2700 فعال فناور از «طرح جهش تولید دانش بنیان» حمایت کردند
آخرین قانون مربوط به شرکتهای دانشبنیان، در سال 89 نوشته شد و در سال های اخیر لزوم تدوین و تصویب قانون جدید یا بروزرسانی قانون قدیم، بیش از پیش احساس میشود.
طرح «جهش تولید دانشبنیان» که از سال گذشته در مجلس شورای اسلامی مورد بحث بوده است؛ در دیماه 1400 در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
در همین رابطه بیش از 2700 فعال دانشبنیان با برگزاری کارزاری حمایت خود را از تصویب این طرح اعلام و خواستار حمایت بیشتر و تصویب آن در شورای نگهبان شدند. در متن این کارزار که خطاب به رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دبیر و اعضای شورای نگهبان نوشته شده، آمده است:
«تصویب «قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات» در سال ۱۳۸۹در مجلس شورای اسلامی و اجرای آن در سالهای بعد در معاونت علمی و فناوری منشاء پیشرفت و برکات بسیاری در کشور شد. بهخصوص در دورانی که تحریمها به بیشترین حد خود رسید، این شرکتها توانستند در تولید داروهای پیشرفته، تجهیزات پیشرفته موردنیاز صنایع و تولید بار اول اقلامی که پیش از این در کشور تولید نشده بودند، اثرگذاری قابلتوجهی داشته باشند.
با این وجود، برخی از کاستیها و نواقص قانونی در مسیر توسعه و رشد شرکتهای دانشبنیان وجود دارد که نیازمند توجه جدی مسئولان برای رفع آنهاست. قدم اول در این مسیر در مجلس شورای اسلامی و حمایت نمایندگان مجلس با تصویب طرح جهش تولید دانشبنیان برداشته شده و هماکنون انتظار میرود شورای نگهبان نسبت به تصویب و قانونی شدن این برنامههای حمایتی اقدام کند.
حمایت از توسعه ساخت داخل شرکتهای دانشبنیان، معافیت از ترک تشریفات قانون مناقصه، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، عدم رقابت شرکتهای دولتی با شرکتهای دانشبنیان، گسترش حمایتها و مشوقهای مالی، اجازه واگذاری دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها به محققین، توسعه فعالیت پارکهای علم و فناوری، توسعه حمایتهای دولتی از شرکتهای خلاق و غیره بخشی از مواردی است که در طرح جهش تولید دانشبنیان میتواند به توسعه هرچه سریعتر شرکتهای دانشبنیان کمک کند.
ما امضاکنندگان این کمپین، ضمن تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای حمایت از طرح جهش تولید دانشبنیان، خواستار تصویب نهایی این طرح در شورای نگهبان هستیم و از نمایندگان مجلس و شورای نگهبان تقاضای حمایت بیشتر و مؤثرتر از اقتصاد دانشبنیان در کشور را داریم».
ارسال به دوستان