جهش در بومی‌سازی؛ 13 کارگزار تخصصی نیازهای فناورانه را شناسایی می‌کنند

شناسایی نیازهای فناورانه صنایع و بخش‌های گوناگون یکی از اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. این نیازها به شرکت‌های دانش بنیان و فناور معرفی می‌شود تا راهکاری فناورانه برای رفع آن ارائه دهند.

صنایع بزرگ، شرکت‌ها، بخش‌های دولتی و اجرایی نیازهای فناورانه‌ای دارند که اگر در داخل پاسخی برای آنها نیابند، ناچار می‌شوند تا با واردات محصول و خدمات فنی و مهندسی خارجی نیازهای خود رفع کنند.

 

معاونت علمی و فناوری یاست جمهوری سعی کرده است با ایجاد زیست بومی نوآور و حمایت از 5 هزار شرکت دانش‌بنیان و بیش از 6 هزار استارتاپ، جنبش عظیم بومی‌سازی در داخل را مدیریت کند. تا کنون هزاران محصول و خدمت که وارداتی بود، بومی‌سازی شده است. بومی‌سازی هرکدام از این محصولات و خدمات فنی و مهندسی پاسخی به یک نیاز فناورانه بوده است.

 

شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور هر کدام، به صورت مستقل تلاش دارند تا برای نیازهای فناورانه پاسخ‌های فناورانه بیابند. بخش‌های مختلف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز سعی می‌کنند تا با ایجاد اتصال میان صنایع بزرگ و شرکت‌های دانش بنیان و فناور، شرکت‌های دانش بنیان را ترغیب کنند، تا محصولات و خدمات بیشتری را بومی‌سازی کنند.

 

مرکز شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز، بیش از 13 کارگزار تخصصی معرفی کرده است تا به صورت ویژه به شناسایی نیازمندی‌های فناورانه بپردازند.

 

در واقع این کارگزارها، برای شناسایی نیازمندی­‌های فناورانه در خطوط و فرآیندهای تولید و محصولات واحدهای صنعتی و تولیدی شناسایی شده‌اند. این مجموعه‌های کارگزار همچنین  شرکت‌­های دانش­‌بنیان توانمند را نیز برای رفع نیازمندی‌­های فناورانه به صاحبان صنایع و دیگر واحدهای نیازمند فناوری معرفی می‌کنند.

ده‌ها بسته حمایتی مادی و معنوی شامل حمایت‌های قانونی و تسهیلات مختلف در معاونت علمی و فناوری تدوین شده است تا شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور بتوانند با شرایط تسهیل شده‌تری به بومی‌سازی محصولات بپردازند و برای نیازهای فناورانه داخلی، پاسخ‌های فناورانه بیابند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر  به نشانی‌ اینترنتی http://daneshbonyan.isti.ir/  وابسته به مرکز شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مراجعه کنند.

//isti.ir/Z9kr