جایزه مصطفی(ص)؛ به عنوان نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام

در دوازدهمین اجلاس سازمان های آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی که در باکو برگزار شد، دکتر علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش کشورمان جایزه مصطفی(ص) را به عنوان یک جایزه عالی حوزه علم و فناوری در جهان اسلام معرفی کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این جایزه که به عنوان نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام امسال برای نخستین بار اهدا می شود، در دوازدهمین اجلاس سازمان های آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی معرفی شد.
شایان ذکر است در متن سخنرانی و بیانیه دکتر علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش ایران نیز به اهمیت برگزاری و نقش جایزه مصطفی(ص) در همگرایی و تعامل دانشمندان کشورهای اسلامی اشاره شد و ابتکار عمل ایران در برگزاری جایزه مصطفی(ص) مورد استقبال اعضا و مدیرکل سازمان آیسسکو قرار گرفت.
همچنین خلیل الله بابالو دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران نیز هدف از اعطای این جایزه را ترویج و تشویق علم‌آموزی و پژوهش در کشورهای اسلامی و در میان مسلمانان خواند و گفت: این جایزه به طرح‌هایی تعلق می‌گیرد که زمینه‌ساز بهبود زندگی انسان باشد و در آن‌ها محققان اقدام به نوآوری‌های مشهود در مرزهای دانش و فناوری کرده یا روش‌های علمی جدیدی ارائه کرده باشند.
بابالو به پاس تقدیر از تلاش های مستمر ایران در بخش آموزش و فرهنگ جایزه طلایی آیسسکو را دریافت کرد.
 در این اجلاس همچنین دکتر التویجری مدیرکل سازمان آیسسکو از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو موثر در این سازمان نام برد و بر لزوم تقویت همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و این سازمان تاکید کرد.
جایزه مصطفی(ص)، جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یک بار به دانشمندان برتر جهان اسلام در حوزه های علوم و فناوری نانو، علوم و فناوری ارتباطات و اطلاعات، علوم و فناوری زیستی و پزشکی و طرح برتر در دیگر رشته ها اعطا می‌شود.
براساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، دکتر سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاست‌گذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاست‌گذاری این جایزه است.
از اعضای بین‌المللی شورای سیاست‌گذاری می‌توان به بانک توسعه اسلامی،آکادمی علوم جهان اسلام، دانشگاه کراچی و دانشگاه مالایا اشاره کرد و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرای علوم و تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، امورخارجه، روسای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، فرهنگستان علوم، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، جامعه المصطفی العالمیه نهادهای عالی‌رتبه و موسسات علمی ایرانی عضو شورا هستند.
این رویداد علمی، که با استقبال دانشگاه ها، موسسات و مراکز علمی و فناوری مواجه شده است، 4 دي ماه طی مراسمی در تهران برگزیدگان خود را خواهد شناخت و تا 8 دی ماه با برگزاری برنامه های مختلف، ادامه خواهد داشت.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZWx9