مسیر یک کارآفرین موفق
ايندرا نويي هنديتبار که امروز بر صندلي مديرعاملي شرکت پپسي تکيه زده و سابقه مديريت در گروه مشاوره بوستون، موتورولا و گروه آبب را در کارنامه داشته و درآمد سالانهاش بالاي 30 ميليون دلار است، اگر قدرتمندترين زن دنياي تجارت نباشد، قطعا يکي از قدرتمندترينهاست. او در يکي از مشهورترين نقلقولهايش گفته است: «تعريف رهبري خيلي مشکل است و تعريف يک رهبر خوب از آن هم سختتر، اما اگر شما بتوانيد مردم را با خودتان همراه کنيد که تا آخر دنيا دنبالتان بيايند، يعني رهبر بزرگي هستيد.» اما خود نويي اين مسير را از کي شروع کرد و چطور شد که به عنوان يک زن توانست مدير اجرايي و مديرعامل پپسي شود؟
موفقيت از هند تا امريکا
ايندرا نويي با نام ايندرا کريشنا دورتي امروز 62 ساله است و در طول سالهاي فعاليتش در پپسي توانسته اين کمپاني را به دومين شرکت توليدکننده نوشيدني دنيا تبديل کند. او در سال 1955 در هند به دنيا آمد و همه دوران مدرسهاش در کلکته سپري شد و در سال 1978 توانست در رشته امبياي از يکي از دانشگاه هاي هند فارغالتحصيل شود. ايندرا فعاليتش در دنياي تجارت را از يک شرکت هندي شروع کرد و بلافاصله بعد از فارغالتحصيلي توانست در سمت مدير توليد يک کارخانه استخدام شود، اما خيلي در اين شغل باقي نماند تا شم تجاري خوبش را نشان دهد. او در همان سال هند را به مقصد امريکا ترک کرد تا دکترايش را از دانشگاه ييل و پس از آن بورد تخصصياش را از دانشگاه لينکلن بگيرد. پس از آن هم کارهاي مختلفي انجام داد تا عاقبت در سال 1994 وارد پپسي شد.
افزايش 72 درصدي فروش در يک سال!
موفقيت ايندرا نويي در اين شغل آنقدر زياد بود که در مدت نسبتا کوتاهي توانست به عنوان مدير به همکارياش با پپسي ادامه دهد و در اين مدت فروش شرکت را تا 72 درصد بالا برد. در فاصله سال 2007 تا 2009 نويي جزو چهار زن قدرتمند دنيا بود و سرمايه نقدياش در حال حاضر چيزي بيش از 45 ميليارد دلار برآورد ميشود. با اين وجود مسير نويي براي موفقيت اصلا ساده نبود. او در دوراني که در امريکا درس ميخواند، مجبور بود از حدود ساعت 12 شب تا صبح کار کند. او اولين حقوقي را که به دست آورد، صرف خريد يکدست کت و شلوار کرد تا بتواند در اولين مصاحبه کارياش شرکت کند، اما در آن مصاحبه رد شد چون شلوارش آنقدر بلند بود که اصلا در آن احساس راحتي نميکرد! نويي بعد از اينکه فهميد نتوانسته آن شغل را به دست بياورد، نزد يکي از استادانش رفت تا از او براي موفقشدن راهنمايي بگيرد. توصيه استادش به او بسيار ساده بود: دفعه بعد چيزي بپوشد که در آن احساس راحتي ميکند! در مصاحبه بعدي نويي يک ساري هندي به تن داشت و توانست استخدام شود. هر چند که امروز بعد از 30 سال تجربهآموزي در دنياي کسب وکار ميگويد: «کاري که من نميتوانم انجامش بدهم اين است که هندي بودن خود را با هر روز پوشيدن ساري براي رفتن به محل کار نشان بدهم، چون اين کار ذهنم را از شغلي که دارم منحرف ميکند. پس اين کار را نميکنم. وقتي در رم هستي، همان کاري را بکن که رميها ميکنند. حضور در موقعيتهاي اجتماعي موضوع متفاوتي است. اگر احساس کنم براي شرکت در يک واقعه اجتماعي با ساري راحت خواهم بود، حتما آن را تنم ميکنم.»
البته تلاشهاي نويي فقط محدود به دنياي تجارت نميشود. او در تمام اين سالها به عنوان يک مدير موفق زن تلاش کرده توجه جهاني را به بيعدالتيهايي که دنياي کار مردانه به زنان تحميل ميکند، جلب کند. اگرچه اعتقاد دارد هر انساني براي موفقشدن در ابتدا بايد بتواند خودش باشد و اگر شکست خورد، نااميد نشود و به تلاشش ادامه بدهد.
او در يکي از سخنرانيهايش در سال 2014 گفته است: «فکر نميکنم ما خانمها بتوانيم هميشه همهچيز را با هم داشته باشيم. اصلا اينطوري فکر نميکنم. وانمود ميکنيم همهچيز را با هم داريم. من و همسرم 34 سال است که با هم ازدواج کرديم و دو دختر داريم و همچنان هر روز بايد اين تصميم را بگيرم که قرار است مادر باشم يا همسر و... درواقع بارها در طول روز بايد از اين دست تصميمها بگيرم.»
منبع: مجله دانش بنیان
ارسال به دوستان