افتتاح پردیس نوآوری‌ حقوقی و قضایی؛

ستاری: زمینه همراهی قوه قضائیه با زیست‌بوم دانش‌بنیان فراهم شد

صبح امروز یک بستر تازه به زیست‌بوم دانش‌بنیان افزوده شد این بار در حوزه قانون. افتتاح امروز پردیس نوآوری‌ حقوقی و قضایی توسط رئیس قوه قضاییه و معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری زمینه‌ساز رفع مشکلات حقوقی و قضایی شرکت‌های دانش‌بنیان و پیوند میان توانمندی‌ دانش‌بنیان با نیازهای دستگاه قضا خواهد شد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه توسعه یک مفهوم فرهنگی است، عنوان کرد: سال‌های پیش مفهوم توسعه در زیرساخت و سخت افزارها، ساخت و راه اندازی کارخانه‌های جدید و صنایع خلاصه می‌شد اما با ظهور شرکت‌های دانش‌بنیان و مساعد شدن زیست‌بوم نوآوری به مثابه یک مفهوم نرم‌افزاری تعریف شد.

 وی ادامه داد: در سال‌های اخیر به این باور رسیدیم که توسعه فراتر از نرم‌افزار و سخت‌افزار، یک مفهوم فرهنگی است و جامعه‌ای که به باور حمایت و اهمیت بخشیدن به نوآوری‌های جوانانش برسد، به مفهوم واقعی توسعه دست خواهد یافت. نقش فرهنگ و آگاهی در توسعه زیست‌بوم دانش‌بنیان به خوبی نشان می دهد توسعه دارای ساحت فرهنگی است.

 معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، با بیان اینکه ایده‌های نوآور و خلاقیت جوانان دانش آموخته و مستعد می‌تواند راه را برای تحول جامعه ساخت آینده‌ای پیشرو و نوآور هموار کند، گفت: جان‌مایه و اساس اقتصاد دانش بنیان نگاه جامع به سرمایه‌های انسانی و اهمیت بخشی به نوآوری است و فرهنگ نوآورانه روح توسعه پایدار به حساب می‌آید.

کمک متقابل دانش‌بنیان‌ها و دستگاه قضا به یکدیگر

ستاری از تسهیل فرآیند حمایت‌های حقوقی و قضایی فعالان دانش‌بنیان از سوی قوه قضاییه و رفع نیازهای خدمات قضا به مدد شرکت‌های دانش‌بنیان گفت و ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان دست واسطه‌هایی را که در سال های طولانی بر تعدادشان افزوده شده و دیوارهای مستحکمی را حول خدمات مورد نیاز جامعه کشیده‌اند کنار می‌زنند. این کسب‌وکارها، خدماتی‌ را که توسط دولت، گران و غیرقابل دسترس ارائه می‌شد ارزان و در دسترس یار جامعه قرار داده‌اند و نیازی از جامعه را برطرف می‌کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، دانش بنیان‌ها را پدیده‌ای نوظهور و تحول‌آفرین دانست و افزود: ماهیت پویای این کسب‌وکارها ایجاب می‌کند که همواره یک گام جلوتر از قانون به پیش بروند. چراکه به دلیل نوآوری‌هایشان  همواره در حال تحول و تغییر ماهیت هستند.

وی ادامه داد: ایجاد این پردیس، زمینه‌ای فراهم می‌کند تا میان زیست بوم دانش بنیان و دستگاه قضا، بر اساس راهکارهای پویا و کارآمد قانون بتواند همراه و هم پای نوآوری فعالان زیست بوم کارآفرینی و نوآوری حرکت کند.

معاون و فناوری رئیس جمهوری از همکاری و همراهی قوه قضاییه در حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپ‌ها قدردانی کرد و گفت: دیدگاه مثبت رییس محترم قوه، برای جوانان خلاق و نوآور زیست بوم دانش بنیان است. این نگرش ارزشمند موجب می‌شود خدمات بهتری به مردم جامعه و نیازها زمینه برای اشتغال و ارزش افزوده درگیری فرهنگی تازه در نگاه جامعه به  نوآوری فراهم شود.

«عدالت» ارمغان پیوند دستگاه قضا و دانش‌بنیان‌ها

سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در این مراسم با بیان اینکه  نوآوری های حقوقی و قضایی به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راز رفع این نیازها دستگاه قضا و شرکت‌های دانش‌بنیان است گفت: با آغاز به کار این پردیس روند تازه‌ای در ارائه خدمات آسان و ارزان به جامعه جاده ارزش افزوده از یک سو و کمک به رون دانش بنیان آغاز شود.

 رئیسی با اشاره به نقش کلیدی و سربند وضعیت جوانان در حل مشکلات راهبردی کشور، گفت: جوانان در دفاع مقدس با خلاقیت و نوآوری‌های خود تحول آفریدند و علیرغم تمام مشکلاتی که در آن روزها داشتیم، راه را هموار کردند.

وی با بیان اینکه  اهمیت اقتصاد دانش بنیان به روشنی و درستی از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است، ادامه داد:  با حمایت جدی معاونت علمی و فناوری دانش بنیان، استارتاپ‌های ایجاد شده می‌توانند زمینه ساز پیشرفت کشور در حوزه های گوناگون باشند.

رئیسی، دانش و فناوری را لازمه تحول دانست و گفت: دانش بنیان در توسعه‌های فنی و فیزیکی خلاصه نمی‌شود بلکه زیرساخت نرم‌افزاری و نوآورانه این شرکت‌ها می‌تواند در ساختار قوه قضاییه تحولات مهمی ایجاد کند که دسترسی به عدالت و شفافیت بیش‌تر را به ارمغان می آورد.

در حاشیه این مراسم، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و رئیس قوه قضاییه از واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر پردیس نوآوری‌ حقوقی و قضایی بازدید کردند. این پردیس کار خود را با چهل تیم استارتاپی و دانش بنیان آغاز کرده و قرار است ضمن رفع نیاز شرکت های دانش‌بنیان و استارتپ‌ها در حوزه مالکیت فکری، به هوشمندسازی و چابک سازی قوه قضائیه کمک کنند.

//isti.ir/Zypr