با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری؛

231 برگزیده در مسابقه دانش‌آموزی نور معرفی شدند

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری؛

 

اختتامیه مسابقه دانش‌آموزی نور، گرامیداشت پروفسور جکی یینگ، با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و به همراه اعلام 231 دانش‌آموز توانمند ایرانی و خارجی مسلمان برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جوایز برگزیدگان مسابقه دانش‌آموزی نور با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص)، جواد اژه‌ای نماینده ولی‌فقیه در امور دانشجویان ایرانی اروپا و آمریکا، علی زرافشان معاون متوسطه وزیر آموزش‌وپرورش، مهدی صفاری نیا دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه و مصطفی و رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی اهدا شد.

شرکت‌کنندگان دومین دوره مسابقه نور را 5109 نفر دانش‌آموز در قالب 2194 گروه دو یا سه نفره  بودند که درنهایت 1994 فیلم به دبیرخانه مسابقه ارسال‌شد. ۲۳۱ دانش‌آموز در قالب ۱۰۵ گروه دانش‌آموزی در این مسابقه منتخب شدند که دو گروه از آن‌ها از کشور پاکستان و افغانستان بودند.

این مسابقه از ۲۴ استان شامل تهران، کرمانشاه، زنجان، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، سمنان، کرمان، فارس، آذربایجان شرقی، گلستان، مرکزی، کردستان، البرز، خراسان رضوی، خوزستان، قم، همدان، مازندران، یزد، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد برگزیده داشت.

مسابقه دانش‌آموزی نور زمینه‌ساز آشنایی دانش‌آموزان با علوم مختلف است

مهدی صفاری‌نیا دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص) در اختتامیه مسابقه دانش‌آموزی نور گفت: کار علمی، کاری دفعی نیست و علاقه‌مند شدن به آن نیازمند تمرین و تجربه است. دانش‌آموزان هم به تجربه، تمرین و حضور در رویدادهای علمی به‌ویژه در حوزه فیزیک و شیمی و علوم دیگر که به‌راحتی ملموس نیست، نیازمند هستند.

وی با اشاره به اینکه رویداد مسابقه دانش‌آموزی نور زمینه‌ساز آشنایی دانش‌آموزان با علوم مختلف است، اظهار داشت: در این رویداد دانش‌آموزی، دانش‌آموزان کار تیمی را یاد می‌گیرند که در نوع خود بسیار ارزشمند است.

دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی (ص) در ادامه بابیان اینکه امیدوارم این مسابقه زمینه علاقه دانش‌آموزان را به علم‌آموزی ایجاد کرده باشد تصریح کرد: امیدوارم آرمان‌های علمی دانش‌آموزان رشد و متبلور شود و به دنبال آن، مطرح‌شدن، بن‌بست شکنی در حوزه‌های علمی، ارتقای مرزهای دانش در سنوات آینده و یاد شدن به‌عنوان دانشمندان جهان اسلام باشد.

مسابقه نور فرصتی برای ورود به فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانش‌آموزان است

معاون متوسطه وزیر آموزش‌وپرورش گفت: جایزه مصطفی (ص) به‌عنوان یک فعالیت علمی و بین‌المللی عرصه جدیدی است که دانش آموزان می‌توانند در آن حضور پیدا کرده و مقدمات ورود به فعالیت‌های علمی و پژوهشی آن‌ها فراهم شود.

به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی جایزه مصطفی (ص)؛ علی زرافشان معاون متوسطه وزیر آموزش‌وپرورش در اختتامیه مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور جکی یینگ که عصر امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزارشد، با اشاره به اینکه مسابقه نور فرصتی است که دانش‌آموزان به عرصه‌ی فعالیت‌های علمی و پژوهشی ورود پیدا کنند گفت: جایزه مصطفی (ص) به‌عنوان یک فعالیت علمی و بین‌المللی عرصه جدیدی است که دانش آموزان می‌توانند در آن حضور پیدا کنند.

وی در ادامه با اشاره به نام‌گذاری این مسابقه به نام "نور" اظهار کرد: دو سال قبل، به تجلیل از ابن هیثم از دانشمندان برجسته جهان اسلام؛ "نور" عنوان سال جهانی نام گرفت. ابن هیثم دانشمندی است که بیشترین تحقیقات را بر روی نور داشته اما ویژگی ممتاز او این بود که بنیان‌گذار پژوهش تجربی است. او از روش تجربی برای تحقیقات علمی استفاده می‌کرد و از روش استقرایی بهره می‌برد.

معاون متوسطه وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به سخت‌کوشی و تلاش ابن هیثم و شکست‌ناپذیری او در مسیر علمی افزود: خانم جکی‌یینگ هم در سخنرانی دو سال گذشته خود اشاره‌کرده بود که همیشه به شاگردانش توصیه می‌کند که از شکست‌ها خسته نشوند چراکه شکست‌ها مقدمه پیروزی است.

وی به همکاری مشترک وزارت آموزش‌وپرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: با همکاری دکتر ستاری در طول ۴ سال گذشته سعی شده که بستر فعالیت‌های پژوهشی برای دانش‌آموزان فراهم شود.

زرافشان با ابراز امیدواری نسبت به درخشش دانش‌آموزان در عرصه بین‌المللی یادآور شد:  امروز بیش از ۶۲۸ پژوهش سرا در کشور فعالیت می‌کند که با همکاری ستادهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آزمایشگاه‌های آن‌ها مجهز شده است، تا زمینه را برای فعالیت علمی شما دانش‌آموزان فراهم کند.

مسابقه دانش آموزی نور از جمله برنامه هایی است که جایزه مصطفی(ص) برای برگزاری آن قدم بر داشته است. در این دوره از مسابقه، دانش‌آموزان فیلم آزمایش‌های خود را در تمامی حوزه‌های علمی همچون فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، ریاضیات، نجوم و یا ترکیبی از علوم مختلف، برای داوری به دبیرخانه مسابقه ارسال کردند.

براساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاست‌گذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاست‌گذاری این جایزه است. 

از اعضای بین‌المللی شورای سیاست‌گذاری می‌توان به بانک توسعه اسلامی، آکادمی علوم جهان اسلام، دانشگاه کراچی و دانشگاه مالایا اشاره کرد و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرای علوم و تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، امورخارجه، روسای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، فرهنگستان علوم، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، جامعه المصطفی العالمیه نهادهای عالی‌رتبه و مؤسسات علمی ایرانی عضو شورا هستند.


کلمات کلیدی
//isti.ir/ZK3e