در دیدار مدیر عامل شرکت فرانسوی سوئز با ستاری عنوان شد؛

همکاری‌های فناورانه ایران و فرانسه توسعه می‌یابد

ژان لوئی شوسد مدیرعامل شرکت فرانسوی سوئز و هیات همراه او با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند..

 ژان لوئی شوسد مدیرعامل شرکت فرانسوی سوئز و هیات همراه او با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، ژان لوئی مدیر عامل شرکت فرانسوی سوئز و هیات همراه او با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند. در این دیدار، ژان لوئی شوسد ضمن قدردانی از فرصت بوجود آمده به ارائه مختصری در خصوص شرکت سوئز پرداخت و با اشاره به سابقه کار طولانی این شرکت در ایران، خواستار آغاز مجدد همکاری جمهوری اسلامی ایران و شرکت سوئز شد. شوسد همچنین با تأکید بر سیاست آن شرکت مبنی بر مشارکت با شرکت‌های محلی به مشارکت با شرکت‌های اسپانیایی، ایتالیایی و چینی اشاره نمود. وی افزود، باید نگاه بلندمدت داشت و نمی‌توان کارها را به‌صورت فشرده انجام داد. باید میان نیازها تعادل ایجاد کرد و سیستم‌ها را متناسب‌سازی نمود. ایشان در پایان، اظهار امیدواری نمود که پروژه کنونی بتواند سرآغاز همکاری‌های موفق و بلند مدت این دو مجموعه باشد.
در ادامه، آقای قبالی، معاون اجرایی در امور بین‌الملل شرکت سوئز به حضور حدود 40 ساله این شرکت در ایران اشاره نمود و افزود تاکنون حدود 30 پروژه توسط این شرکت و شرکت های تابعه آن در ایران انجام شده است.
در این نشست ستاری با بیان اینکه پتانسیل‌های خوبی در کشور در حوزه اقتصاد دانش بنیان وجود دارد اظهار کرد: شاید شما ایران را به عنوان کشوری دارای منابع زیرزمینی بشناسید اما واقعیت این است که کشور ما دارای پتانسیل بالایی در بحث منابع انسانی است که وجود 35 میلیون جوان و 5 میلیون دانشجو اثباتی برای این ادعا است.
وی ادامه داد: در سال‌های گذشته اتفاقاتی در صنعت کشور ما رخ داد و صنایعی که ارزش افزوده بالایی نداشتند توسعه داده  و محیط زیست تخریب شد.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان اینکه معاونت علمی نرم افزاری برای سخت افزار دولت است عنوان کرد: در معاونت علمی توسعه فناوری و اقتصادی بر پایه دانش برای کشور در حال اجرا است زیرا این مسئله موضوعی قابل اهمیت برای آینده کشور است و این برنامه را در نظر داریم همانطور که توانستیم اقتصاد کشورمان را متنوع و از تک محصولی و وابسته به نفت بودن خارج کنیم.
کمتر از 20 درصد اقتصاد کشور بر فروش نفت خام استوار است
رییس بنیاد ملی نخبگان ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر کمتر از 20 درصد اقتصاد کشور بر روی فروش نفت خام استوار است گفت: فضا در ایران به سمت خصوصی سازی در حال حرکت است، در معاونت علمی نیز همکاری‌های بین‌المللی در زمینه توسعه فناوری در بلند مدت مد نظر است.
ستاری درباره مشکلات حوزه منابع آبی کشور ابراز کرد: ایران سرزمینی متنوع از لحاظ مختلف است این تنوع تنها محدود به محیط زیست نبوده و آن را در فرهنگ مردمان نیز مشاهده می‌کنیم، در شمال دریای کاسپین و در جنوب خلیج فارس را داریم که تنوع زیستی محیطی فوق‌العاده‌ای را در کشور ایجاد می‌کنند همچنین با وجود جنگل‌های فشرده نقاطی بیابانی نیز در ایران وجود دارد.
ستاری همچنین بیان کرد: پس تمام این موارد پتانسیل بالایی را در بحث مدیریت و هدایت منابع آبی ایجاد می‌کند. تحقیقات بر روی آب‌های عمیق که با شرکت سوئز آغاز شده بخش کوچکی از فرآیندی است که می‌توان انجام داد. از سوی دیگر مطالعات گسترده‌ای نیز در کشور در این خصوص صورت گرفته و با همکاری روسیه مشغول تحقیق بر روی آب‌های عمیق در ایران هستیم. بنابراین اطلاعات خوبی نه تنها در بحث آب‌های عمیق بلکه سایر مباحث این حوزه در کشور وجود دارد.
نیاز به نفوذ فناوری برای توسعه مباحث محیط زیست
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، کشورمان را دارای پتانسیل خوبی در زمینه محیط زیست برای سرمایه گذاری دانست و گفت: اگرچه در گذشته به منظور توسعه صنعتی با اشتباهاتی منابع زیست محیطی را تخریب کردیم اما در حال حاضر مباحث مرتبط با محیط زیست در ایران دارای اهمیت است و برای این موضوع در کشور نیاز به نفوذ فناوری داریم.
ستاری با اشاره به اینکه در حوزه انرژی دیدگاه متداول در ایران متفاوت با اتفاقاتی رخ داده در کشور فرانسه است اظهار کرد: ایران یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان انرژی در دنیا است همانطور که اولین کشور دنیا در حوزه تولید گاز هستیم و از سویی این مسائل سبب ارزان بودن قیمت انرژی در کشورمان شده و باعث شده که از بزرگترین اتلاف کنندگان انرژی نیز باشیم به طوری که به عنوان مثال تنها 50 میلیون متر مکعب گاز در میادین ما می‌سوزد.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور همچنین عنوان کرد: تمام این موارد نشان می‌دهد ایران کشوری با پتانسیل‌های بالا برای سرمایه‌گذاری است و معاونت علمی آمادگی خود را برای همکاری با شرکت سوئز در تمامی این حوزه دارد. بانک اطلاعاتی فوق‌العاده‌ای در معاونت علمی در خصوص شرکت‌های فعال در حوزه‌های مختلف وجود داردکه می‌توانیم  در اختیار شرکت سوئز قرار دهیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه معاونت برای انتقال فناوری به کشور نیز آمادگی دارد تصریح کرد: معرفی شرکت‌هایی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه، انتقال فناوری و استفاده از این فناوری‌ها در داخل کشور از اقدامات دیگری است که می‌توانیم با همکاری هم انجام دهیم.
گفتنی است، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال گذشته اقدام به تعریف پروژه مشترک همکاری با شرکت سوئز در حوزه موقعیت‌یابی آب های زیرسطحی و شناسایی منابع جدید آبی و مدیریت آب نموده است که در این راستا تا کنون دو سند همکاری امضاء شده است.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZVyb