90 خانه خلاق و نوآوری در سراسر کشور ایجاد شد/ زیست‌بوم صنایع خلاق با فعالیت 90 خانه خلاق و نوآوری توسعه یافت

خانه‌های خلاق و نوآوری به‌عنوان یکی از هسته‌های مهم کمک به تسهیل و تسریع ایده و طرح‌های خلاقانه، نوآورانه و تیم‌های آن‌ها برای ایجاد کسب‌وکار و تجاری‌سازی محصولات محسوب می‌شوند.

صنایع خلاق نقش مهمی در اقتصاد جهانی ایفا می‌کند، این صنایع برگرفته از ذهن، دانش و خلاقیت بشر است. اهمیت این صنایع به‌گونه‌ای است که بدون آن هیچ کشوری قادر به ادامه حیات نخواهد بود.

مفهوم صنایع خلاق از گستردگی زیادی برخوردار است؛ چرا که نه تنها کالاها و خدمات فرهنگی، بلکه فناوری‌های نرم مانند کسب وکارهای دیجیتال ، رسانه های دیداری وشنیداری بازیها، اسباببازی‌ها و کل حوزه تولید محتوا مد ولباس طراحی و گردشگری در شاخه های مختلف آن را در برمی‌گیرد.

درحالی‌که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته پایه‌های اقتصادی خود را بر روی منابع طبیعی استوار کرده‌اند، برخی کشورهای پیشرفته توانسته‌اند افق‌های تازه‌ای را به روی انواع جدید صنعت باز کرده و ثروت ملی خود را به‌گونه‌ای چشمگیر افزایش دهند.

این دسته از کشورها با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی موجود راهی را به‌سوی شاخه جدیدی از صنعت تحت عنوان صنایع خلاق باز کرده‌اند.

 

شکل‌دهی به اقتصاد خلاق و نوآوری

به گفته دهقانی فیروز آبادی سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امروز وقتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و غیره و همه نهادهای متولی به این باور رسیده‌اند که کلید اصلی رفع مشکلات در دست دانش‌بنیانها و خلاق‌ها است می‌توان امیدوار بود که مشکلات کشور به دست آن‌ها مرتفع شود.

در چارچوب سیاست‌ها و اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق و برنامه توسعه زیست‌بوم شرکت‌های خلاق مبنی بر کمک به توسعه اقتصاد خلاق از طریق حمایت از شکل‌گیری و توسعه طرح و کسب‌وکارهای مبتنی بر خلاقیت، نوآوری و فناوری یکی از برنامه‌های اجرایی، حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های توسعه‌دهنده صنایع خلاق است.

در این زمینه خانه‌های خلاق و نوآوری به‌عنوان یکی از هسته‌های مهم کمک به تسهیل و تسریع ایده و طرح‌های خلاقانه، نوآورانه و تیم‌های آن‌ها برای ایجاد کسب‌وکار و تجاری‌سازی محصولات است که برنامه آن توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح‌ریزی و در مرحله اجرایی قرار گرفت.

در حال حاضر به طور میانگین، سالانه 50 میلیون نفر در صنایع فرهنگی و خلاق در جهان فعال هستند و 2700 میلیارد  دلار گردش مالی این حوزه است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش کرده با راه اندازی خانه‌های خلاق و نوآوری، اقتصاد این حوزه را تقویت کند.

 

تکمیل زنجیره ایده تا صادرات

خانه های خلاق و نوآوری به عنوان پلتفرم و یکی از هسته های مهم در جهت تسهیل فرآیند تجاری سازی ایده و طرح های خلاقانه و نوآورانه، ارائه راه حل های فناورانه و نوآورانه در عرصه صنایع فرهنگی و خلاق و همچنین شبکه سازی فعالان زیست بوم اقتصاد خلاق و صنایع فرهنگی کشور محسوب می‌شوند.

از دل خانه‌های خلاق و نوآوری باید چند شرکت خلاق بیرون ‌آید. خانه های خلاق می‌توانند در مواردی از جمله آموزش و توانمندسازی، شبکه سازی، مالکیت فکری، توزیع و فروش، منتورینگ، بازارسازی، بازاریابی و توسعه بازار، تامین مالی و استقرار به شرکت های خلاق خود کمک کنند.

در واقع ایجاد خانه‌های خلاق و نوآوری باید به افزایش اشتغال و درآمد و صادرات شرکت‌های خلاق و همچنین بهبود محیط کسب و کار، صیانت از بازار داخلی و اثرگذاری بر بخش‌های اصلی اقتصاد ختم شود.

بر اساس آخرین آمار تا پایان شهریورماه سال سال جاری 90 خانه خلاق و نوآوری در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند که طبق برنامه ریزی ها تا پایان سال در همه استان ها و شهرهای بزرگ کشورحداقل باید یک خانه خلاق و نوآوری افتتاح شده باشد.

کسب‌وکارهای دیجیتال و فضای مجازی، بازی، اسباب‌بازی و سرگرمی جزو حوزه‌های هستند که مورد استقبال قرار گرفته‌اند. همچنین تعداد شرکت‌های خلاق با توجه به رشدی که داشته به عدد 1653 رسیده است.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

20#

//isti.ir/Zopv