مروری به دیدارهای معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با مقام معظم رهبری؛
چراغ راه حرکت شتابان علمی و فناوری کشور «عزم» و «انگیزه» است
مقام معظم رهبری امسال نیز همچون سالیان پیشین، در چند نوبت میزبان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، نخبگان و دستاندرکاران علم و نیز فناوران کشور بودند.
مقام معظم رهبری امسال نیز همچون سالیان پیشین، در چند نوبت میزبان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، نخبگان و دستاندرکاران علم و نیز فناوران کشور بودند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، نخبگان، اساتید دانشگاهها و فعالان دانشبنیان کشور در دیدارهای گوناگون با مقام معظم رهبری، از رهنمودهای ایشان بهره جستند. تأکید معظم له در «بیانیه گام دوم انقلاب» بر موضوعاتی چون جوانان، علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منتشر شد، چراغ راهی انگیزهبخش بود تا از یک سو پژوهشگران و فعالان فناور در مسیر بروز و شکوفا کردن ایدههای خلاقانه و طرحهای دانشبنیان و حرکت در مرزهای دانش استوار و ثابت قدم باشند و از سوی دیگر، مسئولان و تصمیمسازان، راه را برای حرکت روبه پیشرفت سرمایه انسانی، هموار کنند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری نیز که در این مسیر پر تلاطم به عنوان سکاندار عرصه دانش و فناوری همراه و همپای سرمایههای انسانی و فناوران کشور بوده است، در این دیدارها از گامهای پیموده شده، افقهای پیش رو و بایدها برای مقام معظم رهبریف که پدرانه و دلسوزانه با این کاوران همراه است سخن گفت.
عنایت دلسوزانه مقام معظم رهبری از اهمیت جوانان در رسیدن به قلههای پیشرفت
معاون علمی و فناوری ریییس جمهوری، از عنایت ویژه مقام معظم رهبری به موضوع اقتصاد دانش بنیان و جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید داشته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بیان میکند: در اکثر بخشهای این بیانه گام دوم نگاه به جوانان، فناوری و نوآوری است حمایتی که مقام معظم رهبری برای تحقق معافیت سربازی فعالان کلیدی شرکت های دانش بنیان داده اند بی نظیر است و رهبر کشور توجه و عنایتی ویژه به اقتصاد دانش بنیان دارند. اما با این حال همچنان بخشی از جامعه، ضمن ایجاد موانع مختلف و مخالفت ها جلوی راه این کسب و کارها مانع فعالیتشان میشود.
تأکید رهبر معظم انقلاب بر توجه به علوم و فناوریهای شناختی
سومین روز از بهمنماه سال 97، جمعی از مسئولان و محققان علوم شناختی با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. در این دیدار، جدیدترین دستاوردهای پژوهشگران و فناوران کشور به معظمله ارائه شد.
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار مسئولان و محققان ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، وزیر علوم، رؤسا و اساتید دانشگاههای مرتبط، با اشاره به تأثیرگذاری علوم شناختی در عرصه های علمی، پزشکی، اجتماعی و اقتصادی، بر لزوم تلاش همهجانبه و شبانهروزی برای پیشرفت بیش از پیش در این علوم تأکید کردند و گفتند: شتاب حرکت علمی کشور نباید کاهش یابد و یا متوقف شود، بلکه این شتاب باید برای سالهای طولانی و تا رسیدن به نقطه اوج علمی حفظ و تقویت شود.
رهبر انقلاب اسلامی با قدردانی از زحمات و دستاوردهای علمی مسئولان و دانشمندان ستاد توسعه علوم شناختی افزودند: پیشرفتهای علمی بشر و گشوده شدن دریچه های جدید برای شناخت بیشتر از نظم عجیب و پیچیدگی های حیرت آور عالم خلقت، مستلزم شکرگزاری است، زیرا انسان را به معرفت الهی نزدیک تر می کند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور نیز در گزارشی به رشد شرکتهای دانشبنیان، بهبود تجاریسازی دانش، افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی در پارکهای علم و فناوری، و رتبه علمی بالای ایران در شاخههای نانوفناوری، بیوتکنولوژی و علوم شناختی اشاره کرد.
نقش کلیدی نخبگان در پیشبرد امور مهم کشور
در نشست صمیمانه و ۳ ساعته دو هزار نفر از نخبگان جوان و استعدادهاي برتر علمي، فرصتی شد تا جوانان از توانمندیها و دغدغههایشان با مقام معظم رهبری بگوید.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار تلاش و فعاليت ده ها هزار نخبه در سراسر ايران را ترسيم كننده تصويري اميدبخش و واقعي از كشور خواندند و با اشاره به نقش و تاثيرگذاري نخبگان جوان در برنامه ريزي صحيح براي آينده، پيشرفت علمي ايران و جلوبردن مرزهاي دانش بشري، «تعامل متقابل، دوجانبه و جدي تر نخبگان و نظام، مراقبت هوشمندانه و استفاده صحيح از گنجينه نيروي انساني نخبه و تقويت هويت ملي و آرمان خواهي در مجموعه نخبگان كشور» را ضروري خواندند و تاكيد كردند: تصويرسازي غلط و منفي و نااميدكننده از اوضاع ايران مهم ترين دستور كار امروز دشمن است، اما به فضل الهي تصوير واقعي كشور درمجموع، نقطه مقابل تصويرسازي نظام سلطه است.
مقام معظم رهبري در ابتداي سخنان خود، ديدار با نخبگان جوان را اميدبخش و شادي آفرين خواندند و با اشاره به سخنان تعدادي از جوانان نخبه گفتند: اين مطالب عمدتا بسيار متين و متقن و كاملا مورد تاييد بنده بود و مسئولان محترم بايد با جديت آنها را پيگيري كنند.
ايشان خاطرنشان كردند: از نظرات نخبگان جوان، فعال، دلسوز و بانشاط و پاي كار در بخش هاي مختلف از جمله نفت، استفاده و براي تبديل اقتصاد نفتي به اقتصاد مستقل و دانش پايه و اقتصاد مقاومتي، برنامه ريزي شود.
مقام معظم رهبري با اشاره به تاثير نخبگان در «پيشرفت علمي كشور» گفتند: بهره گيري صحيح و مناسب از دانش و توانايي هاي نخبگان موجب پيشرفت علم در كشور و در نتيجه رسيدن به موضع عزت و اقتدار و كاهش آسيب پذيري ها خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي تاكيد كردند: اگر از لحاظ علمي پيشرفت كنيم، تهديد دشمنان تمدني و سياسي و اقتصادي ما دائمي نخواهد بود و كاهش خواهد يافت.
مقام معظم رهبري به يك نمونه ديگر از بي اعتنايي به علم و دانش در دوران پهلوي اشاره كردند و گفتند: از زمان تاسيس دانشگاه تهران به عنوان اولين دانشگاه كشور در سال 1313 تا سال 1357 كه 44 سال مي شود، تعداد دانشجويان كل كشور، 150 هزار نفر بود، اما اكنون كه 40 سال از پيروزي انقلاب اسلامي مي گذرد، تعداد دانشجويان كشور بيش از چهار ميليون نفر است.
حضرت آيت الله خامنه اي منابع انساني خوب و نخبه متحرك و پيش رونده را يك گنجينه و ثروت عظيم خواندند و تاكيد كردند: اين ثروت همانند هر گنجينه ديگري در معرض طمع و چپاول نظام سلطه است تا ضمن آنكه از اين ثروت براي خود بهره مي برد، درخصوص علم و فناوري يعني داشته هاي ثروت آفرين و قدرت آفرين نيز انحصار ايجاد كند. ايشان «حذف فيزيكي نخبگان» را يكي از روش هاي نظام سلطه براي خارج كردن اين گنجينه از چنگ ملت ها برشمردند و با اشاره به ترور دانشمندان هسته اي كشور گفتند: علاوه بر حذف فيزيكي، «امحاي فرهنگي و يا مشغول كردن نخبگان به امور ديگر»، از ديگر روش هاي نظام سلطه براي گرفتن اين ثروت عظيم كشور است، بنابراين مسئولان و نخبگان بايد هوشيار و مراقب باشند.
ستاری سخنانش را با یادی از رشادتهای جوانان دفاع مقدس آغاز میکند. از عملیات والفجر8 میگوید و ارزش «خلاقیت و ابتکار» را یادآوری میکند. از اقتصاد نفتی هم مینالد و میگوید چنین اقتصادی مانع رشد خلاقیت است. میگوید دانشگاه وابسته به نفت نمیتواند کاری برای پیشرفت کشور بکند. همچنین تأکید دارد که استخدام شدن و فرهنگ حقوقبگیری، قاتل نوآوری است. در آخر هم از مقام معظم رهبری و حمایتهای همیشگیشان تشکر میکند و میگوید:«مدیون حمایتهای شما هستیم.»
این دیدارها یک کلیدواژه مشترک داشت : «عزم جدی برای حرکت در مسیر نوآوری. زمینه و انگیزه لازم هم مهیاست تا این مهم به تحقق برسد.»
ارسال به دوستان