نخستین مرکز نوآوری صنعت غذا گشایش یافت؛
ستاری: 10 درصد تولید ناخالص ملی کشور در این صنعت استفاده میشود
با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، شهردار تهران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نخستین مرکز نوآوری صنعت غذا افتتاح شد.
قرار است این مرکز محلی شود برای توسعه و تجاری سازی ایده های نوآورانه این حوزه. در مرکز نوآوری صنعت غذا، ۸ ایده فناورانه شتابدهی میشود. همچنین این مرکز میزبان ۷ طرح توسعه تجاری سازی است. طرح هایی چون بسته بندی و فرآوری گوجه سیاه، نان بیسکویت چهار شیره، انواع شیرینی جات رژیمی برای بیماران خاص، اتانول برگرفته از سبوس گندم،مزارع عمودی، مکمل غذایی درختان پسته و سامانه فروش مستقیم برنج توسط کشاورزان.
حرکتی بزرگ شکل گرفت
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در آیین افتتاحیه این مرکز، گفت: ایجاد این مرکز حرکت بزرگی است که از کارخانه نوآوری کلید خورد و با ایجاد دیگر کارخانه ها این روند ادامه دار شد. این مرکز هم در ساختمانی با ۸۰ سال قدمت بازسازی و ایجاد شده است تا در اختیار نوآوران و فناوران قرار گیرد.
به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، صنعت غذا یکی از بزرگ ترین صنایع کشور است و حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی در صنعت غذا استفاده می شود. بنابراین نوآوری ها در این حوزه از نظر سلامت، بهداشت و دیگر فاکتورها اهمیت بالایی دارد.
ستاری همچنین بیان کرد: این مراکز کمک می کند که نوآوری ها به کارخانجات بزرگ تزریق شود تا استارتاپ ها و جوانان خلاق به این حوزه ورود کنند.
وی در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به شکل گیری کانون صنعت بازار در حوزه نان، بیان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات این زنجیره تفاوت قیمت ارز است و یارانه ای که به این سیستم وارد شده نوآوری ها را کاهش داده است. ساختار کلی صنعت نان کشور سنتی است و باید تغییر کند. الان شرکت های خصوصی زیادی در این زمینه شکل گرفته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به نقش شرکت های دانش بنیان در توسعه صنعت نان، تاکید کرد: این شرکت ها نقش تاثیرگذاری در تحول این صنعت دارند. ما یکی از کشورهای پرمصرف در حوزه نان هستیم و این صنعت باید با کمک نوآوری ها متحول شود.
ایجاد زیرساخت اطلاعات یکپارچه زنجیره ارزش، نوشیدنی دیافان ویژه بیماران همودیالیزی، نمایشگاه مجازی صنعت غذا، تولید پنیر سین بیوتیک، تولید کوکی مخصوص دیابتی ها، تولید حامل های لیپیدی نانوساختار حاوی اسانس های اکالیپتوس، آویشن، سرخارگل و چای کوهی، دستیابی به فرمولاسیون ترکیبی فایتوبیوتیک انکپسوله شده و پروبیوتیک و تهیه شربت بار بدون استفاده از هیچ گونه ماده شیمیایی غلظت دهنده آنها طرح هایی است که در این مرکز شتابدهی میشود.
توسعه نوآورانه تهران اولویت ما است
در ادامه این آیین پیروز حناچی شهردار تهران، گفت: در چند سال اخیر دنیا با اتفاقاتی مواجه شده که تغییرات اساسی در شکل و شمایل شهرها ایجاد کرده است.
وی افزود: خروج کارخانجات آلاینده از سطح شهرها، کم شدن نقش دولت ها در اداره شهرها و پر رنگ شدن حضور بخش خصوصی به این حوزه از جمله این تغییرات است.
به گفته حناچی، تبدیل اماکن و ساختمان های قدیمی، فرسوده و متروکه به فرصتی برای نوآوری و توسعه شهر یکی از اولویت های شهرداری است.
شهردار تهران همچنین بیان کرد: یک تحول و موج جدید به نام میراث صنعتی در کشور به راه افتاده است که در این موج، قرار است توسعه شهرها در اماکن قدیمی با کمک فناوری و نوآوری رقم بخورد.
حناچی با اشاره به تلاش های معاونت علمی و فناوری در این حوزه، گفت: شهرداری تهران در اجرای چنین طرح هایی کنار معاونت علمی ایستاده است تا توسعه شهر تهران با استفاده از ایده های خلاق و نوآور محقق شود.
البته در نمایشگاه توانمندی های صنعت غذای این مرکز هم دستاوردهایی مانند انواع بهبود دهنده ها و پودرهای نیمه آماده، محصولات فاقد گلوتن ویژه بیماران سلیاک، دستگاه نمونه بردار تمام اتوماتیک غلات، جوانه گندم با فرآوری خاص، محصولات پکیج ماکارونی و نان های تولیدی به نمایش درآمده است.
زنجیره فناورانه صنعت غذا را شناسایی می کنیم
همچنین پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به تلاش های محمود شیخ زین الدین معاون فقید نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری برای ایجاد پایه های اولیه شکل گیری این مرکز، گفت: شکل گیری این نوع از مراکز به نوعی فصل الخطاب حوزه تاب آوری صنایع در وضعیت فعلی کشور است.
وی افزود: ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال شناسایی زنجیره های علم و فناوری هستیم. زنحیره غذا و فناوری های این حوزه هم یکی از اولویت های معاونت علمی است.
صالحی ادامه داد: از نظر ما نوآوری یعنی تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی و به بازار رساندن آن. در همین راستا هم در تلاشیم تا در مرحله بعدی زیرساخت های توسعه برای گسترش مرکز نوآوری را اجرایی کنیم.
وی همچنین بیان کرد: با بازسازی اماکن فرسوده بیش از یک میلیون متر مربع به نظام نوآوری کشور اضافه شده است. این مراکز و فضاهای قدیمی در دل شهرها و با نمادهای کهن خود بازسازی می شوند تا روند توسعه نوآوری کشور را شتاب دهند. این مرکز در سیلویی ۱۲۰۰ متر مربعی ۸۰ ساله ایجاد شده است.
صنعت غذا ارزش افزوده بالایی دارد
همچنین یزدان سیف وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این آیین، گفت: صنعت غذا صنعتی ارزش آفرین و با ارزش افزوده بالا است و بیش از ۲۳ درصد ارزش افزوده صنایع به این حوزه می رسد.
وی همچنین بیان کرد: صنعت غذا در اشتغالزایی و تولید ثروت در کشور نقش بی بدیلی دارد .متاسفانه این صنعت ارزش آفرین را باید به بخش خصوصی بسپریم و دولت نقش خود را در این حوزه کاهش دهد.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
.
ارسال به دوستان