مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان:

اجرای طرح شهید احمدی‌روشن نقش بسزایی در اشتغال نخبگانی و حل مسائل استانی دارد

مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه طرح شهید احمدی‌روشن تأثیر بسزایی در اشتغال نخبگانی و حل مسائل استانی دارد، گفت: خروجی پروژه‌های هسته‌های پژوهشی می‌تواند نقش مهمی در تبدیل‌ استارتاپ‌ها به شرکت دانش‌بنیان ایفا کند.

پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ‌ سازی اقتصاد دانش‌ بنیان معاونت علمی‌ وفناوری ریاست‌ جمهوری در مراسم افتتاح ساختمان جدید بنیاد نخبگان استان البرز، گفت: خوشبختانه در مسئله تأمین زیرساخت‌ های فناوری و نوآوری استان البرز اقدامات در خور توجهی انجام داده است و تیمی خوشفکر و منسجم در استانداری، شهرداری و بنیاد ملی نخبگان با حمایت استاندار محترم جناب آقای شهبازی، شهردار محترم جناب آقای کمال‌ زاده و دکتر نبیونی در بنیاد نخبگان استان و در فضای نخبگانی استان تشکیل شده که این موضوع سبب رسیدن استان در کمترین بازه زمانی به جایگاه اصلی خود خواهد شد.
مشاور معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری  استان البرز را استانی استراتژیک در اقتصاد کشور توصیف کرد و نزدیکی به جمعیت ساکن در تهران از نظر جمعیت مصرف کننده و دسترسی سهل به امکانات آموزشی، بهداشتی، درمانی، قابليت‌ هاي آب و خاک، استقرار صنایع استراتژیک و بزرگ، وجود جاذبه‌ هاي گردشگری طبیعی و منحصر به فرد، واقع شدن در شاهراه‌ هاي ارتباطی کشور، سهل الوصول بودن دسترسی به فرودگاه‌ هاي داخلی و بین المللی، وجود دانشگاه‌ های بزرگ، پارک علم و فناری، مراکز پژوهشی و ۹ شهرک صنعتی و ۳۵۰۰ واحد صنعتی را از جمله مزیت‌های اقتصادی این استان برای سرمایه گذاری برشمرد.
وی همچنین وجود شرکت‌ ها و برندهای صنعتی را که در پاندمی کرونا بخش قابل توجهی از محصولات مورد نیاز کشور را تأمین و حتی در عرصه‌ های بین‌ المللی محصولات خود را عرضه کردند، از دیگر مزیت‌ های استان البرز دانست.
مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: استان البرز علاوه بر مزیت‌ های صنعتی بسیاری که دارد، به لحاظ نیروی‌ انسانی نخبه نیز در جایگاه مطلوبی است و بدون شک فعالیت مضاعف در حوزه علم و فناوری، استان را به جایگاه واقعی خود در این حوزه می‌ رساند.
 
رئیس مرکز ارتباطات واطلاع رسانی معاونت علمی  در ادامه با اشاره به ساخت کارخانه نوآوری کرج با کمک استانداری و حمایت‌ معاونت علمی‌ وفناوری ریاست‌ جمهوری این اقدام را  اقدامی قابل‌ توجه در حوزه علم و فناوری در استان البرز و بستر مناسبی برای فعالیت‌ های نخبگانی و دانش‌ بنیان توصیف کرد.
کرمی در بخش دیگری از صحبت‎ های خود با اشاره به فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان و خاصه طرح شهید احمدی روشن گفت: عمده فعالیت‌ های بنیاد ملی نخبگان جنبه تشویقی، ترغیبی و فرهنگی دارد، طرح شهید احمدی‌ روشن در واقع مجموعه‌ ای از اساتید دانشگاهی، دانشجویان مستعد و سازمان‌ ها و نهادهای حاکمیتی و ملی صاحب‌ مسئله را در برمی‌ گیرد. استاد دانشگاه مسئله صنعت را در قالب پروپوزال پژوهشی تعریف می‌ کند و دانشجویان مستعد برتر با حمایت بنیاد ملی نخبگان، دانسته‌ ها و داشته‌ های خود را برای حل آن بکار می‌ گیرند.
مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این طرح که در آستانه برگزاری پنجمین دوره خود است، نیازمند تعامل و همکاری نهادها و دستگاه‌ های اجرایی است، بیان کرد: دانشجویان کارشناسی با معدل بالاتر از ۱۷ و دانشجویان مقطع ارشد و دکتری با معدل بالای ۱۸ می‌ توانند در طرح شهید احمدی روشن شرکت کنند و به اساتید و دانشجویان تحت‌ پوشش بنیاد در این طرح جایزه تحصیلی تعلق می‌ گیرد.
دبیر ستاد فرهنگ‌ سازی اقتصاد دانش‌ بنیان معاونت علمی‌ وفناوری ریاست‌ جمهوری تأکید کرد: برای شروع دوره پنجم نامه‌ ای از سوی بنیاد ملی نخبگان به وزارتخانه‌ ها، سازمان‌ ها و نهادهای مدیریتی داده شده تا مسائل و چالش‌ هایشان را برای قرارگیری در سایت احمدی روشن مطرح کنند. همچنین طی تفاهم‌ نامه‌ هایی که بنیاد ملی نخبگان با سازمان‌ ها و نهادها منعقد کرده‌ بخشی از هزینه‌ های دوره برعهده نهادهای صاحب چالش است و مجموعه بنیاد برای حمایت بیشتر ازاستعدادهای تحصیلی و رفع مشکلات موجود، به اندازه نهادهای ارائه‌ دهنده طرح، آورده مالی خواهد داشت.
مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: تاکنون حدود ۶۰۰ پروژه در سایت طرح شهید احمدی‌ روشن مطرح شده که اساتید می‌ توانند پروژه‌ های مورد نظر خود را از میان آنها انتخاب کنند. اساتید همچنین می‌ توانند موضوعات خارج از این پروژه‌ ها را نیز مطرح کرده و روی آن کار کنند و در پروژه‌ هایی که از سوی سازمان‌ ها و نهادها مطرح می‌ شوند، هزینه‌ های جداگانه‌ ای برای  دانشجویان و اساتید در نظر گرفته شده که بنیاد ملی نخبگان آنها را از نهادهای مربوطه گرفته و به شرکت‌ کنندگان پرداخت می‌ کند.
کرمی اضافه کرد: تیم اجرایی استان البرز نیز با توجیه دانشگاه‌ های مادر استان درباره مقتضیات طرح احمدی‌ روشن و دستاوردهای آن می‌ تواند زمینه را برای اجرای بهتراین طرح فراهم کند تا مسائل موجود با نگاهی علمی و دانش‌ بنیان رفع شود، اساتید دانشگاهی بتوانند تحقیقات خود را توسعه دهند ودانشجویان مستعد نیز به توانمندی و مهارت‌ های عملیاتی بیشتری دست یابند.
مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان در پایان با بیان اینکه طرح شهید احمدی‌ روشن تأثیر بسزایی در اشتغال نخبگانی و حل مسائل استانی دارد، گفت: خروجی پروژه‌ های هسته‌ های پژوهشی می‌ تواند نقش مهمی در تبدیل‌ شدن استارت‌ آپ‌ ها به شرکت دانش‌ بنیان ایفا کند.
بر اساس این گزارش، دفتر جدید بنیاد نخبگان استان البرز با حضور شاهمرادی معاون استاندار،   کمالی زاده شهردار کرج و نبیونی ریس بنیاد استان البرز افتتاح شد.
//isti.ir/ZJnr