ستاری در جمع فعالان اقتصادی یاسوج:
پیشرفت اقتصاد دانشبنیان بر پایه توانمندی ذاتی استانها ممکن میشود
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیشرفت اقتصاد دانشبنیان بر پایه توانمندی ذاتی هر استان و بر بستر زیستبوم کارآفرینی فناورانه ممکن میشود و امروزه بسیاری از استانهایی که با سرمایهگذاریهای هنگفت اما بدون در نظر گرفتن الزامات زیستمحیطی و ظرفیتهای بومی تحت توسعه قرار گرفتند امروزه با مشکلات زیادی از جمله آلودگیهای زیست محیطی، نبود اشتغال و محدودیت منابع مواجه هستند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در نشست بررسی جایگاه شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد مقاومتی در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، اصلاح بنیادین فرهنگی برای شکلگیری زیست بوم کارآفرینی را مهمترین ضرورت تحقق اقتصاد دانشبنیان استانها عنوان کرد و افزود: باید با فرهنگسازی مناسب، زیستبوم کارآفرینی در استان شکل بگیرد زیرا شکلگیری زیستبوم کارآفرینی است که میتواند زمینهساز توسعه اقتصاد دانش بنیان و حل مشکلات استان باشد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، با تاکید بر اینکه استانها باید بر اساس ظرفیتهای ذاتی خود توسعه یابند گفت: پیشرفت اقتصاد دانشبنیان بر پایه توانمندی ذاتی هر استان و بر بستر زیستبوم کارآفرینی فناورانه ممکن میشود و امروزه بسیاری از استانهایی که با سرمایهگذاریهای هنگفت اما بدون در نظر گرفتن الزامات زیستمحیطی و ظرفیتهای بومی تحت توسعه قرار گرفتند امروزه با مشکلات زیادی از جمله آلودگیهای زیست محیطی، نبود اشتغال و محدودیت منابع مواجه هستند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، بیش از 1700 عضو هیات علمی و 50هزار دانشجو را از مزیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد دانست و افزود: یکی دیگر از بختهای استان قرار نگرفتن در مسیر توسعه نامتناسب دهههای 60 و 70 کشور است زیرا استانهایی که در جریان این توسعه صنعتی قرار گرفتند امروزه دچار مشکلات گوناگون زیست محیطی، اقتصادی و مهمتر از همه اشتغال هستند
جانشین رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان کهگیلویه و بویر احمد، با بیان اینکه اراده شرکتهای دانشبنیان در حل مشکلات استان زمینهساز تحقق اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانشبنیان است اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان با اراده جدی ایجاد تحول، میتوانند پیشرفت استان در عرصه اقتصاد و اشتغال استان را ممکن کنند.
ستاری با بیان اینکه این تلقی که توسعه کارآفرینی در اختیار دولتهاست، تصوری نادرست است اظهار کرد: توسعه کارآفرینی به دست مردم استان محقق میشود و دولتها در این مسیر وظیفه دارند با ایجاد زیرساخت و فضای مناسب کارآفرین از طریق شکل دادن زیستبوم مناسب آن از این روند حمایت کنند.
رییس ستاد توسعه گیاهان دارویی، طب سنتی کشور گونههای متنوع گیاهان دارویی و تنوع آب و هوایی کشور در کنار ظرفیت نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده را از دیگر مزیتهای این استان، بر استفاده از ظرفیتهای استانی برای ایجاد ارزش افزوده از مزیتهای بومی تاکید کرد و افزود: امروزه در عرصه اقتصادی فروش ماده خام جایگاهی ندارد و با همراه شدن دانشی که از خلاقیت و نوآوری شرکتهای دانشبنیان نشأت میگیرد، تا چندین برابر نسبت به ماده خام اولیه ارزش افزوده ایجاد میشود. این استان دارای ظرفیتهای متعددی از جمله تنوع گیاهان دارویی منحصر بهفردی است که میتواند با آمیخته شدن با نوآوری شرکتهای دانشبنیان، اشتغال پایدار و ارزش افزوده را ایجاد کند.
ستاری در ادامه تاکید کرد: حل مشکلات استان بر پایه نوآوری و توجه به ایجاد ارزش افزوده، رسالت اساسی دانشگاهها و پژوهشگاههاست و در این راستا آماده هستیم از پروژههای فناورانه و پژوهشی که با محصول یا خدمت مشکلی از استان را حل میکنند حمایت کنیم. نوآوری و خلاقیت شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده توسط اساتید دانشگاه و جوانان خلاق و نوآور میتواند زمینهساز حل مشکلات استان از جمله ایجاد اشتغال باشد.
عدم وابستگی شرکت های دانش بنیان به فضای فیزیکی
نایب رییس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، وابسته نبودن شرکتهای دانشبنیان به فضای فیزیکی را یکی از مهمترین ویژگی این شرکتها دانست و افزود: بزرگ ترین وجه تمایز شرکتهای دانشبنیان نسبت به فعالیتهای صنعتی دیگر، نقش مهم نوآوری، فناوری و تولید ثروت بر مبنای دانش در کار این شرکتهاست.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: در حال حاضر بیش از 2هزار و هفتصد شرکت دانشبنیان در اقتصاد کشور نقش دارند وکه برخی از آنها شرکتهای دانشبنیانی هستند که در فضایی بسیار کم، توانستهاند داروهایی تولید کنند که هر ویال آن برابر با 5هزار دلار ارزش افزوده تولید میکند.
وی با بیان اینکه بزرگترین آسیب به مخترعان و کارآفرینان ارائه وام و تسهیلات مالی بدون در نظر گرفتن شرایط بازار و تجاریسازی آنهاست، اظهار کرد: تولید محصول صرفاً بخشی از فعالیت دانشبنیان است و بخش اصلی و لازمه موفقیت در این اقتصاد، تجاریسازی، در نظر گرفتن شرایط بازار و زمینه تامین نیاز داخلی در عین توجه به صادرات و نیز مؤلفههای مختلف دیگری است که میبایست مورد توجه قرار بگیرند.
حمایت از صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر برای جایگزینی وام و تسهیلات
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه حمایت صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر باید به عنوان جایگزین اعطای وام و تسهیلات بدون آیندهنگری به کمک فعالان نوپای اقتصاد دانشبنیان بیایند، افزود: فرهنگ سرمایهگذاری خطرپذیر، دارای فرهنگی ریشه دار در عرصه کارآفرینی کشور ماست و به عنوان یک شیوه کارآمد از دیرباز یاریکننده توسعه کارآفرینی کشور بوده و امروزه باید با نگاهی متناسب شرایط اقتصادی و با شیوهای نو مبتنی بر ززیستبوم کارآفرینی در عرصه کارآفرینی نقشآفرینی کند.
ستاری با تاکید بر ضرورت آغاز به کار پارک علم و فناوری این استان افزود: زمینه نرمافزاری فعالیت پارک علم و فناوری استان باید آغاز شود تا با حمایت و رشد فناوری و نوآوری فعالان در همین استان شکل بگیرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به ضرورت عزم جدی برای تسریع روند توسعه شرکتهای دانشبنیان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با حضور مستمر به صورت ماهانه، تسریع روند توسعه شرکتهای دانشبنیان، تحقق اقتصاد مقاومتی بر مبنای توسعه اقتصاد دانشبنیان در این استان پیگیری میشود.
در ادامه این نشست، فعالان شرکتهای دانشبنیان اعضای اتاق بازرگانی و مدیران اقتصادی استان کهگیلویه و بویر احمد به بیان مشکلات، نیازهای استان، دیدگاهها و درخواستهای خود را با معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در میان گذاشتند.
براساس این گزارش، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری و هیات همراه به منظور شرکت در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی صبح امروز وارد استان کهگیلویه و بویر احمد (یاسوج) شد.
ارسال به دوستان