سلطانی؛ دانشجوی مستعد دانشگاه صنعتی شریف، برگزاری کلاس و کارگاههای عملیاتی و مهارتافزایی را از نیازهای اولیه دانشجویان برای راهاندازی شرکتهای دانشبنیان دانست و گفت: حضور شرکتهای دانشبنیان موفق در این دورهها و انتقال تجربیات آنها به شرکتهای نوپا میتواند مسیر روشنی پیش روی مستعدانبرتر قرار دهد و آنان را برای حضور در عرصه دانشبنیان توانمند کنند.
زهرا سلطانی؛ دانشجوی دکتری رشته هوافضا در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان رصد مداوم فعالیتهای نخبگانی دانشجویان را مزیتهای آییننامههای جدید بنیاد ملی نخبگان دانست و گفت: افزایش سهم دانشگاه در شناسایی مستعدانبرتر، سبب ایجاد انگیزه در این افراد برای انجام فعالیتهای پژوهشی و آموزشی سطح بالا شده است.
وی افزود: در بیشتر موارد، دانشجویان تراز اول در دانشگاههای بزرگ تحصیل میکنند به همین دلیل اعطای سهمیه خاص به این دانشگاهها ضرورتی بود که آییننامههای جدید نیز به خوبی به آن توجه دارند؛ اما ممکن است فردی در دانشگاههای دیگر باشد که از هر لحاظ با معیارهای موجود همگن باشد. شناسایی و حمایت از این افراد نیز یک ضرورت است که البته با اعطای سهمیه خاص به استانها این مهم تا حد قابل قبولی تحقق یافته است.
دانشجوی مستعد دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: دانشجو دوره دکتری بیش از هر چیز باید روی تحقیق و پژوهش متمرکز شود. نیازهای مالی افراد در این مقطع بزرگترین سد پیشرو است که رفع آن میتواند نقش بسزایی در کیفیت علمی دانشجویان ایفا کند. ارائه تسهیلاتی مانند پژوهشیار و یا آموزشیار و حتی اعتبار فرصتهای مطالعاتی بخش قابل توجهی از هزینههای افراد را تأمین میکند. نکته دیگر اینکه تسهیلات برای 9 ماه تحصیلی ارائه میشود حال اینکه دانشجوی دکتری در سه ماه تابستان نیز در دانشگاه حضور دارد و طبیعتاً فعالیتهای پژوهشی خود را دنبال میکند.
سلطانی در ادامه شرکتهای دانشبنیان را بهترین محل برای فعالیت مستعدانبرتر عنوان کرد و گفت: نقطه قوت این شرکتها همگرا شدن علم با صنعت است. با استفاده از تسهیلات اعطایی میتوان به خوبی علم را به ثروت تبدیل کرد اگرچه بروکراسی اداری پیچیده از سویی و فقدان فضای کافی در مراکز رشد برخی دانشگاههای بزرگ ازجمله چالشهای مستعدانبرتر برای حضور در عرصه شرکتداری است.
وی در پایان برگزاری کلاس و کارگاههای عملیاتی و مهارتافزایی را از نیازهای اولیه دانشجویان برای راهاندازی شرکتهای دانشبنیان نامید و اظهار داشت: حضور شرکتهای دانشبنیان موفق در این دورهها و انتقال تجربیات آنها به شرکتهای نوپا میتواند مسیر روشنی پیش روی مستعدانبرتر قرار دهد و آنان را برای حضور در عرصه دانشبنیان توانمند کنند.
ارسال به دوستان