ضرورت توسعه زیست‌بوم صنایع خلاق؛

مخبر: نیازمند یک حرکت جهشی در تولید داخلی نوشت‌افزارهای ایرانی هستیم

در حاشیه برگزاری هشتمین نمایشگاه ایران‌نوشت به اهمیت تولید نوشت‌افزار در داخل کشور و تأمین آن برای دانش آموزان مناطق کم برخوردار اشاره شد.

صنایع خلاق این پتانسیل را دارند که در رشد اقتصادی کشورهای مختلف نقش بسیار پررنگی داشته باشند. این صنایع ظرفیت اشتغال‌زایی و درآمدزایی بالایی دارند، به همین دلیل کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری‌های مناسبی در این صنعت انجام می‌دهند تا به توسعه اقتصادی این کشورها کمک کند.

صنایع خلاق، علاوه بر اینکه فعالیت‌ها و فرآیندهای فرهنگی و هنری را هسته یک اقتصاد قدرتمند تلقی می‌کند، همچنین با نمودهای خلاقیت در حوزه‌هایی که معمولا فرهنگی قلمداد نمی‌شوند نیز سروکار دارد.

یکی از حوزه‌هایی که شرکت‌های خلاق و خانه‌های خلاق و نوآوری به آن ورود کرده‌اند، صنعت نوشت‌افزار است. به گفته پرویز کرمی رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، این صنعت حامل محملی فرهنگی برای قشر آینده‌ساز جامعه از کودکان تا جوانان هرکشوری است و اهمیتی راهبردی و چندبعدی دارد.

صنعت جهانی نوشت‌افزار گردش مالی 200 میلیارد دلاری دارد، همین موضوع ضرورت افزایش سهم تولیدکنندگان نوشت‌افزارهای ایران‌ساخت از بازار مصرف داخلی و بین‌المللی را نشان می‌دهد. گردش مالی نوشت‌افزار در کشور حدود ۶ هزار میلیارد تومان در سال است که ۴۰ درصد آن داخلی و ۶۰ درصد آن وارداتی و خارجی است.

 

الگوبرداری از محصولات فرهنگی

محمد مخبر دزفولی معاون اول رئیس‌جمهوری در جمع فعالان صنعت نوشت‌افزار، با اشاره به اهمیت تولید نوشت‌افزار در داخل کشور گفت: هیچ دانش‌آموزی نباید به دلیل مسائل مالی از نوشت‌افزار محروم بماند، اگر نوشت‌افزار در اختیار دانش‌آموزان قرار نگیرد این موضوع در ذهن آن می‌ماند و اثری مخرب بر جای می‌گذارد.

مخبر با بیان اینکه پویشی جدی راه بیندازید تا نوشت‌افزار در اختیار همه دانش‌آموزان ایران قرار گیرد، افزود: از همه امکانات کشور، اعم از خیریه‌ها، مجموعه‌های دولتی و صداوسیما استفاده شود تا پیش از شروع سال تحصیلی نوشت‌افزار در اختیار دانش‌آموزان مناطق محروم قرار گیرد و هیچ‌کس به دلیل مسائل مالی از تحصیل باز نماند.

به گفته معاون اول رئیس‌جمهوری شخصیت انسان در سال‌های اول زندگی او شکل می‌گیرد، قبلاً دانش‌آموزان بیشتر از خانه و خانواده الگوبرداری می‌کردند، ولی امروز این‌طور نیست و الگوهای آنان از محصولات فرهنگی تأمین می‌شود.

 

تولید جنس با کیفیت و محتوای فرهنگی مناسب

وی با اشاره به اینکه نقش تولیدکنندگان نوشت‌افزار در حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی که همه‌جانبه در حال تهاجم است، بسیار کلیدی است، افزود: طبق بیانات مقام معظم رهبری، اولویت اول اقتصاد است، از اقتصاد ضرر نخواهیم کرد ولی آنچه می‌تواند مانند موریانه یک مکتب و جریان اعتقادی را از بین ببرد، فرهنگ است.

مخبر با بیان اینکه اثرگذاری نوشت‌افزار بر ذهن کودکان از همه‌چیز بیشتر است، گفت: دولت باید کمک کند تا برای تولیدکننده بصرفد جنس باکیفیت و با محتوای فرهنگی مناسب تولید کند.

معاون اول رئیس‌جمهوری دزفولی ادامه داد: واردات در نوشت‌افزار بدون مانع انجام می‌شود ولی اگر بدانیم نیاز کشور را به‌صورت کامل تأمین خواهید کرد، اجازه واردات یک دفتر را هم صادر نخواهیم کرد.

 

بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق مزیت کشور هستند، افزود: هر چه به شرکت‌های دانش‌بنیان سفارش دهید، می‌سازند؛ پیچیده‌ترین مسائلی که به آنان ارجاع داده شده در کمترین زمان ممکن حل شده، همان‌طور که نیاز کشور در ساخت ونتیلاتور تأمین شد در حالی که آلمانی‌ها در این کار باز ماندند.

پویش ملی «همه حاضر» با هدف تأمین نوشت‌افزار دانش آموزان مناطق کم برخوردار در حاشیه نمایشگاه «ایران نوشت» آغاز شد. هشتمین نمایشگاه ایران‌نوشت به همت مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، از یکم شهریورماه آغاز شده است و تا هجدهم شهریورماه، از ساعت 10 تا 22 در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا خواهد بود.

مجمع نو‌شت‌افزار ایرانی اسلامی از سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است و در حال حاضر با عضویت بیش از 100 تولیدکننده، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین تشکل‌های فرهنگی حوزه کودک و نوجوان شناخته می‌شود.

//isti.ir/Zibu