طی دیدار جمعی از اهالی فرهنگ، ادب و شعر؛
شعر برگزيده جشنواره «ايرانساخت» در حضور رهبر فرزانه انقلاب خوانده شد
طی دیدار جمعی از اهالی فرهنگ، ادب و شعر؛
در شب ميلاد کريم اهلبيت، حضرت امام حسن مجتبي عليهالسلام، جمعي از اهالي فرهنگ، استادان شعر و ادب فارسي و شاعران جوان و پيشکسوت کشور و تعدادي از شاعران کشورهاي هندوستان، افغانستان و ترکيه با حضرت آيتالله خامنهاي، رهبر معظم انقلاب اسلامي، ديدار کردند.
در اين ديدار رهبر معظم انقلاب با تاکيد بر اهميت شعر و شاعران انقلابي در کشور، فرمودند: «به رأي بنده اين جلسه، جلسه بسيار مطلوب و شيريني بود، مثل همه جلسات نيمه رمضان در سالهاي متمادي؛ جلسه انس، جلسه ادب، جلسه صفا، ديدن پيشرفتها. شعر امروز جوانها را که من مقايسه ميکنم با شعر ده سال گذشته و پانزده سال گذشته، يک احساس شوق و شکري به انسان دست ميدهد از مشاهده اين پيشرفت. بحمدالله جوانهاي ما خيلي خوب شدهاند، خيلي پيش رفتهاند. تعداد شعرا زياد، کيفيت شعرها خوب، حرکت شعري در کشور بحمدالله رو به پيشرفت است. خب، البته ما آرزوهايمان بيش از اينهاست؛ کمبودهايي هم در مسائل شعري داريم، حرفهاي زيادي انسان براي گفتن با يک چنين جمع فرزانه و خردمند و اهل ذوق و اهل هنري دارد؛ خيلي حرف انسان مايل است که بگويد منتها نه وقت هست، نه حال هست؛ الان نميدانم شما دو ساعت يا بيشتر است داريد ميشنويد؛ [اينکه] ما هم حالا سربار مجموعه بشويم، خيلي مصلحت نيست ولي خب، خيلي حرف هست براي گفتن.»
رهبر معظم انقلاب در ادامه بيان کردند: «عزيزان من! شاعر، سرمايه کشور است؛ جزو فاخرترين و عزيزترين سرمايههاي هر کشوري شاعر است؛ البته همه هنرمندها سرمايهاند، منتها شاعر يک خصوصياتي دارد و شعر در بين انواع و اقسام هنرها يک خصوصيتي دارد و اين خصوصيات موجب ميشود که ارزش شاعر در جامعه بالا برود؛ سرمايه است و ذخيره است. خب، اين سرمايه بايد در بزنگاهها مورد استفاده کشور قرار بگيرد؛ اين يک استنتاج خيلي روشن و طبيعي است ديگر: آنجا که کشور - چه در زمينه مسائل فرهنگياش، چه در زمينه مسائل سياسياش، چه در زمينه مسائل اجتماعياش، چه در زمينه ارتباطات مردمي و پيوندهاي اجتماعياش، چه در زمينه مواجهه دشمنان خارجياش - احتياج به يک کمکي دارد. خب اين ذخيره مثل همان ذخيره صندوق توسعه ملي که ما اينجا ذخيره ميکنيم از پول نفت براي اينکه يک جايي، يک وقتي به درد کشور بخورد و در آنجا استفاده بشود [بايد به درد بخورد]. بنابراين اگر چنانچه ما شعري داشته باشيم که نسبت به مسائل جاري کشور هيچ موضعي نداشته باشد، اين شعر به کار نياز کشور نميآيد؛ بايد موضع داشته باشد.»
استقبال از شعر برگزيده جشنواره «ايران ساخت»
در اين ديدار، 30 نفر از شاعران، اشعار خود را در حضور رهبر انقلاب اسلامي قرائت کردند که محمدحسين مهدويان، شاعر خوشذوق و کارگردان فيلم «ايستاده در غبار» و دارنده سيمرغ بلورين بهترين فيلم جشنواره فيلم فجر سال 94، در ديدار با مقام معظم رهبري شعر طنزي در حمايت از کالاي ايراني خواند.
اين شعر فضاي جديدي در اين جمع به وجود آورده بود و در ميان ابيات گاه خنده حاضران و مقام معظم رهبري را به همراه داشت. شعر طنز مهدويان در نخستين جشنواره ملي فرهنگي و هنري «ايرانساخت» به عنوان شعر طنز برگزيده، انتخاب شده بود. نخستين جشنواره ملي فرهنگي و هنري «ايرانساخت» ديماه سال گذشته با هدف توليد محتوا براي حمايت از محصولات و خدمات دانشبنيان ساخت داخل و به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوري و اقتصاد دانشبنيان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، برگزار شد. متن اين شعر در ادامه ميآيد:
توليد داخلي
اين طرف استکان يوناني
آن طرف قاشق لهستاني
گاز و يخچال بهترينش چيست؟
آلماني و انگلستاني
برده از رو تمام قزوين را
سنگ پاهاي ازبکستاني
معنوي کرده حالت ما را
مهر و تسبيح ارمنستاني
در خود چين هم احتمالا نيست
جنس چيني به اين فراواني
هرچه دستت رسيد وارد کن
شده از کشور موريتاني
فکر چيزي نباش غير از سود
سود دارد کلاه سوداني
در همين حال و روز وانفسا
مينويسم چنان که ميداني
ميرود رو به سمت ويراني
روزگار جوان ايراني
هر که توليد ميشود هنرش
آنچنان ميزنند توي سرش
که بريزد تمام کرک و پرش
و درآيد ز شش جهت پدرش
چوب قاچاق از قضا و قفا
ميخورد چون چماق بر کمرش
بعد هم هرچه دست و پا بزند
درنيايد حقوق کارگرش
ميزند توي کار دلالي
تا که محسوستر شود اثرش
بعد سي سال، شخص صنعتگر
دم ندارد هنوز کرهخرش
جنس توليد داخلي اوخ است
هموطن جان، نگرد دور و برش
دولت وقت هم که في الجمله
ريشهاش را زده است با تبرش
ميرود رو به سمت ويراني
روزگار جوان ايراني
اين جوان زور قابلي بزند
يا به دريا اگر دلي بزند
يا براي گرفتن يک وام
رو به هر کور و کاملي بزند
ميتواند نهايتا در شهر
يک دکان فلافلي بزند
يا اگر بيشتر هنر بکند
يک فلانشاپ فسقلي بزند
يا که دائم پي مسافرها
برود دور باطلي بزند
البته راه بهترش اين است
که به موهاي خود ژلي بزند
و سپس بين دود يک قليان
دل خود را به غافلي بزند
واي اگر جنس خارجي روي
دست توليد داخلي بزند
ميرود رو به سمت ويراني
روزگار جوان ايراني
منبع: مجله دانش بنیان
ارسال به دوستان