معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی
در جهت تشويق سرمايه گذاران در راه علم و فناوري قدم برمي داريم
معاون توسعه مديريت و جذب سرمايه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، در فستيوال نوآوري هاي صنعت پلاستيک و پليمر، لاستيک، رنگ و رزين معاونت علمي را به عنوان حامي سرمايه گذاران بخش خصوصي براي قدم گذاشتن در راه علم و فناوري معرفي کرد .
عليرضا دليري گفت: اين اقدام ابتکار بسيار خوبي است که پارک فناوري پرديس معاونت علمي و فرا بورس با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري عملياتي کردند تا بتوان از ظرفيت کساني که صاحب ايده هستند در توليد کشور بهره برد.
وي دانش و فکر را پايه اساسي ابتکار در تولد دنيا دانست و گفت: فناوري در دنيا از حالت سنتي خود خارج شده و داشتن واحدي R&D قوي ضرورتي اجتناب ناپذير براي واحدهاي توليدي محسوب مي شود.
دليري با تاکيد بر اين مسئله که مرزهاي کشورها به روي هم باز است، گفت: امکان بستن در کشورها بر روي فناوري روز دنيا وجود ندارد. لذا حضور در کسب وکار بين المللي موجب مي شود که محصول قابل رقابت و ارتقا يافته اي ارائه داشته باشيم. چرا که محصولات سنتي در زمان کوتاهي از پروسه عرضه خارج خواهند شد.
فضاي دانشگاهي کشور در راستاي کارآفريني متحول شده است
وي در راستاي نقش معاونت علمي در اين راستا بيان کرد: ما در معاونت علمي بر آن شديم تا ظرفيت نخبگان و صاحبان ايده و اختراع را براي صنعت کشور تسهيل کنيم و آن ها را کنار هم قرار دهيم که صنعت به روزي داشته باشيم و با حضور در عرصه بين المللي صادرات ايران تقويت شود.
معاون توسعه مديريت و جذب سرمايه معاونت علمي توضيح داد: با فراخواني که در قالب شرکت هاي دانش بنيان ارائه شد تعداد زيادي شرکت دانش بنيان در اين کشور شکل گرفت. در کنار آن نيز تعداد زيادي ايده و اختراع به ثبت رسيده است. دانشگاهيان و دانشجويان ما به فکر تحولي در اقتصاد فرو رفتند تا فضاي کسب وکار جامعه را ارتقا دهند. وي خاطرنشان کرد: در اين چند سال شاهد بوديم که با راه اندازي مراکز نوآوري در دانشگاه ها قدرت فکر کردن به فضاي دانشجويي و اساتيد دانشگاه ها تزريق شده است تا نيازهاي کشور را با خروجي هاي اين مراکز پوشش دهيم.
به گفته دليري در گذشته بيش از ده ها هزار ايده و اختراع در کشور وجود داشت که خيلي از آن ها در صنعت استفاده شد و توسط خود صاحبين ايده پيگيري شدند.
وي گفت: احساس کرديم طرح هاي موجود پاسخگوي نياز کشور نيست و بستري بايد فراهم شود که هم صنعت ما بتواند با استفاده ايده پردازي و فضاي استارت آپي کشور، نيازهاي خود را رفع کند و هم خلأهايي که در صنعت ما وجود دارد و توسط فناوري هاي تازه شکل گرفته بررسي شود.
ايران از نظر نيروي انساني غني است
معاون توسعه مديريت و جذب سرمايه معاونت علمي ادامه داد: با اين نگاه فضاي استارت آپي را در کشور شکل داديم و اين فضا را با بخش خصوصي تقويت کرديم. خوشبختانه فضاي بخش خصوصي در اين حوزه حاکم شد، طوري که هزاران رويداد کارآفريني در شهرهاي مختلف در حال برگزاري است.
وي بيان کرد: بسياري از اين رويدادهاي کارآفريني را بعد از به نتيجه رسيدن، سرمايه گذاري و تحول مطلع مي شويم. چرا که فضاي دانشگاهي ما بسيار متحول شده است. به خصوص دانشگاه هاي برتر که با مراکز نوآوري کسب وکار جديد را به نوعي براي آينده دانشگاهي ارائه کرده اند.
دليري اين تحول را اتفاقي دانست که بايد در ساليان دور به آن توجه مي شد و در اقتصاد مقاومتي مورد نياز است و دنيا بر اساس آن پيشرفت کرده است.
وي توضيح داد: برخي کشورها از اين مزيت بهره برده اند که حتي شايد نيروي انساني قدرتمندي نداشته باشند. اما خوشبختانه کشور ما نيروي انساني بسيار پربار و غني اي دارد و جايگاه ما در توليد علم دنيا برجسته است، طوري که در برخي زمينه ها اين برجستگي بيشتر از کشورهاي ديگر ديده مي شود.
معاون توسعه مديريت و جذب سرمايه معاونت علمي معتقد است اگر مخترعين و صاحبين ايده را در کنار خود داشته باشيم مي توان تحول خوبي در کشور ايجاد کرد.
حمايت معاونت علمي، قدمي براي کاهش ترس سرمايه گذاران
وي تاکيد کرد: براي محکم شدن پايه هاي اقتصاد مقاومتي بايد از ايده هاي تازه حمايت کرد و بايد قدرت ريسک خود را بالا ببريم تا صنايعي که رشد دارند به حوزه دانش بنيان روي آورند.
دليري در آخر آمادگي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري را براي ترغيب شرکت ها و سرمايه گذاران اعلام کرد تا مانند گذشته فضاي حمايتي به قوت خود ادامه داشته باشد و حتي ارتقا يابد.
وي خاطرنشان کرد: 30 طرح اول اين فستيوال ها اگر به قرارداد منجر شوند از تسهيلات ارزان قيمت به صاحبان طرح ها تا سقف 5 ميليارد ريال برخوردار خواهند شد تا شرايطي فراهم شود که از ترس سرمايه گذاران براي ورود به اين عرصه کاسته شود.
هدف برگزاري فستيوال هاي اختراعات، نفوذ فناوري به صنعت است
اکبر قنبرپور، رئيس مرکز فن بازار ملي ايران در فستيوال صنعت پلاستيک و پليمر در بخش ديگري از اين رويداد گفت: پس از برگزاري 5 رويداد موفق و انعقاد 8 قرارداد به ارزش 66 ميليارد ريال در صنايع مختلف، امروز با ششمين فستيوال تخصصي در زمينه صنايع پايين دستي پتروشيمي، پلاستيک و پليمر بازگشته ايم تا ضمن شناسايي و معرفي نخبگان و نوآوران کشورمان با ارائه ايده هاي نو به صنعت پتروشيمي و پلاستيک کشور در راستاي توسعه مبتني بر دانش در اين صنعت کمک کنيم.
قنبرپور توضيح داد: جامعه بزرگي از مخترعين، پژوهشگاه ها، دانشگاه ها و بنيادهاي نخبگان استان ها و مراکز علمي مخاطب فراخوان اين فستيوال قرار گرفتند و بيش از 110 اختراع متقاضي حضور در اين رويداد شدند که پس از بررسي و ارزيابي هاي اوليه، 42 اختراع به کميته فني راه يافتند.
رئيس مرکز فن بازار ملي ايران افزود: اختراعاتي که امروز ارائه مي شوند از جنبه هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفته اند و ما تلاش کرده ايم اختراعاتي را که آمادگي بيشتري براي تجاري سازي داشته باشند، انتخاب کنيم. در واقع با وجود اين که همه 42 اختراعي که از مرحله فني عبور کردند کارآمد و مناسب بودند اما در غربالگري هاي بعدي 16 اختراعي که ويژگي هاي اقتصادي، اجرايي، اجرايي و مالي بهتر و جذابيت هاي بيشتري براي سرمايه گذاران داشته اند امروز در معرض ديد صنعتگران قرارگرفته اند.
قنبرپور با اشاره به هدف اصلي برگزاري اين فستيوال ها گفت: ما به دنبال ارائه اختراعات و نوآوري ها به سرمايه گذاران و صنايع هستيم تا نوآوري هاي برتر تجاري سازي شوند. در واقع هدف ما برگزاري جشنواره و معرفي برترين اختراع و اهداي جايزه نيست و هدف اصلي تجاري سازي نوآوري ها از طريق نفوذ آن ها به صنايع يا جذب سرمايه است.
وي با اشاره به وضعيت اختراعات ارائه شده در فستيوال مزبور گفت: تمامي اختراعات ارائه شده در فستيوال در مرحله توليد نيمه صنعتي هستند و برخي هم حتي توليد صنعتي خود را آغاز کرده اند و همگي آمادگي اين را دارند که جذب صنعت پايين دستي پتروشيمي شوند.
رئيس مرکز فن بازار ملي ايران در ادامه صحبت هاي خود به حمايت هاي معاونت علمي از معاملات بازار دارايي فکري اشاره کرد و گفت: معاملاتي که در بازار دارايي فکري انجام مي شود از جمله معاملات امروز مورد حمايت معاونت قرار مي گيرند که معاملات 10اختراع اول اين بازار 80درصد تا سقف 500ميليون تومان تسهيلات مي گيرند و از اختراع يازدهم تا بيستم هم مي توانند 60درصد تسهيلات دريافت کنند. وي با تاکيد بر وجود فضاي مناسب براي تعامل بين صنعتگران و مخترعين در اين فستيوال صحبت هاي خود را اين گونه به پايان رساند: امروز بستر خوبي براي تعامل با نخبگان و مخترعين فراهم شده که اميدواريم نهايتاً منجر به تحولي هرچند کوچک در اين صنعت شود. ما آمادگي حمايت و پيگيري اين اختراعات را داريم و اميدواريم شاهد نفوذ اين اختراعات و نوآوري ها به صنعت کشور باشيم .
فستيوال نوآوري هاي صنعت پلاستيک و پليمر، لاستيک، رنگ و رزين با هدف تجاري سازي نوآوري هاي حوزه پلاستيك و پليمر در محل هتل پارسيان استقلال تهران برگزار شد. در اين فستيوال عليرضا دليري، معاون توسعه مديريت و جذب سرمايه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سيدمهدي علم الهدي معاون پذيرش و ناشران شرکت فرا بورس ايران، اکبر قنبرپور رئيس مرکز فن بازار ملي ايران و جمع کثيري از سرمايه گذاران و ايده پردازان صنعت پلاستيک و پليمر با ايجاد بستر تعامل مستقيم سرمايه گذاران و صنعتگران اين حوزه و صاحبين طرح ها و اختراعات حضور داشتند.
فراخوان اين رويداد ابتداي آذر سال جاري در سطح دانشگاه ها، پارک ها و مراکز رشد و شرکت هاي مرتبط با اين حوزه و بنيادهاي ملي نخبگان استاني منتشر شد و ايده پردازان با استقبال چشمگير خود بيش از 110 اختراع و نوآوري را به دبيرخانه فستيوال ارسال کردند. پس از دريافت ايده ها هيات داوران اين مرکز که متشکل از کارشناسان و اساتيد برجسته دانشگاهي بودند دست به کار شدند و با ارزيابي هاي اوليه 42 طرح را به کميته داوري فني ارسال کردند تا نهايتاً پس از 4 مرحله غربال و داوري، 8 نوآوري براي ارائه حضوري در فستيوال امروز انتخاب شدند.
شرکت فرا بورس ايران، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سازمان بورس اوراق بهادار، دفتر توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي، انجمن صنفي مهندسي پليمر و شيمي ايران، بنياد ملي نخبگان و صندوق توسعه فناوري هاي نوين از حاميان فستيوال نوآوري هاي صنعت پلاستيک و پليمر بودند.
امروز هم به رسم هميشگي فستيوال هاي اين مرکز، 8 طرح هر کدام در مدت مشخصي براي سرمايه گذاران و مسئولين حاضر در فستيوال ارائه حضوري شدند و ساير طرح ها و ايده هاي دريافتي مربوط به اين صنعت در کتابچه مربوطه منتشر و بين شرکت کنندگان توزيع شد.
پس از پايان برنامه با استقرار در محل هاي تعيين شده، 16 اختراع برگزيده فستيوال به سوالات سرمايه گذاران و صاحبين صنايع پاسخ داده و جلسات دوجانبه بين سرمايه گذاران بالقوه و صاحبين طرح ها برگزار شد.
اين فستيوال با هدف شناسايي نوآوران و مخترعين از يک طرف و برقراري ارتباط بين مخترعين و صنعتگران از طرف ديگر باعث توسعه صنعت مبتني بر دانش خواهد شد. براي نيل به اين هدف معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تسهيلات مالي و حمايت هاي معنوي ويژه اي براي سرمايه گذاران و صنعتگران در نظر مي گيرد.w
منبع: مجله دانش بنیان
ارسال به دوستان