشکی هستند، برخوردار خواهند بود.


کلمات کلیدی
//isti.ir/Z33b