معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در دیدار با وزیر اقتصاد ایالت اتریش علیا:
توانمندی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای ایرانی محور تعامل فناورانه با اتریش قرار میگیرد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در دیدار با وزیر اقتصاد ایالت اتریش علیا:
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری گفت: شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای موفق ایرانی و ظرفیت بکر بازار حمل و نقل ایران، زمینه را برای همکاری فناورانه میان ایران و اتریش در حوزه حمل و نقل الکتریکی، خودروهای هوشمند و حمل و نقل هوایی فراهم کرده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در دیدار با میشائیل اشتروگل وزیر اقتصاد ایالت اتریش علیا (اوبراسترایش) با اشاره به ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای ایرانی برای همکاری فناورانه میان ایران و اتریش گفت: با توجه به ظرفیت بالقوه و بزرگ بازار ایران در حوزه حمل و نقل و حضور شرکت های دانش بنیان و استارتاپهای ایرانی زمینه مساعدی برای توسعه بازار فناوری های اتریش و همکاری در حوزه حمل و نقل وجود دارد.
تعامل فناورانه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای ایران و اتریش
ستاری، پایه و محور همکاری فناورانه میان ایران و اتریش در حوزه حمل و نقل را شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی دانست و گفت: توسعه نسل جدید کارآفرینی در ایران به کمک این جوانان، راه را برای همکاری بینالمللی هموار میکند. این شرکتها ضمن آنکه میتوانند فناوری را از طرف خارجی دریافت و توسعه دهند، دانش فنی و توانمندی فناورانه خود را به دیگر کشورها صادر کنند.
به طور خاص در حوزه بومیسازی موتور سه سیلندر یورو ۶ میان اتریش و شرکت دانشبنیان ایرانی همکاری صورت گرفت اما زمینههای بالقوه همکاری دو کشور فراتر است و باید در دیگر حوزهها نیز همکاری توسعه یابد .
رئیس بنیاد ملی نخبگان، سرمایهگذاری بخش خصوصی و بنیانگذاری توسط جوانانی که دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی خاستگاه آنان است ، در کنار بهرهمندی از نوآوری به عنوان ارزندهترین سرمایه را مهمترین ویژگی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی دانست و افزود: اقتصاد دانش بنیان با ظرفیت ۳۰ میلیون جوان خلاق ایران و بیش از ۴.۷ میلیون دانشجو، نقشآفرینی خود را در اقتصاد ایران آغاز کرده است و ماحصل این حرکت برای اقتصاد کشور ، رونق و اشتغالزایی ۳۵۰۰ شرکت دانشبنیان و هزاران استارتاپ با فروش بیش از ۱۵ میلیارد دلار بوده است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، با بیان اینکه نسل جدید و جوان کارآفرین، میتواند فرهنگ را در حوزه سیاستهای صنعتی به خصوص خودروسازی متحول کنند، اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی میتوانند با نوآوری و سرعت بالا و انعطاف پذیری خود خلأ تغییر مسیر صنایع سنتی خودروساز، انعطاف پذیر های لازم برای تحول سریع به نسل جدید صنعت خودروسازی حمل و نقل پر کنند.
حمایت از فرآیند توسعه شرکتهای دانشبنیان
ستاری، حمایت فعالانه دولت از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی را یادآور شد و گفت: قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در ایران بیش از ۱۲۰ خدمت را برای حرکت و توسعه صنایع بر پایه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی ارائه میکند تا راه برای ورود پویایی و نوآوری به صنایع هموار شود.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، توسعه استارتاپ های خدمات حمل و نقل مبتنی فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران رونق قابل توجهی یافته ست و برای مثال روزانه ۸۰۰ هزار سفر درون شهری صرفاً در پایتخت،با استفاده از این استارتاپهای ایرانی انجام میشود. این استارتاپها گوی سبقت را از بزرگترین شرکتهای حمل و نقل فعال در کشورهای اروپایی ربودهاند.
ستاری ادامه داد: برخی از شرکتهای دانش بنیان ایرانی در منطقه برترین شرکت ها به شمار میروند به طوری که تعدادی از این شرکتها در سطح قاره آسیا حرفهای جدی برای گفتن دارند این در حالی است، که شرکتهای یادشده طی چند سال اخیر شکل گرفته و با رشدی خارقالعاده و فزاینده بلوغ پیدا کردند.
آمادگی تعامل و همکاری در حوزه فناوریهای پیشرفته
رئیس بنیاد ملی نخبگان، گفت: توفیق شرکتهای ایرانی در حوزه فناوریهای پیشرفته مانند زیست فناوری، نانوفناوری، سلولهای بنیادی محدود نیست و شرکتهای دانشبنیان ایرانی در حوزه خودرو نیز فعال هستند.
ستاری روابط تاریخی مطلوب میان ایران و اتریش را زمینهای مساعد برای همکاریهای فناورانه دانست و گفت: شرکت های فعال سازنده قطعات هواپیما و قطعات خودرو و تجهیزات الکترونیکی اتریش دارای توانمندیهای خوبی هستند و پیوند دانش و فناوری این شرکتها با شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای ایرانی میتواند به توسعه شکوفایی صنعت و اقتصاد دانشبنیان دوکشور کمک کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد توسعه روابط فناورانه با اتریش به عنوان یک اولویت مهم دو کشور با ایجاد زیست بوم مساعد همکاری استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان دو طرف و حل چالش های بانکی و تبادلات مالی با سرعت بیشتری گسترش پیدا کند.
لزوم ایجاد زیرساخت برای گسترش همکاری در حوزه حمل و نقل الکتریکی
میشائیل اشتروگل، وزیر اقتصاد ایالت اتریش علیا، در این نشست با اشاره به ظرفیتهای همکاری بین دو کشور در حوزه حمل و نقل الکتریکی(e-mobility) گفت: زنجیره همکاری بین استارتاپها و شرکتهای ایرانی با توجه به استعدادی که ایران در حوزه صنایع خودرو داراست، میتواند گسترش پیدا کند.
وی ادامه داد: علاقهمندیم در دیگر حوزه های الکتریکی و فناوریهای دیگر بر اساس یک پلتفرم با ایران همکاری کنیم.
اشتروگل همچنین ایجاد زمینه تعامل در حوزه آموزشی را فراهم دانست و گفت: ایجاد بستر برای شرکتها و انتقال دانش در حوزه صنایع خودرو یکی از محورهای آتی تعاملات ایران و اتریش است. علاوه براین آموزش دانشجویان و تربیت پژوهشگران و محققان در حوزههای یادشده، میتواند بر بستر این تعامل ها انجام شود.
بر اساس این گزارش، محمود شیخ زینالدین معاون نوآوری وتجاریسازی فناوری معاونت علمی، سید احمدرضا علایی مدیر کل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی، اشتفان شلتس سفیر اتریش، لوکاس دین لیش معاون اقتصادی در خصوص زمینههای همکاری فناورانه حوزه حمل و نقل در این نشست با یکدیگر گفت و گو کردند.
ارسال به دوستان