500 شرکت خلاق و دانشبنیان حوزه گیاهان دارویی فعال شدند
ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق شده است در 10 سال اخیر تعداد شرکتهای دانشبنیان، خلاق و نوآور در این حوزه را به بیش از 500 شرکت برساند.
با توجه به اهمیت بالای نقش زیست بوم اقتصاد دانشبنیان گیاهان دارویی در رشد و پیشرفت اقتصادی بسیاری از مناطق کشور و لزوم توسعه سلامت محور بهداشت کشور، ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تاسیس شد.
این ستاد توانسته است در طول یک دهه، یک جنبش علمی پویا را برای تجاریسازی علم و توسعه بازار محصولات دانش محور در این حوزه، ایجاد کند.
در حال حاضر، تعداد شرکتهای « فعال» دانشبنیان و خلاق دارای مجوز تولیدکننده داروها و فرآوردههای طبیعی و سنتی به بیش از 250 شرکت رسیده است. در کنار این شرکتها، صدها شرکت نیز بخشی از انرژی و پتانسیل علمی و تولیدی خود را به این بخش اختصاص دادهاند.
همچنین با حمایت ستاد، تعداد قابل توجهی استارتاپ در این حوزه تشکیل شده است که در پارکهای علم و فناوری و دیگر مراکز حمایی سراسر کشور، مشول فعالیت هستند.
علاوه بر خدمات گسترده به شرکت های دانش بنیان،در حال حاضر تعداد 48 بسته خدمتی مختلف در قالب زیست بوم توسعه شرکت های خلاق به شرکتهای خلاق فعال در حوزه گیاهان دارویی اختصاص می یابد.
علاوه بر این بیش از 500 شرکت نوآور، خلاق و دانشبنیان در حوزه زیستبوم نوآوری گیاهان دارویی و دیگر فرآوردههای طبیعی و سنتی مشغول فعالیت هستند. در 10 سال اخیر همچنین با حمایتهای ستاد، صدور مجوز تولید داروهای گیاهی و فرآورده طبیعی به 4291 قلم رسیده است.
رشد سریع کمی و کیفی زیستبوم نوآوری گیاهان دارویی
علاوه بر این در یک دهه اخیر مجوز تولید فرآورده های سنتی از هفت مورد به 1628 محصول افزایش یافته است. این پپیشرفت خیره کننده تاثیر قابل توجهی در بازار داشته است.
تنها در سال 1398 رقم فروش داروهای گیاهی و فرآوردههای طبیعی رسماً از 2 هزار میلیارد تومان فراتر رفت. البته آمار غیر رسمی و واقعی در سال 1400 عددی بسیار بزرگتر از این رقم را نشان می دهد.
این موضوع، کاهش 85 درصدی واردات فرآورده های طبیعی در سال قبل را در پی داشته است.
همچنین در 10 سال گذشته صدور مجوز مکملهای گیاهان مورد استفاده در بخش دامی 8 برابر افزایش یافته است.
این ستاد همچنین موفق شده است با برگزاری 4 دوره دو سالانه نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی در کنار دهها رویداد نوآوری محور در این حوزه، به رشد و بالندگی بیشتر زیستبوم نوآوری گیاهان دارویی و طب سنتی کمک کرده و فعالان این حوزه را گرد هم آورد.
پنجمین دوره این نمایشگاه نیز از 23 تا 26 آذر ماه سال جاری به صورت مجازی با هدف ایجاد عزم ملی و هم افزایی سازنده در راستای توسعه بازار محصولات دانش بنیان و فناورانه و عملیاتی کردن برنامه های ترویجی سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و ارتقا و ترویج فرهنگ اقتصاد دانش بنیان برگزار می شود.
از دیگر اهداف مهم این جشنواره می توان به فراهم آوری زمینه تعامل جدید و موفق بین فعالان عرصه گیاهان دارویی و ایجاد فضای رقابتی راهگشا همگام با رشد کمی و کیفی محصولات و برندسازی محصولات باکیفیت داخلی، تسهیل فرآیند شتابدهی در جهت تشکیل و تقویت کسب و کارهای نوپا با حضور شتابدهنده ها و اصلاح نگرش جامعه نسبت به جایگاه طب سنتی علمی اشاره کرد.
ارسال به دوستان