بازدید از باغ نوآوری عقیق البرز؛
ستاری: هنر مسولان کشور توسعه شرکتهای دانشبنیان است/ فعالیت خانههای خلاق به توسعه کارآفرینی منجر میشود
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بازدید از باغ نوآوری عقیق استان البرز، بر هدایت موقوفات به سمت گسترش علم و فناوری تاکید کرد.
سورنا ستاری با حضور در باغ عقیق که به محلی برای توسعه فناوری های نوین و استقرار شرکت های دانش بنیان تبدیل شده است، گفت: یکی از آرزوهای بزرگ ما استفاده از ظرفیت های موجود موقوفی در کشور برای توسعه حوزه علم و فناوری بود.
وی افزود: امروز این آرزوی ما به حقیقت پیوست و بخشی از اوقاف کشور به بخش علمی کشور اختصاص یافت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: زیست بوم فناوری و نوآوری کشور به بلوغ رسیده است و در حال حاضر بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان و خلاق در کشور فعال هستند. استفاده از ظرفیت وقف برای توسعه این حوزه ضروری است.
ستاری با اشاره به عدم وجود فضا برای توسعه علمی برخی استان ها، گفت: برای جبران این خلا می توانیم از ظرفیت وقف بهره بگیریم و ساختمان در اختیار این استان ها قرار دهیم.
این مکانیزم برد برد است و منافع آن به سود مردم خواهد بود.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه اقتدار کشورها وابسته به حوزه علم و فناوری است، بیان کرد: هر کشوری که قدرت فناورانه خود را توسعه دهد قطعا قدرت اقتصادی و سیاسی خود را تضمین خواهد کرد. هنر ما توسعه شرکت های دانش بنیان است.
ستاری افزود: حمایت از جوانان و ایده های آنها در کشور یک اتفاق خوب و دستاورد بزرگی است که برای ایران رقم خورده است. یکی از نمادهای اصلی آن هم ایجاد خانه های خلاقی است که با بازسازی خانه های قدیمی محقق شده است.
رییس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق ادامه داد: این خانه های خلاق زمینه ساز توسعه کارآفرینی و تجاری سازی ایده ها در صنایعی چون مد و لباس، بازی، صنایع دستی و غیره هستند.
ستاری با اشاره به توسعه پارک فناوری پردیس، گفت: قصد داریم زمین های بلااستفاده ای که پشت این پارک قرار دارند را به توسعه فناوری های کشاورزی اختصاص دهیم که برای این کار به کمک سازمان اوقاف نیاز داریم.
از ظرفیت دانش بنیان ها برای توسعه کشور استفاده کنیم
سید مهدی خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و نماینده ولی فقیه هم در این بازدید، گفت: باید وقف به سمت تامین نیازهای کشور سوق یابد. ما به استان ها اعلام کرده ایم که ۵۰ درصد درآمدهای اوقافی خود را به سرمایه گذاری اختصاص دهند. حوزه علم و فناوری هم باید در این سرمایه گذاری ها مدنظر باشد.
وی افزود: در تلاش هستیم تا املاک بلااستفاده موقوفی را به دانش بنیان ها اختصاص دهیم تا با این کار شرایط برای توسعه علم و فناوری فراهم شود. این کار به تجاری سازی ایده ها کمک می کند.
خاموشی ادامه داد: استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و تحریم ها است.این کار کمک می کند تا با تولید داخلی محصولات، هزینه زندگی مردم کمتر شود.
وی همچنین گفت: باید بازار داخلی و توان دانش بنیان ها را دریابیم و وقف را در خدمت علم و فناوری درآوریم.
یکی از نمادهای تبدیل پهنههای بلااستفاده کشور برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری، تبدیل باغ عقیق استان البرز در ۱۷ هکتار به خانه نوآوری است. مرکزی که با اهتمام سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حضور شرکت های دانش بنیان و مرکز نوآوری اختصاص داده شده است.
ارسال به دوستان