ستاری: دانشگاه منشاء تحولات اقتصاد دانشبنیان است
سفر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به قزوین که اتفاقات خوبی را برای زیست بوم فناوری و نوآوری استان با چند افتتاح رقم زد با حضور در نشست اقتصاد مقاومتی استان پایان یافت. ستاری در این نشست به حمایت از توسعه زیرساختهای زیست بوم فناوری و نواوری استان و جوانان تحصیلکرده تاکید کرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست گفت: در حوزه اقتصاد دانش بنیان استان قزوین دارای ظرفیتهای ذاتی است که میتوان به وجود نیروی انسانی توانمند استان اشاره کرد. قزوین از نظر تعداد دانشجو جزء استانهای صدرنشین است.
ستاری با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان در صورتی مسیر حرکت خود را به درستی طی میکند که دانشگاه منشاء تحولات باشند، افزود: نقش دانش باید در زندگی روزمره مردم باید پررنگ باشد و این همان کاری است که شرکتهای دانش بنیان انجام میدهند. پول نفت دیگر برای کشور فایدهای ندارد و باید به ارزش افزوده ناشی از دانش تکیه کرد.
تولید محصول از پژوهش با سرمایهگذاری بخش خصوصی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: سال گذشته فاکتور 7 در کشور بومی سازی شد. 40 میلیون یورو برای 40 گرم واردات آن هزینه میشد. این ارزش دانش است. هنر دانشگاه اینجا است که در مراکز نوآوری و شتابدهنده ایدهها را پرورش دهد. قزوین ظرفیتهای لازم در این زمینه را دارد.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان همچنین بیان کرد: پس برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری در استان همه باید همدل شوند. اتکا به پول دولت هیچ فایدهای ندارد با این پول تنها میتوان زیرساختهای پژوهش و انجام پژوهشهای پایه را توسعه داد. تولید محصول از پژوهش با سرمایهگذاری بخش خصوصی ممکن میشود.
به گفته وی، پس زیست بومی شامل مراکز رشد، مراکز نوآوری، شرکتهای دانشبنیان، کارخانههای نوآوری، پارک علم و فناوری و شتابدهندهها باید ایجاد شود و باعث پررنگ شدن نقش بخش خصوصی در سرمایهگذاری روی پژوهش میشود. زمانی که محیط کسب و کار درست و زیست بومی کامل در استان وجود داشته باشد، نیروی انسانی توانمند را به خود جذب میکند. سالهای اخیر تغییرات خوبی در زیست بوم فناوری و نوآوری استان قزوین رخ داده است اما کافی نیست.
حمایت از جوانان تحصیلکرده
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به اینکه در اقتصاد دانش بنیان و نوآور نیروی انسانی ارزش دارد. گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه زیرساختهای این زیست بوم و حمایت از جوانان تحصیلکرده در استان آمادگی کامل دارد. البته ناحیه نوآوری نیز از موضوعاتی است که باید در استان آن را گسترش دهیم، در این زمینه نیز آماده همکاری هستیم.
ستاری به فعالیت 5 هزار و 300 شرکت دانش بنیان در کشور اشاره کرد و افزود: این شرکتها، سال گذشته 120 هزار میلیارد تومان فروش داشتند. همچنین روی تابلوهای بورس شرکتهای فناوری وجود دارند که 150 میلیارد تومان ارزش گذاری شدند. در صورتی است که هنوز شرکتهای بزرگ وارد بورس نشدهاند و در حال ارزیابی برای ورود هستند. پس حرکتی در میان جوانان شکل گرفته است که صادرات و اشتغالزایی را به همراه دارد و مبدا آن دانشگاه است. آن هم دانشگاهی که عدد قابل توجهی از درآمد خود را از فروش فناوری و ارتباط با صنعت به دست آورد.
به گفته وی، دانشگاه جزئی از جامعه است. آموزشی که در اقتصاد و زندگی نقش نداشته باشد، ارزش ندارد.تمام تلاش ما در این سالها این بود که در دانشگاهها کارآفرینی رونق داشته باشد. پس باید زیست بومی در قزوین ایجاد شود تا جوانان استان را از بهترین دانشگاهها جذب کند. اقتصاد دانش بنیان در صورت نبود این زیست بوم در استان شکل نمیگیرد. البته در 6 سال اخیر شاهد اتفاقات خوبی در استان بودیم.
تغییر جهت حرکت دانشگاهها
در ادامه این نشست هدایت الله جمالی پور استاندار قزوین گفت: قزوین استانی مهم در حوزههای کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات و گردشگری است. در حوزه علمی نیز به واسطه وجود دانشگاههای مختلف ظرفیتهای خوبی وجود دارد. البته به خوبی این ظرفیتهای علمی بهره برده نشده است که باید به آن پرداخته شود.اگر ارتباط صنعت و دانشگاه درست نباشد، واحدهای صنعتی با چالش مواجه میشوند. آنها باید از ظرفیت های علمی استفاده کنند.
وی همچنین بیان کرد: معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری کمک بسیاری برای تغییر جهت حرکت دانشگاهها داشته است که اقدامی موثر در توسعه اقتصادی کشور است.
ارسال به دوستان