مجلس و فناوری
شرکتهای خلاق برای آشنایی با حقوق خود قانون جدید را مطالعه کنند
یک نماینده مجلس گفت: شرکتهای خلاق و دانشبنیان باید قانون جهش تولید دانشبنیان را مطالعه کنند تا به حقوق خود اشراف بیشتری داشته باشند.
بهروز محبی نجمآبادی نماینده مردم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سبزوار با بیان اینکه تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان یکی از دلایلی است که باعث توجه ویژه مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم به زیستبوم صنایع نرم و خلاق و اقتصاد دانشبنیان شده، گفت: در این قانون شورای راهبردی تعریف شده است که ریاست آن برعهده رئیس محترم جمهوری و نائب رئیسی آن نیز با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری است.
وی افزود: 4 نفر از نمایندگان مجلس نیز در این شورا حضور دارند. تلاش شد تا در این قانون، سیستم مالی و بانکی کشور، دستگاهها، وزارتخانهها و نهادهای مسئول درگیر شوند و چتر حمایتی گستردهتری در اختیار شرکتهای خلاق و دانشبنیان قرار گیرد. باید گفت در سالهای اخیر شرکتهای خلاق و دانشبنیان رشد قابل توجهی داشتهاند، اما پتانسیل کشور بسیار بیش از اینها است و باید توجه داشت که در جذب شرکتهای جدید، به شاخصهای کیفی بیشتر دقت شود.
این نماینده مجلس، ضمن تبیین بیانات رهبر انقلاب اسلامی در توجه ویژه به صنایع نرم و خلاق، گفت: بنده اخیراً در مصاحبهای با رادیوی جمهوری اسلامی ایران، به مشکلات شرکتهای خلاق و دانشبنیان برای جذب منابع مالی از سیستم بانکی کشور اشاره کردم. این شرکتها همچنین بعضاً در اخذ مجوز از دستگاههای مختلف حاکمیتی با چالشهای مواجه میشوند. باید تلاش کرد این موانع یک به یک و به صورت موردی شناسایی شوند و برای رفع آنها چارهجویی کرد.
محبی نجمآبادی در ادامه افزود: خود دولت نیز میتواند با تصویب آییننامه، قانون ابلاغ شده را کاملترکند. همچنین در قانون جهش تولید دانشبنیان ظرفیتهای خوبی در اختیار استانداران سراسر کشور قرار گرفت تا بخشی از امکانات خود را به حمایت از شرکتهای دانشبنیان، خلاق و نوآور تخصیص دهند. برگزاری جلسات مستمر میان معاونت علمی، فناوری ریاستجمهوری و استانداران میتواند راهگشای حل مشکلات روزمره باشد. خود شرکتهای خلاق و دانشبنیان نیز باید این قوانین را مطالعه کنند تا به حقوق خودشان اشراف بیشتری داشته باشند.
ارسال به دوستان