«بررسی و تحلیل نظام آمار اقتصادی اسباب بازی» منتشر شد تا ظرفیتهای نوآورانه این حوزه را معرفی کند
این کتاب به همت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق و توسط موسسه خدمات فرهنگی رسا منتشر شده است.
کتاب «بررسی و تحلیل نظام آمار اقتصادی اسباب بازی» با ادبیاتی گیرا و خواندنی به رویکردهای نوآورانه و اقتصاد دانشبنیان در حوزه اسباببازی میپردازد و میکوشد تا تصویری جامع و شفاف از ظرفیتها، وضعیت اقتصاد و ارزشآفرینی این حوزه را به مخاطب ارائه بدهد.
صنعتی با پیشینه دیرین
تربیت نسل کودک و نوجوان یکی از اساسیترین دغدغههای جوامع است. کودکان به عنوان نسل آینده جامعه، پررنگترین نقش را در آینده کشور بر عهده دارند. اسباببازیها در پرورش این نسل نقشی مهم و کلیدی ایفا میکنند. کودک از ابتدای شکلگیری شخصیتش با آن روبهرو میشود و نخستین مفهوم دنیای واقعی با کمک اسباب بازی در ذهن کودک ترسیم میشود. در دهه نخست قرن بیستم، شاهد ظهور بسیاری از اسباببازیهای خوب و ارزشمندی بودیم که بعضی از آنها هنوز هم تولید میشوند.
در سالهاییکه پدران و مادران همان عروسکها و اسباببازیهای چوبی و دستساز خودشان را به کودکان میدادند، ظهور اسباببازیهای متفاوتی که شرکتهای اسباببازی تولید میکردند، اتفاق تازهای بود و با استقبال هم روبهرو شد. بسیاری از اسباببازیهایی که در دو دهه نخست قرن بیستم ساخته شدند، راه را برای پیشرفت و گسترش صنعت اسباببازی هموار کردند.
تصویری روشن از صنعت اسباببازی
اما برای رصد و پایش میزان این صنعت، نیاز به طراحی نظام آماری جامعی است که در مسیر طراحی این نظام آماری، جایگاه تحلیل این صنعت و نقش آفرینان اقتصادی را نیز ببیند. چراکه چهارچوب تحلیلی عرضه و تقاضا در علم اقتصاد، بستری مناسب برای شناخت ابعاد اقتصادی یک صنعت به شمار میرود.
کتاب « بررسی و تحلیل نظام آمار اقتصادی اسباببازی» تلاش کرده استدر 3 بخش مجزا و 8 فصل، با پرداختن به محورهایی چون نظام آمار اقتصادی صنعت اسباببازی، چهارچوب مفهومی اقتصاد صنعت اسباببازی، تبیین مدلهای نوآوری در صنعت اسباببازی، طراحی شاخص برای حوزههای نوآورانه و آمارنامه صنعت اسباببازی، از این صنعت و نظام اقتصادی آن، تصویری شفاف و کاربردی آن هم با رویکرد دانشبنیان و نوآوری عرضه کند.
ارائه وضعیتی روشن از آمارها و توانمندیهای کشورمان در حوزه اسباببازی بخش دیگری از این کتاب است. در این بخش با معرفی جایگاه رصدشده کشورمان در این صنعت، به بایدها و الزامهای نقشآفرینی و حضور در صنعت اسباببازی اشاره شده است.
کتاب بررسی و تحلیل نظام آمار اقتصادی اسباببازی که با تلاش موسسه خدمات فرهنگی رسا و با همکاری و حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشکده مطالعات فناوری و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در 123 صفحه، توسط روحالله ابوجعفری عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فناوری، مهدی رحیمی نسب و مجتبی نصراللهینسب نگاشته و توسط انتشارات رسا منتشر شده است.
ارسال به دوستان