مهاجرت
ایرانیان غیرمقیم در چه مقاطعی دانشآموخته هستند
بررسی سطح تحصیلات مهاجران ایرانی ایالت متحده آمریکا نشان میدهد که بالغ بر 59 درصد ایرانیان، دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر هستند.
جمعیت مهاجران ایرانی در آمریکا حدود 385 هزار نفر برآورد شده است که اکثر آنها در ایالتهای کالیفرنیا (212 هزار نفر)، تگزاس (27 هزار نفر) و نیویورک (17 هزار نفر) زندگی میکنند.
گروه تحصیلی
مقایسه گروههای مهاجر در کشور آمریکا نشان میدهد که به لحاظ تحصیلی، سه کشور هند با 79.4 درصد، عربستان با حدود 66 درصد و نیجریه با 64 درصد، بیشترین درصد افراد دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر را در کشور آمریکا در اختیار دارند. ترکیه و کره جنوبی هر دو با 60.7 درصد و ایران با 59.1 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
گروههای شغلی
به لحاظ جایگاه شغلی نیز هند با 76 درصد، عربستان سعودی با 68.6 درصد و ایران با 62 درصد، سه کشوری هستند که به ترتیب مردم آن حائز مشاغل ردهبالا در ایالاتمتحده هستند. مکزیک با 13 و ویتنام با 32 درصد از این حیث در پایینترین رتبهها قرارگرفتهاند.
میانگین درآمد شغلی
هند تنها کشوری است که به لحاظ میانگین درآمد خانواده، وضعیت بهتری حتی نسبت به ایالات متحده دارد. ایران با 102 هزار دلار و کره جنوبی با 97 هزار دلار در رتبههای بعدی این جدول قرار دارند.
هند، ایران و ترکیه به ترتیب سه کشوری هستند که با داشتن درآمد سرانه 74 ، 67 و 59 هزار دلاری، وضعیت بهتری نسبت به ایالاتمتحده (58 هزار دلار) دارند.
کادر بهداشت و درمان
کشورهای فیلیپین، مکزیک و هند به ترتیب دارای بیشترین تعداد کادر بهداشت و درمان در ایالات متحده آمریکا هستند. کشور ایران با مجموع 29 هزار کادر بهداشت و درمان در رده بیست و یکم قرار دارد.
از 29 هزار کادر بهداشت و درمان ایرانی در ایالات متحده آمریکا، 24 هزار نفر در مشاغل تخصصی و حرفهای پزشکی مشغول به کار هستند و 5 هزار نفر نیز در مشاغل مربوط به مراقبتهای بهداشتی کار میکنند.
نرخ مالکیت کسبوکار
با توجه به اینکه برای نرخ مالکیت کسبوکار و نرخ بزهکاری به تفکیک ملیت، دادهای وجود ندارد، بنابراین ناچارا با استفاده از دادههای گروههای قومی سعی شده است که تصویری دقیق از این دو شاخص در میان گروههای قومی ارائه شود. در حال حاضر بیش از 734.842 صاحب کسبوکار در ایالات متحده مشغول به کار هستند.
سفیدپوستان با 70.8 درصد و با اختلاف بسیار، نسبت به سایر گروههای قومی همواره بیشترین نرخ مالکیت کسبوکار در ایالات متحده را در اختیار داشتهاند. لاتینتباران (14.4 درصد) در جایگاه دوم بیشترین نرخ مالکیت کسبوکار قرار دارند.
آسیاییتباران بیشترین سهم جمعیتی را میان گروههای نژادی و قومی در دره سیلیکون دارند که در مقایسه با 29 درصد در یک دهه قبل، 35 درصد از کل جمعیت را در سال 2019 تشکیل میدهند. چین، هند، ویتنام و فیلیپین بیشترین جمعیت آسیاییتباران دره سیلیکون را تشکیل میدهند.
رصدخانه مهاجرت ایران ضمن مقایسه ایران با برخی از ملیتهای منتخب در ایالات متحده سعی کرده است که تصویری شفاف از وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایرانیان ساکن آمریکا در مقایسه با سایر ملیتها و گروههای قومی به نمایش بگذارد. در سالنامه آماری مهاجرت ایران، وضعیت کشور در ابعاد گوناگون حوزه مهاجرت با گزارشهای آماری و تحلیلی، بیان شده است.
ارسال به دوستان