ستاری در همایش و نمایشگاه دستاوردهای قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء:

شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان با پیوستن و تأمین مالی توسط شرکت‌های بزرگ محقق می‌شود

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در همایش و نمایشگاه دستاوردهای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء گفت: شرکت‌های بزرگ می‌توانند با تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان رشد و شکوفایی این شرکت‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان را محقق کنند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در همایش و نمایشگاه دستاوردهای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء گفت: شرکت‌های بزرگ می‌توانند با تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان رشد و شکوفایی این شرکت‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان را محقق کنند.


به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در همایش دستاوردهای قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، با بیان این‌که دستاوردهای تجاری‌سازی شده شرکت‌های دانش‌بنیان با ملحق شدن به شرکت‌های بزرگ محقق می‌شود، افزود: اکنون بیش از 2هزار و 800 شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف فنی و مهندسی که بخش قابل توجهی از این شرکت هم‌سو با فعالیت‌های این قرارگاه معظم فعال هستند؛ اما شکوفا شدن توانمندی‌ شرکت‌های دانش‌بنیان با ملحق شدن آنان به شرکت‌های بزرگ ممکن می‌شود.


ستاری با اشاره به ظرفیت بالای قرارگاه خاتم الانبیاء در توانمندسازی و تأمین مالی شرکت‌های فناور کشور عنوان کرد: مهم‌ترین و اساسی‌ترین خلأ شرکت‌های فناور نبود پشتوانه مناسب تامین مالی شرکت‌هاست و در حال حاضر شرکتی در ایران وجود ندارد که مباحث مالی پروژه‌ها را پیگیری کند اما قرارگاه خاتم الانبیا یکی از ظرفیت‌های خوبی است که می‌تواند با توجه به سازوکارهای اقتصادی کشورمان مسئولیت تامین مالی (فاینانس) شرکت‌های فناور را بپذیرد.


معاون علمی و فناوری ریس جمهوری، تأمین بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان را بزرگ‌ترین چالش این شرکت‌ها دانست و افزود: شرکت‌های بزرگ و توانمندی که در قرارگاه خاتم‌النبیاء فعالند می‌توانند  از فناوری و نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان را شکوفا کرده و تامین مالی، ایجاد بازار ، اخذ قرارداد پروژه ها و مدیریت این شرکت‌‌ها را عهده‌دار شوند.


دوره خام فروشی و تکیه به منابع زمینی پایان یافته است
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان این‌که دوره اتکای کشورها به منابع معدنی، زیرزمینی و درآمد از راه خام فروشی پایان یافته است، افزود: سیطره فرهنگ نادرست اقتصاد نفتی و فروش نفت خام، کارآفرینی نوآور را در کشور ما با مشکلات جدی مواجه کرده و سبب شده است به نیروی انسانی کارآمد و متخصص به عنوان یک ارزش تلقی نشود اما باید توجه داشت که امروزه خام‌فروشی معنایی ندارد و در شرایط حاضر، علم و دانش است که حرف اول را می‌زند.


رییس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان اصلاح و شکوفایی همه‌جانبه کشور در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان را نیازمند یک بازساخت فرهنگی دانست و افزود: «ما می‌توانیم» شعاری ریشه‌دار در فرهنگ ماست که سلطه فرهنگ نادرست  طی سالیان گذشته عکس این واقعیت را به ما القاء کرده است همواره افرادی که تلاش کرده‌اند این سدها را بشکنند و عکس این موضوع عمل کنند، مورد هجمه قرار گرفته‌اند؛ این موضوع دارای ریشه‌های عمیق فرهنگی است و شکوفایی کشور و حرکت دوباره در مسیر توانستن صرفا با اصلاح و بازساخت فرهنگی که مصداق‌های آن توجه به دانش وفناوری، اهمیت بخشیدن به نیروی انسانی جوان و تحصیل‌کرده و کارآفرینی نوآور است محقق می‌شود.


ستاری با  اشاره به توانمندی کشورمان در تربیت فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی هم‌پای کشورهای پیشرفته گفت: از نظر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته‌های فنی و مهندسی، رتبه دوم جهانی را داریم که این در حالی است که همواره به عنوان دومین دارنده منابع نفتی و گازی دنیا شناخته می‌شویم همچنین معادل کشور آمریکا، مهندس در دانشگاه‌های کشورمان تربیت می‌شوند.

نایب رییس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، ایجاد حس اعتماد به نفس، توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی جوان تحصیل‌کرده کشور را زمینه‌ساز تحول اقتصاد کشورمان برشمرد و افزود: حل مشکلات کشور در توجه جدی به اقتصاد دانش‌بنیان ممکن می‌شود و نیروی انسانی جوان، خلاق و کارآمد به عنوان پایه و اساس اقتصاد، نقش اساسی را ایفا می‌کند. اکنون نیز تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان با درآمدهای بالا در چرخه اقتصادی کشورمان فعالند که مدیرانی زیر سی سال آن‌ها را اداره می‌کنند، بنابراین مسیر حمایت از نیروی انسانی و جوان کشور باید با ترویج و فرهنگ‌سازی به طور جدی دنبال شود.


وی اشاره کرد: هیچ قراردادی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با کشورهای خارجی منعقد نشده است بدون توجه به انتقال تکنولوژی معاون رئیس جمهور، بسیج را نمونه کار عملی در راستای استقلال اقتصادی و اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: داشتن معادن نفت و گاز، سنگ و فلزات گرانبها در دنیای امروز ملاک پیشرفت نیست بلکه دانشی که برای استخراج آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد اهمیت دارد.


امضای تفاهم‌نامه همکاری در حوزه فناوری
در ادامه این بازدید ستاری در این همایش همراه با عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، محمود شیخ زین‌الدین معاون تجاری‌سازی و نوآوری و علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری از نمایشگاه دستاوردهای این قرارگاه در حوزه‌های نفت و گاز، پروژه‌های عمرانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات دیدن کرد.


همچنین تفاهم‌نامه همکاری میان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و قرارگاه سازندگی خاتم‌النبیاء به امضا رسید که فراهم ساختن زمینه بهره‌مندی از توانمندی نخبگان و فناوران در پروژه‌های فناورانه و همچنین استفاده از ظرفیت‌‌های شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان از مفاد این تفاهم‌نامه بود.
پایان پیام/24

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zkrc