طرح تبديل خانه ها به ايستگاه هاي توليد انرژي در بريتانيا

خانه هایی با مصرف سوخت مثبت

گزارشي که اخيرا در بريتانيا منتشر شده عنوان ميکند که اگر خانه ها طوري طراحي شوند که بتوانند به صورت مستقل انرژي خورشيدي خود را توليد، ذخيره و منتشر کنند، ميتوانند تا بيش از 60 درصد هزينه سوخت خانوار را کاهش دهند؛ اين يعني صرفهجويي بيش از 600 پوند در سال براي هر خانوار.اين ايده هماکنون اجرايي شده است و به صورت موفق در ساختماني در شهر سوانزي (که اولين ساختمان با مصرف سوخت مثبت در بريتانياست) عمل ميکند. اين ساختمان که کاربري کلاس درس دارد، به صورت ترکيبي با يک بام مولد انرژي خورشيدي و باتريهاي ذخيرهکننده انرژي در ديواره هاي آن بنا شده است. در طول 6 ماه، اين ساختمان حتي بيش از ميزان مصرف خود انرژي توليد کرده است.

موضوع اين گزارش نحوه استفاده از اين سيستم در خانه هاي بريتانياست و تاثير آن در اقتصاد و ميزان مصرف انرژي را بررسي ميکند و بر اساس طرحي در راستاي توسعه مسکن است که هنوز در دست برنامهريزي است. اين اولين برنامه بزرگ توسعه مسکن است که بر تبديل خانه ها به ايستگاه هاي انرژي تاکيد دارد و مرکز دانش و ابداع اسپسيفيک (SPECIFIC Innovation & Knowledge Centre) در دانشگاه سوانزي آن را ارائه داده که طراح و مجري ساختمان درسي يادشده نيز هست.

طرح جديد ارائهشده گروه پوبل (Pobl Group) که بزرگترين شرکت مسکن در ولز است، شامل بامهاي خورشيدي، باتريهاي مشترک ذخيره انرژي و نقاط تعبيهشده براي شارژ خودروهاي برقي ميشود. آب گرم خانه از آبگرمکنهاي خورشيدي تامين ميشود و انرژي گرمايشي زباله ها در داخل ساختمان جمعآوري و بازيافت ميشود. تمامي اين تکنولوژيها به کمک هم ميآيند تا هزينه سوخت هر خانه تا 60 درصد کاهش پيدا کند. علاوه بر سود مصرفکنندگان، بررسيها نشان ميدهند که ساخت يک ميليون از اين خانه ها ميتواند در سطح ملي نيز تاثيرات عظيمي به همراه داشته باشد. از جمله:

- کاهش سه گيگاواتي بالاترين حجم توليد که معادل توليد يک نيروگاه بزرگ و مرکزي است.

- جلوگيري از انتشار حدود 80 ميليون تن کربن دياکسيد طي 40 سال.

- مزاياي بالقوه براي بريتانيا از طريق سرمايه گذاري بريتانيا در اين صنعت جديد.

متخصص انرژي و نويسنده اين گزارش، اندريس بانکوفسکيس، ميگويد: «ميزان سودآوري اين مزاياي بالقوه کاملا مطلوب و متقاعدکننده است و در نتيجه لازم است ما در زمينه چگونگي تامين پايدار نيازهاي بخش مسکن و ساختمانسازي، تصميمات سنجيدهاي بگيريم. اين بدان معناست که اگر ما آمادگي لازم جهت اخذ تصميمات بزرگ و کليدي در زمينه تامين و مصرف انرژي در خانه ها را داشته باشيم، ميتوانيم براي هميشه از نتايج و مزاياي بزرگ آن استفاده کنيم. در رايزني با شبکه هاي هوشمند انرژي، دولت رهبري اين طرحها را به عهده گرفته و اکنون لازم است ما هرچه سريعتر اقدام و ساخت اين خانه ها را شروع کنيم.»

نکته جالب توجه اين است که درست چند هفته قبل از انتشار اين گزارش، دولت بريتانيا اعلام کرده بود که اقداماتي براي تسهيل ذخيره انرژي در باتريها انجام داده و همچنين متعهد شده بود تا سال 2040 از موتورهاي بنزيني و ديزلي جديد استفاده کند که سازگاري بيشتري با محيطزيست دارند.به گفته کوين بيگات، مدير اجرايي گروه اسپسيفيک: «اين گزارش نشان ميدهد که خانواده ها و به طور کلي تمام کشور ميتوانند از مزاياي استفاده از طرح تبديل خانه ها به ايستگاه هاي توليد انرژي بهرهمند شوند. اين تکنولوژي جواب خود را پس داده است. بنابراين زمان آن رسيده که با همکاري صنايع و دولت آن را عملي کنيم... اکنون ما تمام چيزي که براي رسيدن به يک آينده با انرژي ارزانتر و پاکتر نياز است، در اختيار داريم.»

هماکنون 16 خانه جديد با استفاده از اين تکنولوژي در شهر ساحلي سوانزي در دست ساختند که نتيجه سرمايه گذاري 3/1 ميليارد پوندي در اين منطقه است. قرار است اين خانه ها تا بهار سال 2019 به ساکنينشان تحويل داده شوند.

دکتر نينا اسکروپکا، مدير اجرايي انجمن انرژي تجديدپذير، ميگويد: «اين ابتکار عمل جديد مثال خوبي از ابداع جسورانه و تفکر بزرگ است که در زمينه انرژيهاي تجديدپذير و صنايع تکنولوژي پاک رخ داده است. ترکيب اين تکنولوژيها فرصت بزرگي را براي مقابله با مشکل سيستمهاي انرژي در بخش مسکن ايجاد کرده است.»

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/Z5zf