همکاری فناورانه؛ حمل‌ونقل ریلی کشور هوشمند می‌شود

پهپادها به میدان می‌آیند. قرار است از این پرنده‌های بی‌سرنشین برای افزایش ایمنی و بهره‌وری خطوط ریلی استفاده شود. با یک همکاری مشترک میان ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و راه‌آهن، هوشمندسازی خطوط ریلی به پهپادها سپرده می‌شود.

این طرح با همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی و راه‌آهن کشور با هدف افزایش ایمنی و بهره‌وری خطوط ریلی و قطارها اجرایی می‌شود.

این خدمات در حوزه «داده مکانی ( برداشت خط، ایستگاه، پل و تونل)»، «نظارت، حفاظت پیرامونی، حراستی»، «بازرسی قطعات و تجهیزات نصب شده»، «مدیریت حوادث، بحران و بلایای طبیعی و امداد» و «تشکیل کمیته ساختار، فرآیند، تحلیل، ترویج» ارائه خواهد شد.

در این تفاهم‌نامه همکاری، هوشمندسازی لوکوموتیوها هم مدنظر است. با استفاده از دیجیتال سازی، قطارهای مورد استفاده در حمل‌ونقل ریلی کشور هوشمند می‌شود. فاز عملیاتی این طرح از ابتدای مردادماه سال جاری با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان اجرایی می‌شود.

در فاز اول این پروژه، هوشمندسازی 5 رام قطار GM محقق می‌شود و در فازهای بعد کلیه قطارهای قدیمی هوشمند خواهند شد. این پروژه‌ها با هدف «مدیریت هوشمند عیب‌یابی و آلارمینگ به منظور افزایش بهره‌وری»، «کاهش خرابی‌ها و اقدامات پیشگیرانه» و «تعمیر و نگهداری هوشمند» اجرایی می‌شود.

بر اساس این تفاهم‌نامه بومی‌سازی قطعات و سنسورهای مورد استفاده در قطار نیز با استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیانی پیگیری می‌شود.

//isti.ir/Z2mr