تحولات جهانی در راهند

چند تجربه جهانی از همکاری در زمینه اینترنت اشیا


تسریع جهانی‌سازی تولید و فرآوری مواد غذایی
در یک تحقیق اینترنت اشیاء از این‌مارسات، بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده ارتباطات ماهواره‌ای همراه، مشخص شده است که کسب‌و‌کارها در حوزه کشاورزی - فناوری به بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی کمک می‌کنند تا از طریق نظارت بر تولید، بهداشت غذا‌ و پایداری حاصل از استفاده از اینترنت اشیا، شرایط سختگیرانه واردات را برآورده کنند. این امر به تولیدکنندگان مواد غذایی کشورهای در حال توسعه امکان می‌دهد تا محصولات خود را به اقتصادهای توسعه‌یافته و جایی که مقررات از آن‌جا نشئت می‌گیرد، صادر کنند و از این طریق جهانی‌سازی تولید مواد غذایی تسریع یابد.
به دلیل وجود نگرانی‌ها درباره پایداری و ایمنی تولیدات غذایی، ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا استانداردهای وارداتی را تعیین کرده‌اند. برای مثال، آن‌ها استانداردهای جدیدی را روی واردات ماهی اعمال کرده‌اند. طبق گزارش‌ها، پس از استفاده از فناوری اینترنت اشیا در حوزه کشاورزی سلامت و ایمنی به دلیل وجود مقررات صنعتی و دولتی، بخش کشاورزی بهبود یافته است.
نظارت محیطی دومین دلیل مهم برای توسعه راهکارهای اینترنت اشیا بود و اهمیت تقاضای نظارت و استفاده از اینترنت اشیا در بسیاری از بخش‌ها را تقویت کرده است. حسگرهای اینترنت اشیا می‌توانند به این صنعت کمک کنند تا محصولات خود را از مزرعه تا عرضه در بازار پیگیری کنند و مطمئن شوند که استانداردهای وارداتی رعایت می‌شوند. این قابلیت پیگیری مواد غذایی در کل زنجیره تامین باعث می‌شود بازارهای جدیدی، به ویژه در اتحادیه اروپا و امریکا، برای کسب‌و‌کارهای کشاورزی در دنیای در حال توسعه به وجود آید. پل گودونیس، رئیس این‌مارسات، درباره اهمیت اینترنت اشیا در کشاورزی می‌گوید: «مصرف‌کنندگان بیش از پیش آگاه هستند که مواد غذایی آن‌ها از کجا می‌آید و چگونه روی محیط زیست آن‌ها تاثیر می‌گذارد. به علاوه این افراد بیشتر تمایل دارند محصولاتی با منشأ ارگانیک مصرف کنند. امروزه که استانداردهای محیط زیستی دولت بر این روند نظارت دارد و این استانداردها سخت‌تر از قبل می‌شوند، پایداری محیطی، اجتماعی و مالی در دستور کار کشاورزی در اولویت قرار داد. این یک چارچوب از استانداردهای پیچیده و مقررات را ایجاد می‌کند که بسیاری از آن‌ها چالش‌های منطقی و عملیاتی را برای صنعت کشاورزی - فناوری به ارمغان می‌آورند.»
او می‌گوید که این‌مارسات با انواع مختلفی از شرکت‌ها در سراسر دنیا همکاری می‌کند تا راندمان زنجیره تامین را به‌ویژه در مکان‌هایی که ماهواره نقش اصلی را در اتصال و ارتباطات ایفا می‌کند، بهبود بخشد. تولیدکنندگان مواد غذایی زیادی با استفاده از این فناوری وارد این چالش‌ها می‌شوند تا بیش از پیش دیده شوند و به بازارهای مواد غذایی بزرگ دسترسی پیدا کنند و به‌آسانی می‌توانند این استانداردها را رعایت کنند. این امر نه‌تنها موجب پیشرفت اقتصادهای در حال توسعه می‌شود، بلکه رقابت را افزایش و قیمت‌ها را در بازارهای توسعه‌یافته کاهش می‌دهد. در عین حال، منابع طبیعی ارزشمند را حفظ می‌کند.

مزرعه کرن‌بری چگونه کار می کند؟
شرکت هیلتاپ کرن‌بری از سیستم حسگرهای مبتنی بر اینترنت اشیا برای پیگیری شرایط محصولات حساس به دمای خود استفاده می‌کند. این راهکار ارائه‌شده توسط شرکت مانیت شامل حسگرهای دما و رطوبت می‌شود که اندازه‌گیری‌ها را به طور بی‌سیم به یک دستگاه گیرنده منتقل می‌کند. وقتی شرایط به گونه‌ای باشد که گیاهان و میوه‌های آن‌ها در خطر باشند، این راهکار مبتنی بر فضای ابری مانیت می‌تواند هشدارها را در هر زمان از روز یا شب برای شرکت ارسال کند. این سیستم که امسال در فصل بهار نصب شد، نه‌تنها از خسارت احتمالی به کل محصول در صورت کاهش بیش از حد دما جلوگیری می‌کند، بلکه به صاحب مزرعه کمک می‌کند تا خواب آسوده‌تری داشته باشد زیرا دیگر نیاز نیست در شب‌های سرد مراقب دمای محیط باشد.
کرن‌بری میوه‌ای است که در برابر دمای انجماد آسیب‌پذیر است. یخ‌زدگی می‌تواند جلوی رشد این گیاه را بگیرد. اگر دما در طول مدتی که گیاه شکوفه می‌زند، به دمای انجماد برسد، پرورش‌دهندگان کرن‌بری روی گیاهان افشانه می‌کنند تا از آسیب به آن‌ها جلوگیری شود.
این روند برای کشاورزان کرن‌بری بسیار طاقت‌فرساست زیرا آن‌ها مجبورند شب‌ها بیدار بمانند و مراقب شرایط آب و هوایی باشند. این مشکل با یک سیستم هشدار دما در خانه حل شده است. وقتی دما به زیر یک دمای مشخص برسد، این سیستم صاحب مزرعه را از خواب بیدار می‌کند و نشان می‌دهد که باید گیاهان را بررسی و در صورت لزوم سیستم آبیاری را روشن کند.
اما این راهکار یک شیوه دقیق برای نظارت بر محصولات نیست. برای ایجاد یک راهکار دقیق‌تر، باید به دنبال یک راهکار بی‌سیم بود. سیستم نظارت از راه دور مانیت یک گزینه مناسب است زیرا هم قیمت مناسبی دارد و هم انعطاف‌پذیر است.
سیستم مانیت از حسگرهای مبتنی بر اینترنت اشیا برای بازار کشاورزی تشکیل شده ‌که می‌تواند دما، رطوبت، نور و میزان مونو اکسید کربن را در گیاهان پیگیری کند. به گفته برد والترز، مدیرعامل و بنیانگذار مانیت، این حسگرها اندازه‌گیری‌ها را انجام می‌دهند و اطلاعات مربوط به آن را از طریق یک اتصال سلولار به نرم‌افزار مانیت منتقل می‌کنند. این نرم‌افزار داده‌ها را تفسیر می‌کند و می‌تواند آن‌قدر پیام ارسال کند تا فرد به آن‌ها پاسخ دهد.

همکاری سامسونگ و مایکروسافت در زمینه فرودگاه‌های هوشمند
تبدیل فرودگاه‌ها به ساختمان‌های هوشمند امر ناممکنی به شمار نمی‌رود. فرودگاه‌ها در حال حاضر نیز ساختمان‌های عادی نیستند بلکه آن‌ها ماشین‌هایی هستند که برای حمل‌و‌نقل هواپیما، مسافران، چمدان‌ها و بار به مکان‌های مشخص طراحی شده‌اند. اما همه ما می‌دانیم که وقتی نیاز به تعویض گیت یا لاستیک هواپیما باشد، فرودگاه‌ها به مکان‌های شلوغ و پرهرج‌و‌مرج تبدیل می‌شوند و اختلالات بزرگی را ایجاد می‌کنند.
این مشکلات نه‌تنها برای مسافران دردسرساز است بلکه هزینه بالایی را برای خطوط هواپیمایی دارد. در تحقیقی که گروه تجاری ایرلاینز فور امریکا در سال 2013 انجام داده است، مشخص شد که هر دقیقه تاخیر 17/78 دلار برای خطوط هواپیمایی هزینه دارد. در سطح جهان، این‌گونه تاخیرها میلیاردها دلار در سال برای صنعت هوایی خسارت به بار می‌آ‌ورد. خطوط هواپیمایی در حال حاضر قصد دارند از فناوری ساختمان هوشمند و تجزیه و تحلیل داده هوشمند برای تقویت کارایی فرودگاه‌ها استفاده کنند. جیم هیساکر، معاون توسعه کسب‌و‌کار و ائتلاف‌های راهبردی در شرکت سامسونگ امریکا می‌گوید: «فرض کنید یک شرکت هواپیمایی قصد دارد در یک فرودگاه فرود بیاید و به گیت A2 برسد. اما به دلیل شرایط آب و هوایی تاخیر به وجود آمده است‌ و آن‌ها باید وارد گیت C2 شوند.‌ این شرکت هواپیمایی باید بلافاصله چندین کارگر را از یک پایانه به پایانه دیگری منتقل کند. اگر چندین مسافر در این پرواز به صندلی چرخدار نیاز داشته باشند، این کار پیچیده خواهد بود. انتقال صندلی چرخدار از پایانه A به C کار آسانی نیست.» با این حال، فناوری اینترنت اشیاء مسیریابی مجدد و توزیع مجدد در زمان واقعی را امکان‌پذیر می‌کند تا مشخص شود که آیا کارگران در پایانه‌ C می‌توانند در گیت جدید حاضر شوند یا خیر. سامسونگ از طریق شرکت وابسته خود به نام هارمان با مایکروسافت همکاری کرده تا این سناریوها را به حقیقت تبدیل کند. این شرکت‌ها قصد دارند از یک ابزار ردیابی دارایی استفاده کنند که در آن از حسگرهای سامسونگ و نیز مرکز اینترنت اشیای آزور استفاده می‌شود. پلتفرم تحلیل و تجزیه هارمان می‌تواند به کارمندان فرودگاه کمک کند تا همزمان با ارائه داده‌های مربوطه به کارمندان از طریق دستگاه پوشیدنی یا تلفن هوشمند، درباره پرواز تصمیم بگیرند. کریستوفر نروود، مدیر شرکت هارمان، می‌گوید: «ما کار را با تمرکز روی یک مورد استفاده شروع کردیم. ما این حسگر لرزشی را به یک دروازه آرتیک (ARTIK) نصب کردیم و آن را به پل هوایی که هواپیما را به فرودگاه متصل می‌کند، وصل کردیم.» وقتی این پل به هواپیما وصل می‌شود، یک هشدار به کارمندان مربوطه ارسال می‌کند. در صورت تغییر گیت، مدیران می‌توانند از داده‌ها برای کمک به موقعیت‌یابی و انتقال لوازم به گیت اصلی استفاده کنند.
نصب حسگر روی این پل‌ها و صندلی‌های چرخدار هنگام ارتباط کارگران با دستگاه‌های پوشیدنی اول راه است. نروود می‌گوید: «زیبایی فناوری اینترنت اشیا در مقیاس‌بندی آن است. ما می‌توانیم حسگرها را در هر کجا قرار دهیم و از یک پلتفرم واحد برای ارتباط با کارمندان استفاده کنیم.» اگر مدیر تاسیسات بخواهد یک حسگر را روی یک سبد خرید قرار دهد، هارمان می‌تواند این کار را انجام دهد. او می‌گوید: «فرض کنید در گیت پنج قسمتی از زمین خیس است و مدیر تاسیسات نگران است که یک فرد به واسطه آن آسیب ببیند و شکایت کند. با اتصال تجهیزات و کارگران، مدیر می‌تواند سریع‌ترین روش برای حل این مشکل را شناسایی کند.» وقتی صحبت از مقیاس‌پذیری این فناوری می‌شود، هیساکر عقیده مشابهی دارد. او می‌گوید: «وقتی شما در یک اتاق راه می‌روید و با مسئولان حفاظت از تجهیزات صحبت می‌کنید، ما در آن زمان مشغول حل مشکلات هستیم.» با گوش‌دادن به حرف‌های این کارگران، آن‌ها می‌توانند مشکلات و راهکارهای بالقوه را شناسایی کنند. به گفته هیساکر، وقتی می‌شنویم آن‌ها هر ساعت اتاق‌ها را نظافت می‌کنند هر چند نیاز به نظافت نداشته باشد، به آن‌ها توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانند با استفاده از این فناوری به طور کارآمدتری عمل کنند. برای مثال می‌توان حسگرها را در خارج از اتاق قرار داد تا مشخص کند که چند نفر در اتاق تردد می‌کنند. با استفاده از این فناوری، مدیر تاسیسات می‌تواند پیش‌بینی کند که فرودگاه برای مثال در یک شب خلوت‌تر خواهد شد و در نتیجه چند نفر از کارکنان می‌توانند زودتر به خانه بروند.
طبق گزارش هیساکر و نروود، استفاده از تاسیسات هوشمند به‌سرعت در حال توسعه است و همکاری بین هارمان و مایکروسافت راه‌اندازی و مقیاس‌بندی چنین پروژه‌هایی را برای آن‌ها آسان‌تر می‌کند. نروود توضیح می‌دهد که این یک چارچوب است و می‌تواند در هر کجا که روی پیگیری دارایی، پیگیری تجهیزات متمرکز هستند، کارایی داشته باشد.
هیساکر می‌گوید: «برای مثال، اخیرا‌ من با مدیر شرکت مدیریت تاسیسات بزرگ صحبت کردم، او فکر می‌کند که می‌تواند از فناوری اینترنت اشیا برای تبدیل شرکت به یک نیروی مداخله‌ای استفاده کند.»
نروود می‌گوید: «زمان زیادی نیست که می‌شنویم افراد زیادی درباره معنای اینترنت اشیا سوال می‌کنند. اکنون می‌بینیم که مدیرعاملان و مدیران اجرایی بیشتری اینترنت اشیا را در دستور راهبردی خود قرار داده‌اند.»

خدمات جدید SAP در جهان به‌هم‌پیوسته اشیا
شرکت SAP مجموعه‌ای از خدمات و نیز بسته‌های مخصوص صنعت را منتشر کرده است که هدف آن تسریع در ارائه نمونه‌های اولیه اینترنت اشیاست.
خدمات بسته‌بندی شامل دسترسی به متخصصان، طراحان و حتی یک مربی نوآوری می‌شود و هدف آن است که از پرو‌ژه‌های اینترنت اشیا با قیمت‌ها و جداول زمان‌بندی قابل‌ پیش‌بینی استفاده شود. در این راستا، این شرکت چندین بسته تسریع‌دهنده صنعت از پیش تعیین‌شده را منتشر کرده است که می‌تواند در کمتر از هشت هفته راه‌اندازی شود: برای مثال، پیگیری دارایی در تولیدات مصرف‌کننده یا چاپ سه‌‌بعدی قطعات یدکی در تولید. بسته‌های مربوط به راهکارهای سفارشی از مفهوم گرفته تا نمونه اولیه را می‌توان در عرض نُه هفته راه‌اندازی کرد. هرتزبرگ در کنفرانسی که در فرانکفورت آلمان برگزار شد، به جلسات تفکر طراحی و کارهای مربوط به اینترنت اشیا اشاره کرد و گفت: «مشتریان ما خواستار پشتیبانی هستند تا وارد پلتفرم نوآوری شوند. اکثر مشتریان ترجیح می‌دهند دست به کار شوند.»
طبق گفته جاشوا گرین‌بام، تحلیلگر اپلیکیشن‌های شرکتی و رئیس اینترپرایز اپلیکیشن کانسالتینگ، استفاده از اطلاعات درباره فرایند کسب‌و‌کار برای رسیدگی به موارد استفاده بیشتر به شرکت SAP کمک خواهد کرد تا خود را از قابلیت‌های پلتفرمی وسیع رقبای دیگر در فضای اینترنت اشیا متمایز کند.
گرین‌بام می‌گوید: «فکر می‌کنم SAP همیشه اطلاعاتی را درباره فرایند کسب‌و‌کار در اختیار دارد و این یک وجه تمایز از سایر رقبا به شمار می‌رود. این‌جا همان بخشی است که آن‌ها باید روی آن مانور دهند. فکر نمی‌کنم SAP نتواند در این پلتفرم پیروز شود.»طبق گفته هرتزبرگ، ایجاد توسعه‌دهندگان و بسته‌های اینترنت اشیائی که بیشتر مختص به این صنعت هستند، یقینا یکی از راهبردهای SAP خواهد بود. بزرگ‌ترین وجه تمایز SAP با رقبایش آن است که به شرکت‌ها در دریافت دیدگاه درون‌بافتی از داده‌های اینترنت اشیا کمک می‌کند. اگر کاربردهای شرکتی SAP را به یک سنگ و راهکارهای اینترنت اشیای آن را به یک اسفنج تشبیه کنیم، SAP در ایفای هر دو نقش منحصر‌به‌فرد است.
هرتزبرگ می‌گوید: «به نظرم بسیاری از این پلتفرم‌ها در بازار اسفنج‌های خوبی هستند. با این حال، هیچ ارتباطی با سنگ وجود ندارد.»
هرتزبرگ به عنوان مثال به تعمیر قابل پیش‌بینی اشاره کرد و این‌که SAP اتوماسیون را برای کل فرایند - از تجزیه و تحلیل داده مربوط به دستگاه‌ها گرفته تا صورتحساب‌های مربوط به بخش‌های مورد نیاز از طریق شبکه تامین‌کننده آن - ارائه می‌دهد.
در این راستا، SAP چندین محصول اعم از لئوناردو آی‌او‌تی بریج، یک محیط کاری مبتنی بر نقش و از پیش پیکربندی شده برای متخصصان عملیاتی که داده‌‌های معاملاتی را با داده‌های اینترنت اشیا یکپارچه‌سازی می‌کنند، معرفی کرده است. این محصول می‌تواند رویدادهای غیرمنتظره و برنامه‌ریزی‌نشده را از اپلیکیشن‌های اینترنت اشیا و اطلاعات موجود شناسایی کند. به علاوه این شرکت راهکار رایانش خود به نام لئوناردو آی‌او‌اس‌اج را معرفی کرده است.
همکاری با اف‌تی‌بی در حوزه اینترنت اشیا
شرکت اف‌تی‌بی و زیمنس اعلام کرده‌اند که تفاهمنامه‌ای را امضا می‌کنند و بر اساس آن این دو شرکت متعهد می‌شوند در استفاده و اعمال ماینداسپیر، سیستم عامل اینترنت اشیای باز مبتنی بر فضای ابری از زیمنس، برای مشتریان جهانی خود در هر اندازه همکاری کنند. ماینداسپیر در حال حاضر روی پلتفرم فضای ابری SAP HANA کار می‌کند و قصد دارد در آینده نزدیک به سایر زیرساخت‌ها مانند AWS و آزور نیز توسعه یابد. ماینداسپیر به عنوان یک سیستم عامل باز برای شرکت‌های صنعتی (برای مثال تولیدکنندگان ماشین) به عنوان پایه‌ای برای خدمات دیجیتالی آن‌ها، از قبیل بهینه‌سازی محصولات و فرایند تولید طراحی شده است. تخصص شرکت اف‌تی‌بی در حوزه اینترنت اشیا با افزایش تعداد مشتریان، از استارت‌آپ‌ها گرفته تا فورچون 500، اعتبار پیدا کرده است تا به طور دیجیتالی شیوه کسب‌و‌کار آن‌ها را متحول کند و حداکثر صرفه‌جویی در هزینه و عملکرد بالا را تضمین کند. در محدوده تفاهمنامه، اف‌تی‌بی و زیمنس با همکاری یکدیگر نیروی کار را تقویت کرده و خدمات مشترکی را ارائه می‌دهند تا کسب‌و‌کارها را از نظر دیجیتالی متحول کنند. بر اساس این شراکت، هر دو کشور در محدوده شمال و جنوب پلتفرم اینترنت اشیا با هم همکاری خواهند کرد و در نتیجه ماینداسپیر را در دسته‌بندی‌های مختلف، اعم از مشاوره، توسعه اپلیکیشن، یکپارچه‌سازی سیستم، توسعه فناوری و توسعه ارتباطات به یک شریک معتبر تبدیل می‌کند. آقای هوانگ ویت، مدیرعامل شرکت نرم‌افزاری اف‌تی‌بی، می‌گوید: «از آن‌جا که ما در عصر انقلاب صنعتی چهارم هستیم، شرکت‌ها باید خود را به نهادهایی با محوریت بیشتر بر حوزه دیجیتال تبدیل کنند. شراکت ما با زیمنس، یک رهبر بازار جهانی در حوزه صنعت و تولید، در ماینداسپیر نشان‌دهنده تعهد اف‌تی‌بی است تا به کسب‌و‌کارها کمک کند به سمت دیجیتالی‌شدن پیش روند. با ترکیب تخصص اف‌تی‌بی در قابلیت اینترنت اشیا در صنایع مختلف، با چشم‌انداز ماینداسپیر برای تسهیل در تعامل و تجربه اینترنت اشیا، می‌توانیم نوآوری‌های دیجیتال منحصر‌به‌فردی ایجاد کنیم.» جان مروسیک، مدیرعامل بخش دیجیتال فکتوری در زیمنس، می‌گوید: «با شراکت با اف‌تی‌بی، ما اکوسیستم مربوط به سیستم عامل اینترنت اشیاء را توسعه می‌دهیم و از این طریق در تمام صنایع تحول دیجیتالی ایجاد می‌کنیم. دانش اف‌تی‌بی در حوزه تجزیه و تحلیل، فناوری‌های فضای ابری، خدمات مهندسی و توسعه اپلیکیشن آن‌ها را به یک شریک ارزشمند برای ما و مشتریان ما تبدیل می‌کند.»

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZWY1