با نگاهی ویژه به جشنواره ملی ایران‌ساخت/

هفتمین «ماهنامه دانش‌بنیان» منتشر شد

شماره 7 ماهنامه دانش بنیان، ویژه تیرماه 95 و به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اعلام جزییاتی از جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایران‌ساخت، منتشر شد..

شماره 7 ماهنامه دانش بنیان، ویژه تیرماه 95 و به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اعلام جزییاتی از جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایران‌ساخت، منتشر شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی وفناوری رئیس جمهوری، شماره هفتم ماهنامه دانش‌بنیان، نگاهی جدی به فرهنگی داشته است که اقتصاد و زندگی ما را می‌سازد. فرهنگی که توجه به توانمندی‌ها و داشته‌های داخلی را گوشزد می‌کند. فرهنگی که با اهمیت بخشیدن به ایران‌ساخت، ساخت ایران را محقق می‌کند.

آيا واقعا ما نسبت به توليدات داخلي مسئولیت داريم؟ وقتي بين خريد کالاي داخلي و خارجي مخيريم که يکي را انتخاب کنيم آيا بايد به چيزهايي غير از "تقاضا و مرغوبيت کالا و اقتصاد خانواده" و از اين قبيل هم فکر کنيم؟ آيا چيزي مثل تعهد اجتماعي بايد وارد ميدان شود و کفه خريد داخلي را سنگين‌تر کند؟
ماهنامه دانش‌بنیان در هفتمین شماره خود، با یادداشتی به قلم پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری، ضمن یادآوری این ضرورت‌های اساسی، تلنگری جدی درباره‌ اهمیت توجه دوباره به توانمندی‌های داخلی وارد می‌کند و از اهمیت توجه بیش از پیش به خرید کالای ایرانی وتقویت ریشه‌های تولید داخلی، بر اساس اصلاح عادت‌ها و نگرش‌ها سخن به میان می‌آورد.

ایران‌ساخت، جشنواره‌ای با رنگ و بوی فرهنگ ایرانی

شماره 7 ماهنامه‌ دانش‌بنیان، به چگونگی شکل‌گیری جشنواره ایران‌ساخت، بر مبنای همین ضرورت‌ها و چند و چون برگزاری آن می‌پردازد. جشنواره ملي فرهنگي و هنري «ايران‌ساخت» با شعار «فناوري ايراني=کسب و کار ايراني» در سال جاري به همت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با هدف جريان‌سازي در حمايت از توليد ساخت داخل و دانش‌بنيان از سوي ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان برگزار خواهد شد.

دیداری رمضانی میان اساتید و رهبر معظم انقلاب

روز دوازدهم ماه مبارک رمضان بود که حضرت آيتالله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي، در نشستي که اساتيد دانشگاه‌ها با ايشان داشتند، به بيان ديدگاهها و نظرات خود پرداختند. همین دیدار، بهانه‌ای شد تا این شماره ماهنامه دانش‌بنیان، بر آن‌چه در دیدار جمعی از اساتید و دانشگاهیان با رهبر معظم انقلاب گذشت، مروری داشته باشد.

فناوری عليه تروريسم

حمید تقی‌زاده، در شماره هفتم ماهنامه دانش‌بنیان، به مبارزه با تروریسم بر مبنای فناوری‌های نوین پرداخته و با و در بخشی از مطلب خود گفته است: « پس از حملات گروه داعش در پايتخت اتحاديه اروپا، علاوه بر تصميمات سياسي براي مبارزه با تروريسم که به نوعي هماهنگي بين‌المللي احتياج دارد، فناوري يکي از راهکارهاي موثر است که ميتواند جلوي تکرار فجايع اينچنين را بگيرد.  نوعي تکنولوژي جديد به نام «تونل حقيقت» در حال حاضر در دست پژوهش است که فراسوي اسکنرهاي امروزي و بسيار تواناتر از آنها در مانيتور افراد و وسايلي مثل کي‌فدستي و چمدان‌ها در فرودگاه‌ها و مترو عمل مي‌کند.»

از سیلیکون آمریکا تا سیلیکون ایران

این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان در پرونده‌ای ویژه‌، به کارآفرینان ایرانی پرداخته شده و با گفت و گوهای بی‌پرده و شفاف، در قالب پنل‌های تخصصی با حضور اساتید و کارآفرینان، که در اولين نشست رويداد کارآفريني معروف به سيليکون ايران سوم و چهارم خرداد در نمايشگاه بينالمللي و در حاشيه نمايشگاه اينوتکس توسط مرکز شتابدهي نوآوري پارک فناوري پرديس معاونت علمي و فناوري برگزار شد، به این موضوع پرداخته است.

پرونده کارآفرینان

این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان در پرونده‌‌ای ویژه به کارآفرینان ایرانی پرداخته و با گفت‌وگوهای بی پرده و شفاف در قالب پنل‌های تخصصی با حضور اساتید و کارآفرینان، که در اولین نشست رویداد کارآفرینی ایران، سوم و چهارم خرداد در نمایشگاه بین‌المللی و در حاشیه نمایشگاه اینوتکس توسط مرکز شتابدهی نوآوری پارک علم و فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری برگزار شده، به این موضوع پرداخته است.

تفکر دانش‌بنیان و فرهنگ و ادبیات ما

اسماعیل آذر، استاد ادبیات فارسی با یادداشتی در این شماره ماهنامه دانش‌بنیان، به پیشنیان و ادبیات کشورمان نگاهی داشته و درباره‌ی ریشه‌های دانش‌بنیانی در تفکر و اندیشه ایرانیان سخن گفته است. آذر در بخشی از یادداشت خود آورده: « اين تفکر دانش بنياني ريشه در فرهنگ ما دارد. مولوي رمز کار را به نيکي بيان مي کند. انسان ضمن اينکه بايد به خدا توکل داشته باشد، از هيچ گونه تلاش و تقلا نبايد کوتاهي کند. کافي است ما يک بار هم که شده ايران عزيزمان را بگرديم و تماشا کنيم. چقدر ما در اين کشور پهناور زمين باير داريم. آيا فکر کرده ايم که آباداني اين همه زمين باير کار سختي نيست؟!»

میراث فرهنگی، مزیت اقتصادی ایران

رسول بيدرام، استاديار گروه اقتصاد هنر دانشگاه هنر اصفهان، در هفتمین شماره ماهنامه دانش‌بنیان منتشر شده است، اقتصاد خلاق را راه‌کار خروج از اقتصاد نفتی عنوان می‌کند. او در بخش نخست از سلسله یادداشت‌های خود گفته: « مزيت اصلي اقتصاد ايران، حتي با وجود نفت، در هنر و ميراث فرهنگي است و سرمايه‌گذاري در حوزه صنايع خلاق تنها جايگزين و منبع پايدار براي اقتصاد وابسته به نفت است. مساله اساسي آن است كه چگونه ميتوان درآمد صنايع خلاق (اقتصاد خلاق) را جايگزين درآمد نفت (اقتصاد نفت) کرد.»

هفتمین ماهنامه «دانش بنیان» ویژه تیرماه ماه ۱۳۹۵، به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرمسئولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در دسترس علاقه مندان گرفته است.


کلمات کلیدی
//isti.ir/Zyda